Bréking: 5 milliárd dollárt szerzett vissza az FTX – felépülhet a kriptopiac?

-

Az FTX ügyvédje, Andy Dietderich szerint a bajba jutott kriptopénztőzsde „5 milliárd dollárnyi készpénzt és likvid kriptopénzeket szerzett vissza”.

A tőzsde azonban még mindig „dolgozik a tranzakciós előzmények helyreállításán”, és az ügyfelek kiesésének teljes nagysága „még mindig nem világos”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A visszaszerzett eszközök nem tartalmazzák a Bahama-szigeteki Értékpapír Bizottság által lefoglalt eszközöket, amelyek nagyrészt a tőzsde natív tokenjéből, az FTX Tokenből állnak.

Egy delaware-i amerikai csődbíró előtt január 11-én Dietderich azt is kijelentette, hogy a vállalat 4,6 milliárd dollár értékben tervezi eladni a nem stratégiai befektetéseket, köztük olyan leányvállalatokat, mint a LedgerX, a Embed, az FTX Japan és az FTX Europe.

A vállalatok függetlenek az FTX-től, elkülönített számlákkal rendelkeznek. Az FTX Japan már kidolgozta az ügyfelek pénzeszközeinek visszafizetésére vonatkozó terveket.

Emellett az FTX megszünteti a 2021-2028-as szponzori szerződését a népszerű League of Legends nevű többjátékos online csataaréna játékkal.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Cointelegraph korábban arról számolt be, hogy az FTX-nek 8,8 milliárd dolláros teljes kötelezettségállománya van.

Akkor a források szerint a tőzsde nagyon kevés készpénzzel és likvid digitális eszközzel rendelkezett, ami becslések szerint 8 milliárd dolláros lyukat ütött a mérlegében.

A január 11-i meghallgatáson az FTX bírósági jóváhagyást kapott arra, hogy három hónapig titokban tartsa az ügyfelek nevét, miután az ügyfelek potenciális személyazonosság-lopási aggályokat vetettek fel.

Sam Bankman-Fried, az FTX kegyvesztett alapítója ártatlannak vallotta magát a tőzsde bukásával kapcsolatos valamennyi büntetőjogi vádban.

Az Egyesült Államok New York déli körzetének ügyészi hivatala munkacsoportot hozott létre az FTX-ügyfelek eltűnt pénzeszközeinek „felkutatására és visszaszerzésére”, valamint a tőzsde összeomlásával kapcsolatos nyomozások és büntetőeljárások lefolytatására.

Az amerikai törvényhozók korábban felszólították a bíróságot, hogy hagyjon jóvá egy „független vizsgálót” az FTX csődügyében az összeférhetetlenséggel kapcsolatos aggályok után, de az elnöklő bíró elutasította ezt a kérést.


Olvastad már? Biztonsági tippek a kriptopénzekhez 2023-ra

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!