Biztonsági tippek a kriptopénzekhez 2023-ra

-

James Check, a Glassnode vezető elemzője elmagyarázta a követőinek, hogy a privát kulcsok saját tárolása miért fontosabb, mint valaha, és abban is tippeket adott, hogy ezt hogyan lehet néhány egyszerű lépésben megtenni.

Mikor valaki a pénzét akarja befektetni, akkor nincs kifogás, rá kell szánni azt a néhány órányi tanulást, hogy az ember tisztában legyen a kriptopénzek tárolásának az alapismereteivel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A saját tárolás mindig is vita tárgyát képezte az iparágban, és ebbe most Check is bekapcsolódott.

Az elemző szerint is téves az a nézet, hogy a privát kulcsok kezelése nehéz vagy bonyolult lenne, és szerinte az átlag kriptofelhasználóra sem jelent kockázatot.

Egy angol nyelvű videóban is beszélt erről, akit érdekel a téma, meg tudja nézni a Cointelegraph csatornáján:

„Ha aranyat tartasz otthon a széfedben, vagy készpénzt a tárcádban, ugyanazok a körülmények állnak fenn. Bizonyos mértékű felelősséget kell vállalnod a javaidért.”

Check szerint a harmadik felek által végzett letétkezelés, vagy a közösségi letétkezelés felhasználó-barátabbnak tűnhet első ránézésre, de ezek is rendelkeznek kockázatokkal, amelyek néhány esetben nagyobbak is lehetnek a saját tárolás rizikójánál.

A letétkezelő szolgáltatások esetén az elemző szerint nem egy megoldást kapnak a felhasználók, hanem hátrányokat, amelyekkel számolni kell.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A nézetei szerint a saját tárolás által nyújtott biztonság, a harmadik felek által jelentett kockázatok kiküszöbölése bőven megéri az erőfeszítést, amely a tárcák, a kulcsok, és a seed-sorok használatának a megtanulásához kell.

Ráadásul a ráfordított idővel arányosan növekedhet a tudásanyag, és a biztonságban tartható kriptó mennyisége.

„Ha valaki csak öt percet akar az ilyesmire rászánni, akkor ne tartson 5 dollárnál nagyobb összeget a tárcájában. Ellenben ha valaki hajlandó nekiülni, és akár 100 órát is a tanulásra fordítani, akkor jelentősen nagyobb összegek esetén is szóba jöhet a privát kulcsok saját kezelése.”


Olvastad már? A STEPN 40%-kal emelkedik, ezekre a szintekre kell figyelni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!