Az USA adósságkamatja az idén eléri a bitcoin összpiaci értékének 3-szorosát

-

Az USA jövőre több mint 1 billió dollárnyi adósságkamatot fog fizetni, ami a jelenlegi árakon a bitcoin piaci kapitulációja háromszorosának felel meg.

A kommentátorok úgy vélik, hogy a Bitcoin-bikáknak nem kell sokáig várniuk arra, hogy az Egyesült Államok ismét elkezdjen pénzt nyomtatni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az amerikai makrogazdasági adatok legfrissebb elemzése alapján egy piaci stratéga azt mondta, hogy a mennyiségi szigorítás (QT) hamarosan véget érhet egy „katasztrofális adósságválság” elkerülése érdekében.

Elemző: Fednek „nem lesz választása” a kamatcsökkentéssel kapcsolatban

Az amerikai jegybank folytatja a likviditás kivonását a pénzügyi rendszerből az infláció elleni küzdelem érdekében, visszafordítva a COVID-19-korszak évekig tartó pénznyomtatását.

Miközben a kamatemelések mértéke tovább csökken, egyesek most úgy vélik, hogy a Fednek hamarosan egyetlen lehetősége marad – a folyamat teljes leállítása.

„Nem lesz más választása a Fednek, mint a csökkentés, vagy egy katasztrofális adósságválságot kockáztat” – foglalta össze január 27-én Sven Henrich, a NorthmanTrader alapítója.

„A hosszabb ideig tartó magasabb szint egy olyan fantázia, amely nem a matematikai valóságban gyökerezik.”

Henrich feltöltött egy grafikont, amely a jelenlegi amerikai kormányzati kiadások kamatfizetéseit mutatja. Ezek most évi 1 billió dollár felé száguldanak.

Szédítő szám, nem igaz? A kamatok abból származnak, hogy az amerikai államadósság több mint 31 billió dollár, a Fed pedig 2020 márciusa óta dollárbilliókat nyomtat. Azóta a kamatfizetések 42%-kal nőttek – jegyezte meg Henrich.

A jelenség máshol sem maradt észrevétlen a kriptokörökben. A népszerű Twitter-fiók, a Wall Street Silver a kamatfizetéseket az amerikai adóbevételek egy részéhez hasonlította.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

„Az USA 853 milliárd dollár kamatot fizetett a 31 billió dolláros adósságért 2022-ben; többet, mint a védelmi költségvetés 2023-ban. Ha a Fed ezen a szinten (vagy még magasabban) tartja a kamatokat, akkor 1,2–1,5 billió dollárnál fogunk járni az adósság után fizetett kamatok tekintetében” – írta a szervezet.

„Az USA kormánya körülbelül 4,9 billió dollárt szed be adóként”.

bitcoin

Az amerikai államadósság kamatlábainak grafikonja (képernyőkép). Forrás: B: Wall Street Silver/ Twitter

Egy ilyen forgatókönyv örömre adhat okot a jelentős bitcoinkitettséggel rendelkezők számára.

A „könnyű” likviditás időszakai a kockázati eszközök iránti megnövekedett étvágynak feleltek meg a mainstream befektetési világban.

A Fed korábbi politikájának megfordulását a bitcoin 2022-es medvepiaca kísérte, a kamatemelések csökkentését ezért sokan a „jó” idők visszatérésének első jeleként értékelik.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Kriptofájdalom az öröm előtt?

Abban azonban nem mindenki ért egyet, hogy a kockázatos eszközökre, köztük a kriptóra gyakorolt hatás ezt megelőzően teljesen pozitív lesz.

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a BitMEX volt vezérigazgatója, Arthur Hayes úgy véli, hogy először a káosz fog bekövetkezni, ami új mélypontokra taszítja a bitcoint és az altcoinokat, mielőtt bármiféle hosszú távú reneszánsz beindulna.

Hayes szerint ha a Fed tehetetlenséggel szembesül a lehetőségek teljes hiánya miatt, hogy elkerülje az összeomlást, akkor a kár már megtörtént, mielőtt a QT átadja helyét a mennyiségi lazításnak.

„Ez a forgatókönyv kevésbé ideális, mert ez azt jelentené, hogy mindenki, aki most kockázatos eszközöket vásárol, masszív teljesítménycsökkenésre számíthat. 2023 ugyanolyan rosszabb lehet, mint 2022, amíg a Fed el nem fordul [jelenlegi politikájától]”írta egy blogbejegyzésében ebben a hónapban.


Olvastad már? 16 millió BNB-tokent éget el a Binance

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!