Újabb bank vonul ki a kriptoszektorból

-

A tavalyi év ismét viharosnak bizonyult a kriptoipar számára. A tartós piaci visszaeséstől és a decentralizált pénzügyekben (defi) elkövetett exploitoktól kezdve az FTX botrányig egyetlen terület sem maradt érintetlenül.

Egyesek számára a térben történtek fenntarthatatlannak bizonyultak az üzlet számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Metropolitan Bank Holding Corp, a New York-i székhelyű Metropolitan Commercial Bank (MCB) holdingtársasága bejelentette, hogy teljesen kivonul a kriptoeszköz-érdekeltségéből.

A vállalat közleményében azt írta, hogy döntése kapcsolatban áll „a kriptovaluta-ágazat legújabb fejleményeivel”, valamint azokkal a változásokkal, amelyek a bankok kriptoszabályozását illeti.

Az MCB szerint a folyamat 2017 óta tart, és kevés pénzügyi kihatással számol. Jelenleg négy aktív intézményi kriptoeszközzel kapcsolatos ügyfelük van, amelyek az összes bevétel mintegy 1,5%-át és az összes betét 6%-át teszik ki.

Ez a fejlemény az FTX-ügy miatt folyamatban lévő eljárásokkal párhuzamosan történik, amelyek a kriptoiparra irányítják a figyelmet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Szakértők előrejelzése szerint az Egyesült Államokban a következő évben a szabályozók fokozottan ellenőrzik a területet, különösen az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, a Pénzügyi Számviteli Standard Testület és az Internal Revenue Service igyekszik szigorítani a kriptó szabályozást és felügyeletét.

Január 3-án a Federal Reserve, a Federal Deposit Insurance Corporation és az Office of the Comptroller of the Currency közös nyilatkozatot adott ki a kriptoeszközökkel kapcsolatban a 2022-es kriptokáosz fényében. Ebben kiemelték a megalapozott banki gyakorlatok iránti elkötelezettségüket is.

Az FTX vizsgálatán kívül a Binance-t is vizsgálják az Egyesült Államokban állítólagos pénzmosási jogsértések miatt, ami további vizsgálatokat hozott a fedezeti alapoknak a kriptotőzsdével való kapcsolatait illetően.

Az iparági vizsgálatok ellenére néhány iparági bennfentes nagy reményeket fűz a decentralizált pénzügyekhez, ami az idei évet illeti.


Olvastad már? A stabilcoinba menekülnek a brazilok az infláció elől

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) karácsonyi rallyja december elején kezdődik?

Vendégbejegyzés A kriptopiac rugalmasságot és folyamatos emelkedést mutat, ahogy belépünk decemberbe. A legutóbbi PCE inflációs adatok úgy tűnik, hogy erősítették a piaci bizalmat, a Bitcoin (BTC) pedig...

Új részletek derültek ki SBF életéről a börtönben

A Brooklyn Metropolitan Detention Center egy volt rabja részleteket árult el SBF  börtönbeli életéről, amely a mérföldkőnek számító csalási peréig vezetett. SBF-t „megzsarolta" A kriptotartalmak készítőjével, Tiffany...

Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli...

Továbbra is hódítanak az MI kriptók

Vendégbejegyzés Újabban igen kelendőek a mesterséges intelligencia alapú kriptoprojektek és natív tokenjeik. A kereskedők arra számolnak, hogy az MI a jövőben hatalmas szerepet tölt majd be...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!