Bréking: 5 milliárd dollárt szerzett vissza az FTX – felépülhet a kriptopiac?

-

Az FTX ügyvédje, Andy Dietderich szerint a bajba jutott kriptopénztőzsde „5 milliárd dollárnyi készpénzt és likvid kriptopénzeket szerzett vissza”.

A tőzsde azonban még mindig „dolgozik a tranzakciós előzmények helyreállításán”, és az ügyfelek kiesésének teljes nagysága „még mindig nem világos”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A visszaszerzett eszközök nem tartalmazzák a Bahama-szigeteki Értékpapír Bizottság által lefoglalt eszközöket, amelyek nagyrészt a tőzsde natív tokenjéből, az FTX Tokenből állnak.

Egy delaware-i amerikai csődbíró előtt január 11-én Dietderich azt is kijelentette, hogy a vállalat 4,6 milliárd dollár értékben tervezi eladni a nem stratégiai befektetéseket, köztük olyan leányvállalatokat, mint a LedgerX, a Embed, az FTX Japan és az FTX Europe.

A vállalatok függetlenek az FTX-től, elkülönített számlákkal rendelkeznek. Az FTX Japan már kidolgozta az ügyfelek pénzeszközeinek visszafizetésére vonatkozó terveket.

Emellett az FTX megszünteti a 2021-2028-as szponzori szerződését a népszerű League of Legends nevű többjátékos online csataaréna játékkal.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Cointelegraph korábban arról számolt be, hogy az FTX-nek 8,8 milliárd dolláros teljes kötelezettségállománya van.

Akkor a források szerint a tőzsde nagyon kevés készpénzzel és likvid digitális eszközzel rendelkezett, ami becslések szerint 8 milliárd dolláros lyukat ütött a mérlegében.

A január 11-i meghallgatáson az FTX bírósági jóváhagyást kapott arra, hogy három hónapig titokban tartsa az ügyfelek nevét, miután az ügyfelek potenciális személyazonosság-lopási aggályokat vetettek fel.

Sam Bankman-Fried, az FTX kegyvesztett alapítója ártatlannak vallotta magát a tőzsde bukásával kapcsolatos valamennyi büntetőjogi vádban.

Az Egyesült Államok New York déli körzetének ügyészi hivatala munkacsoportot hozott létre az FTX-ügyfelek eltűnt pénzeszközeinek „felkutatására és visszaszerzésére”, valamint a tőzsde összeomlásával kapcsolatos nyomozások és büntetőeljárások lefolytatására.

Az amerikai törvényhozók korábban felszólították a bíróságot, hogy hagyjon jóvá egy „független vizsgálót” az FTX csődügyében az összeférhetetlenséggel kapcsolatos aggályok után, de az elnöklő bíró elutasította ezt a kérést.


Olvastad már? Biztonsági tippek a kriptopénzekhez 2023-ra

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!