Új frissítésre készülnek az Ethereum fejlesztői

-

Egy, a napokban tartott fejlesztői találkozó, a 2023 All Core Dev (ACD) során az ethereum fejlesztők felkészültek a publikus teszthálózaton való hard forkra.

Ennek során az új, Shanghai nevű frissítést aktiválják, februárban, és a tervek szerint márciusban a főhálózatra is megérkezik ez a verzió.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Shanghai-ból több funkciót is kivettek, többek között az EOF, azaz EVM Object Format kódját, hogy minden erőforrást a legfontosabb funkcióra tudjanak összpontosítani, a staking szerződésből való kiutalásra.

A tavaly decemberi, és a most januári fejlesztői meeting során is ez volt a fő irányvonal, és arról is határoztak, hogy amíg a kiutalás nem működik zökkenőmentesen, addig semmilyen új fejlesztési javaslattal nem foglalkoznak.

Az EOF témájára is azután térnek vissza, miután a Shanghai hard fork problémák nélkül lezajlott.

Christine Kim, A Galaxy Digital kutatási vezetője, és Tim Beiko, az Ethereum Core egyik fejlesztője úgy összegezték a találkozót, hogy haladni tudtak a kitűzött célok felé.

„A Shaghai esetén a fejlesztői teszteket már karácsony előtt elkezdhettük, akkor hoztuk létre a zárt teszthálózatot. Ezeken minden kliens működik, de néhánnyal még vannak problémák.”

A Devops egyik fejlesztője, Barnabus Busa az ETH kiutalásokat is tesztelte a staking során, é ő is hasonlóan nyilatkozott az eredeményekről.

„Karácsony előtt lett elindítva a fejlesztői teszthálózat, és mostanra eljutottunk a 4000. blokkhoz. A kliensek jól együtt tudnak működni, de néhány kombináció esetén egyelőre gondok adódhatnak.”

A közösség számára nagy gondot jelentett, hogy az ETH2.0 elindulásakor még nem állt rendelkezésre a kiutaláshoz szükséges funkció, és sokan voltak kíváncsiak arra, hogy mikor férhetnek hozzá a korábban lekötött pénzükhöz.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az Ethereum-fejlesztők úgy vélik, a következő hónap során megérkezik a teszthálózatra a Shanghai, és a főhálózaton is bevezetésre kerülhet már idén márciusban.

ethereum

A cikk írása pillanatában 16 millió ETH van zárolva a Beacon Chain szerződésében, a hálózat pedig pár napon belül elérheti az 500 ezer validátort a létszám.

Az Egyesítés, a Merge végrehajtása óta a Shanghai hard fork számít az Ethereum legnagyobb jelentőségű frissítésének.


Olvastad már? 17,5 ezer dolláron a bitcoin, de a kereskedők még mindig hitetlenkednek

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!