Tom Brady, Kevin O’Leary, és a Coinbase is az FTX befektetői között voltak

-

A csődeljárást vezető ügyész nyilvánosságra hozta a listát, amely a csődbe ment FTX társalapítóit, befektetőit nevezi meg.

Itt találjuk Tom Brady futballistát, Robert Kraftot, a New England Patriots tulajdonosát, és a nagy kriptós cégek közül olyanokat, mint a Blackrock, Coinbase, Pantera Ventures, A Lightspeed, vagy a Tezos Foundation.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Brady 1,1 millió részvényt birtokol, de a korábbi felesége, a szupermodell Gisele Bündchen szintén szerepel a tulajdonosok között, majdnem 700 ezer részvénnyel.

A pár egyszer még a tőzsde nagyköveteként is szerepelt, mikor 2021 júniusában tulajdonrészt szereztek az FTX-ben.

A Kraft Group 634 ezer részvény tulajdonosa, a Coinbase pedig 5,2 millió részvénnyel rendelkezik.

Mivel a tőzsde még azelőtt csődbe ment, hogy ténylegesen listázták volna részvénytársaságként, ezek a papírok nem rendelkeznek dollárban megbecsülhető értékkel, a katasztrofális bedőlés keresztülhúzott minden számítást.

Az FTX tőzsde a saját maga által kibocsátott token, az FTT segítségével végzett felvásárlásokat, akvizíciókat, többek között a Blockfolio befektetési vállalatot is, 2020-ban.

Az akkori információk alapján az adásvétel 150 millió dollárról szólt, a résztvevők elmondása szerint készpénz, kriptopénz, és üzletrész segítségével lett kiegyenlítve a vételár.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A valóságban viszont azóta kiderült, hogy az összeg 94%-át FTT tokenben fizették ki.

Tavaly november elején a Binance vezetője, CZ a Twitteren jelentette be, hogy megválnak az általuk birtokolt FTT tokenektől, piacra bocsátják a teljes készletüket.

Az FTX egy héttel ezután jelentett csődöt. A korai befektetők által kapott elsőbbségi részvények így, dacára annak, hogy egy rendkívül kényelmes üzleti befektetési módszert jelentenek, semmiféle hozamot nem biztosítanak már a tulajdonosaik számára.

A bedőlés előtt az FTX lenyűgöző mértékben tudta maga mögé állítani a celebeket és az ismert sportolókat.

A focista Brady, és a korábbi feleése, Bündchen mellett Steph Curry is síkra szállt a tőzsde érdekében, de a támogatói között ott találjuk a Shark Tank műsorvezetőjét, Kevin O’Learyt is.

Curry cége nem tűnik fel a csődeljárási aktákban, O’Leary a dokumentumok alapján 184 ezer részvényt birtokol.

A népszerű tévés személyiség a tőzsde csődje ügyében tartott szenátusi meghallgatáson, még decemberben úgy nyilatkozott a Binance tőzsdéről, mint egy hatalmas, szabályozatlan monopóliumról, és elmondta, szerinte CZ tőzsdéje szándékosan idézte elő az FTX bedőlését.


Olvastad már? Bréking: 5 milliárd dollárt szerzett vissza az FTX – felépülhet a kriptopiac?

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: SHARE 301

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!