Biztonsági tippek a kriptopénzekhez 2023-ra

-

James Check, a Glassnode vezető elemzője elmagyarázta a követőinek, hogy a privát kulcsok saját tárolása miért fontosabb, mint valaha, és abban is tippeket adott, hogy ezt hogyan lehet néhány egyszerű lépésben megtenni.

Mikor valaki a pénzét akarja befektetni, akkor nincs kifogás, rá kell szánni azt a néhány órányi tanulást, hogy az ember tisztában legyen a kriptopénzek tárolásának az alapismereteivel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A saját tárolás mindig is vita tárgyát képezte az iparágban, és ebbe most Check is bekapcsolódott.

Az elemző szerint is téves az a nézet, hogy a privát kulcsok kezelése nehéz vagy bonyolult lenne, és szerinte az átlag kriptofelhasználóra sem jelent kockázatot.

Egy angol nyelvű videóban is beszélt erről, akit érdekel a téma, meg tudja nézni a Cointelegraph csatornáján:

„Ha aranyat tartasz otthon a széfedben, vagy készpénzt a tárcádban, ugyanazok a körülmények állnak fenn. Bizonyos mértékű felelősséget kell vállalnod a javaidért.”

Check szerint a harmadik felek által végzett letétkezelés, vagy a közösségi letétkezelés felhasználó-barátabbnak tűnhet első ránézésre, de ezek is rendelkeznek kockázatokkal, amelyek néhány esetben nagyobbak is lehetnek a saját tárolás rizikójánál.

A letétkezelő szolgáltatások esetén az elemző szerint nem egy megoldást kapnak a felhasználók, hanem hátrányokat, amelyekkel számolni kell.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A nézetei szerint a saját tárolás által nyújtott biztonság, a harmadik felek által jelentett kockázatok kiküszöbölése bőven megéri az erőfeszítést, amely a tárcák, a kulcsok, és a seed-sorok használatának a megtanulásához kell.

Ráadásul a ráfordított idővel arányosan növekedhet a tudásanyag, és a biztonságban tartható kriptó mennyisége.

„Ha valaki csak öt percet akar az ilyesmire rászánni, akkor ne tartson 5 dollárnál nagyobb összeget a tárcájában. Ellenben ha valaki hajlandó nekiülni, és akár 100 órát is a tanulásra fordítani, akkor jelentősen nagyobb összegek esetén is szóba jöhet a privát kulcsok saját kezelése.”


Olvastad már? A STEPN 40%-kal emelkedik, ezekre a szintekre kell figyelni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!