A stabilcoinba menekülnek a brazilok az infláció elől

-

A brazilok a stabilcoinok felé fordulnak, hogy megvédjék magukat a gazdasági körülmények ingadozásától.

Mindez Luis Inacio „Lula” Da Silva új kormányának beiktatását követően történik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tőzsde vezetőitől származó nyilatkozatok szerint a stabilcoinok kereskedési volumene 2022-ben ugrásszerűen megnőtt, különösen az év utolsó két hónapjában.

A brazilok a stabilcoinokat dollárhelyettesítőként hasznosítják

A stabilcoinok népszerűsége Brazíliában szárnyal, mivel a befektetők és a vállalatok az amerikai dollárral szemben keresnek menedéket, hogy fedezzék az eszközpiac volatilitását.

Több tőzsde vezetői kijelentették, hogy a stabilcoinok iránti kereslet 2022-ben az egekbe szökött, és az év utolsó hónapjaiban robbant be.

Jose Artur Ribeiro, az egyik helyi tőzsde, a Coinext vezérigazgatója az O’Globo című helyi lapnak beszélt azokról az előnyökről, amelyeket a stabilcoinok használata jelent a bankszámlákon lévő dollárral szemben. Kijelentette:

„A stabilcoinok után nem kell adminisztrációs vagy teljesítménydíjat fizetni. Azok, akik tudják, hogyan kell kezelni a pénzt, inkább magukra hagyják ezt a feladatot. A stablecoin pedig egy abszolút likvid piaccal rendelkezik, amely a nap 24 órájában a piaci árat tükrözi.

Thales Freitas, a Bitso vezérigazgatója jelezte, hogy a stablecoinkereskedés volumene 2022-ben 85%-kal nőtt, és hogy a platform megfigyelte a brazilok nagyobb érdeklődését ezen kriptopénzeszközök iránt.

Kifejtette, hogy a kis- és középvállalkozások, valamint a külföldre távozó magánszemélyek azok, akik a stablecoinok iránti keresletet táplálják.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A tether USDT is a preferált coinok között szerepel

Ribeiro hozzátette, hogy a Tether által kibocsátott USDT, a dollárhoz kötött stabilcoin egyike volt azon eszközöknek, amelyek kereskedési volumene a legutóbbi általános szavazást követően jelentősen megnőtt.

A végrehajtott megbízások volumene az októberi 877,5 millióról decemberre 2,381 milliárdra nőtt, vagyis csaknem megháromszorozódott.

Az USDT folyamatosan az első helyen áll a kriptopénzeszközök között a mozgóérték tekintetében a brazil adóhatóság (RFB) által közzétett számadatok szerint – ők a nemzeti tőzsdék által végzett tranzakciók alapján állítják ezt.

Augusztusban például 79.836 műveletben több mint 1,4 milliárd dollárt mozgattak USDT-vel.

Októberben 119.366 műveletben közel 1,8 milliárd dollárnyi USDT tranzakciót hajtottak végre.

A harmadik félnek számító vállalatok ezért erőfeszítéseket tettek hogy az USDT integrálható legyen a hagyományos brazíliai fizetési rendszerbe.

Októberben a Smartpay, egy kriptotechnológiai vállalat partnerségre lépett a Tecban ATM-szolgáltatóval, hogy a Tether USDT-jét Brazília-szerte 24.000 ATM-ben tegyék elérhetővé.


Olvastad már? 17,5 ezer dolláron a bitcoin, de a kereskedők még mindig hitetlenkednek

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!