Biztonsági tippek a kriptopénzekhez 2023-ra

-

James Check, a Glassnode vezető elemzője elmagyarázta a követőinek, hogy a privát kulcsok saját tárolása miért fontosabb, mint valaha, és abban is tippeket adott, hogy ezt hogyan lehet néhány egyszerű lépésben megtenni.

Mikor valaki a pénzét akarja befektetni, akkor nincs kifogás, rá kell szánni azt a néhány órányi tanulást, hogy az ember tisztában legyen a kriptopénzek tárolásának az alapismereteivel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A saját tárolás mindig is vita tárgyát képezte az iparágban, és ebbe most Check is bekapcsolódott.

Az elemző szerint is téves az a nézet, hogy a privát kulcsok kezelése nehéz vagy bonyolult lenne, és szerinte az átlag kriptofelhasználóra sem jelent kockázatot.

Egy angol nyelvű videóban is beszélt erről, akit érdekel a téma, meg tudja nézni a Cointelegraph csatornáján:

„Ha aranyat tartasz otthon a széfedben, vagy készpénzt a tárcádban, ugyanazok a körülmények állnak fenn. Bizonyos mértékű felelősséget kell vállalnod a javaidért.”

Check szerint a harmadik felek által végzett letétkezelés, vagy a közösségi letétkezelés felhasználó-barátabbnak tűnhet első ránézésre, de ezek is rendelkeznek kockázatokkal, amelyek néhány esetben nagyobbak is lehetnek a saját tárolás rizikójánál.

A letétkezelő szolgáltatások esetén az elemző szerint nem egy megoldást kapnak a felhasználók, hanem hátrányokat, amelyekkel számolni kell.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A nézetei szerint a saját tárolás által nyújtott biztonság, a harmadik felek által jelentett kockázatok kiküszöbölése bőven megéri az erőfeszítést, amely a tárcák, a kulcsok, és a seed-sorok használatának a megtanulásához kell.

Ráadásul a ráfordított idővel arányosan növekedhet a tudásanyag, és a biztonságban tartható kriptó mennyisége.

„Ha valaki csak öt percet akar az ilyesmire rászánni, akkor ne tartson 5 dollárnál nagyobb összeget a tárcájában. Ellenben ha valaki hajlandó nekiülni, és akár 100 órát is a tanulásra fordítani, akkor jelentősen nagyobb összegek esetén is szóba jöhet a privát kulcsok saját kezelése.”


Olvastad már? A STEPN 40%-kal emelkedik, ezekre a szintekre kell figyelni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!