17,5 ezer dolláron a bitcoin, de a kereskedők még mindig hitetlenkednek

-

A bitcoin árfolyama közel egy hónap után először visszatért a 17.500 dolláros szintre, de a kereskedők nem hajlandóak bikássá válni.

A bitcoin rövid, de ígéretes visszatérést produkált a 17.500 dollárhoz január 11-én éjszaka, így az újonnan felbukkant erő kitartott.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bitcoin nem győzte meg a szkeptikus kereskedőket

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD új helyi csúcsot ért el 17.504 dolláron a Bitstampon.

A pár majdnem a december 16-i csúcsával megegyezően ritka felfelé irányuló lendületet mutatott az ünnepi szezonban valaha látott legalacsonyabb volatilitás hátterében.

A kereskedők és az elemzők kiszámíthatatlan reakciót várnak az Egyesült Államokból érkező közelgő makrogazdasági adatokra. A január 12-én esedékes fogyasztói árindex (CPI) várhatóan megerősíti azt a narratívát, hogy az infláció csökken, ami potenciális lehetőséget kínál a kockázatos eszközök számára.

Ennek ellenére sokan óvatosságra intettek, mivel a fundamentális árfolyam-támogatás jelei még mindig hiányoznak.

Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke előző nap csalódást okozott a piacoknak, mivel nem tett említést a jövőbeni politikáról vagy magáról a gazdaság állapotáról.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

„Az igazi kitörés vagy dömping csütörtökön lesz, amikor a CPI-adatok megjelennek” – foglalta össze a Johnny nevű népszerű kereskedő a Twitteren.

Egy későbbi bejegyzésben óva intett a „bika tweetelésre, mivel a $BTC a magasabb időkeretben ellenállás alatt ül 17.600 dollárnál”,

Johnny pedig korábban arra biztatta követőit, hogy „ne érezzék a késztetést a FOMO-ra, különösen ezen a héten”.

„A CPI ezen a héten ostorral vissza tudta fűrészelni az árakat oda, ahol a múlt héten voltak” – érvelt.

A konzervatív megközelítés tünetértékűnek tűnt a piaci résztvevők szélesebb körű apátiájára a nap folyamán, akik kevéssé hittek abban, hogy a BTC tartós ralit tudna tenni.

Az elmúlt hetekben folyamatosan alacsony árfolyam-előrejelzésekkel találkozhattunk, a legismertebb kereskedők közül néhányan 12.000, 10.000 dollárra vagy még lejjebb fókuszáltak.

„A „hitetlenség” felé haladunk?” – tette fel a kérdést Philip Swift, a Decentrader kereskedési platform társalapítója.

A medvés hozzáállás szilárdan a helyén maradt Il Capo of Crypto szerint, aki ragaszkodott hozzá, hogy „még egyetlen bullish megerősítés sincs”.

„Csak nézzétek. Ott van, a szemed előtt. A medvés trend érintetlen” – kommentálta a háromnapos BTC/USD chart mellett.

„A Bitcoin és a piac nagy része ellenállásként teszteli a letört támaszokat. Ezt már láttuk újra és újra.”

Az altcoinvolumen „nagyon aggasztó”

Hasonlóan kétséges volt az altcoinok prognózisa, az ether (ETH) a rali beindulásával a BTC-t is felülmúlta.

Az ETH/USD közel 17%-os emelkedést mutatott a december közepi, 1150 dolláros mélyponthoz képest január 10-én.

A kereskedési volumen dominanciáját tekintve Maartunn, a CryptoQuant onchain analitikai platform munkatársa a legrosszabbtól tartott.

Forrás: CryptoQuant

„A 6 éves kriptotapasztalatom során észrevettem valami fontosat. Az egészséges és fenntartható ármozgások a bitcoin emelkedésével kezdődnek, amit az Ethereum/altcoinok követnek” – írta blogbejegyzésében.

„Általában amikor a kereskedők megunják a BTC-t, elkezdenek altcoinokkal kereskedni, amelyek általában tovább mennek a kockázati görbén. Ez nagyon törékennyé és könnyen megszorongathatóvá teszi őket.”

Egy kísérő grafikon az altcoinok 50% feletti volumendominanciáját mutatta, ami a bikák számára potenciálisan fontos üzenetként funkcionálhat.

„Ma az altcoin-dominancia ismét 50% felett van. Nyilvánvalóan nem kell olyan súlyosnak lennie, mint ezeknek a példáknak. De vigyázzunk: ha az altcoinok továbbra is dominálnak, akkor fennáll a további lejtmenet potenciális kockázata” – tette hozzá.


Olvastad már? Bréking: 5 milliárd dollárt szerzett vissza az FTX – felépülhet a kriptopiac?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!