Sao Paolo bevezeti a blokkláncot az adathozzáférési törvényébe

-

A brazil Sao Paolo város bevezette a blokklánc fogalmát az önkormányzati adathozzáférési és átláthatósági törvényben.

A blokklánc fogalmát olyan technológiaként határozzák meg, amely hasznos lehet ezen a területen, de a város nem határozta meg a jövőbeni használatának struktúráit vagy megvalósítását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Sao Paolo törvénye bevezeti a blokklánc fogalmát

A kriptopénzek mögött álló technológia részét képező blokklánc egyre több felhasználási esetét fogadják el az intézmények a világ minden táján.

Sao Paolo városa a nemrégiben elfogadott önkormányzati adat- és átláthatósági törvényébe beépítette a blokklánc fogalmát mint olyan technológiát, amely segíthet az állam feladatainak ellátásában.

A jogszabályban a blokkláncot olyan megváltoztathatatlan főkönyvként definiálják, amely számítógépes hálózat segítségével képes rögzíteni a tranzakciókat és nyomon követni azokat.

Bár a technológiát hasznos eszközként említik, a törvény nem határozza meg, hogy milyen módon lehet hasznosítani az adatokhoz való hozzáférés és az átláthatósággal kapcsolatos feladatok hatékonyabbá tételére.

Ez egyes szakértők szerint arra enged következtetni, hogy a definíciónak a törvénybe való beillesztése csak véletlen, mivel a dokumentum nem jelöl meg semmilyen végrehajtási módszert.

Erről Marcelo Castro, a Machado Meyer jogi iroda ügyvédje nyilatkozott az O’Globónak:

Az intézmények elismerik, hogy a blokklánc előnyös a gazdaságban, azonban nincs olyan konkrét parancs, amely kimondaná, hogy a technológiát hogyan fogják használni egy ütemterv keretében, és ez óriási kockázatot jelenthet.

Befogadják az innovációt

A dokumentum mögött álló jogalkotók azonban megvédték azt a megközelítést, amellyel az új technológiákat a törvénybe foglalták.

Maria De Carli, a rendelet szerzője megvédte azt az általános módot, ahogyan a törvény a blokkláncot említi.

De Carli helyi forrásoknak elmondta, hogy a törvény nem adhat szigorú felhasználási eseteket a technológiára, mivel ezeket az önkormányzati végrehajtó szervekkel kell megvitatni.

De Carli a törvény hatálya alá tartozó blokklánc-technológia számos felhasználási módját említette, például a korrupciós esetek felderítésének segítését és a közszerverek megfelelőségének biztosítását, mivel a technológia lehetővé teszi minden egyes tranzakció nyilvános megtekintését.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Nemzeti szinten más ilyen jellegű kezdeményezések is folyamatban vannak.

Májusban a Brazil Fejlesztési Bank elindította a Brazil Blockchain hálózatot, egy blokkláncprojektet, amelynek célja, hogy más közintézmények számára is bázisként szolgáljon a decentralizált alkalmazások kiépítéséhez, hogy növeljék a közfunkciók átláthatóságát.


Olvastad már? Új frissítésre készülnek az Ethereum fejlesztői

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!