Tom Brady, Kevin O’Leary, és a Coinbase is az FTX befektetői között voltak

-

A csődeljárást vezető ügyész nyilvánosságra hozta a listát, amely a csődbe ment FTX társalapítóit, befektetőit nevezi meg.

Itt találjuk Tom Brady futballistát, Robert Kraftot, a New England Patriots tulajdonosát, és a nagy kriptós cégek közül olyanokat, mint a Blackrock, Coinbase, Pantera Ventures, A Lightspeed, vagy a Tezos Foundation.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Brady 1,1 millió részvényt birtokol, de a korábbi felesége, a szupermodell Gisele Bündchen szintén szerepel a tulajdonosok között, majdnem 700 ezer részvénnyel.

A pár egyszer még a tőzsde nagyköveteként is szerepelt, mikor 2021 júniusában tulajdonrészt szereztek az FTX-ben.

A Kraft Group 634 ezer részvény tulajdonosa, a Coinbase pedig 5,2 millió részvénnyel rendelkezik.

Mivel a tőzsde még azelőtt csődbe ment, hogy ténylegesen listázták volna részvénytársaságként, ezek a papírok nem rendelkeznek dollárban megbecsülhető értékkel, a katasztrofális bedőlés keresztülhúzott minden számítást.

Az FTX tőzsde a saját maga által kibocsátott token, az FTT segítségével végzett felvásárlásokat, akvizíciókat, többek között a Blockfolio befektetési vállalatot is, 2020-ban.

Az akkori információk alapján az adásvétel 150 millió dollárról szólt, a résztvevők elmondása szerint készpénz, kriptopénz, és üzletrész segítségével lett kiegyenlítve a vételár.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A valóságban viszont azóta kiderült, hogy az összeg 94%-át FTT tokenben fizették ki.

Tavaly november elején a Binance vezetője, CZ a Twitteren jelentette be, hogy megválnak az általuk birtokolt FTT tokenektől, piacra bocsátják a teljes készletüket.

Az FTX egy héttel ezután jelentett csődöt. A korai befektetők által kapott elsőbbségi részvények így, dacára annak, hogy egy rendkívül kényelmes üzleti befektetési módszert jelentenek, semmiféle hozamot nem biztosítanak már a tulajdonosaik számára.

A bedőlés előtt az FTX lenyűgöző mértékben tudta maga mögé állítani a celebeket és az ismert sportolókat.

A focista Brady, és a korábbi feleése, Bündchen mellett Steph Curry is síkra szállt a tőzsde érdekében, de a támogatói között ott találjuk a Shark Tank műsorvezetőjét, Kevin O’Learyt is.

Curry cége nem tűnik fel a csődeljárási aktákban, O’Leary a dokumentumok alapján 184 ezer részvényt birtokol.

A népszerű tévés személyiség a tőzsde csődje ügyében tartott szenátusi meghallgatáson, még decemberben úgy nyilatkozott a Binance tőzsdéről, mint egy hatalmas, szabályozatlan monopóliumról, és elmondta, szerinte CZ tőzsdéje szándékosan idézte elő az FTX bedőlését.


Olvastad már? Bréking: 5 milliárd dollárt szerzett vissza az FTX – felépülhet a kriptopiac?

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: SHARE 301

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!