Újabb bank vonul ki a kriptoszektorból

-

A tavalyi év ismét viharosnak bizonyult a kriptoipar számára. A tartós piaci visszaeséstől és a decentralizált pénzügyekben (defi) elkövetett exploitoktól kezdve az FTX botrányig egyetlen terület sem maradt érintetlenül.

Egyesek számára a térben történtek fenntarthatatlannak bizonyultak az üzlet számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Metropolitan Bank Holding Corp, a New York-i székhelyű Metropolitan Commercial Bank (MCB) holdingtársasága bejelentette, hogy teljesen kivonul a kriptoeszköz-érdekeltségéből.

A vállalat közleményében azt írta, hogy döntése kapcsolatban áll „a kriptovaluta-ágazat legújabb fejleményeivel”, valamint azokkal a változásokkal, amelyek a bankok kriptoszabályozását illeti.

Az MCB szerint a folyamat 2017 óta tart, és kevés pénzügyi kihatással számol. Jelenleg négy aktív intézményi kriptoeszközzel kapcsolatos ügyfelük van, amelyek az összes bevétel mintegy 1,5%-át és az összes betét 6%-át teszik ki.

Ez a fejlemény az FTX-ügy miatt folyamatban lévő eljárásokkal párhuzamosan történik, amelyek a kriptoiparra irányítják a figyelmet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Szakértők előrejelzése szerint az Egyesült Államokban a következő évben a szabályozók fokozottan ellenőrzik a területet, különösen az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, a Pénzügyi Számviteli Standard Testület és az Internal Revenue Service igyekszik szigorítani a kriptó szabályozást és felügyeletét.

Január 3-án a Federal Reserve, a Federal Deposit Insurance Corporation és az Office of the Comptroller of the Currency közös nyilatkozatot adott ki a kriptoeszközökkel kapcsolatban a 2022-es kriptokáosz fényében. Ebben kiemelték a megalapozott banki gyakorlatok iránti elkötelezettségüket is.

Az FTX vizsgálatán kívül a Binance-t is vizsgálják az Egyesült Államokban állítólagos pénzmosási jogsértések miatt, ami további vizsgálatokat hozott a fedezeti alapoknak a kriptotőzsdével való kapcsolatait illetően.

Az iparági vizsgálatok ellenére néhány iparági bennfentes nagy reményeket fűz a decentralizált pénzügyekhez, ami az idei évet illeti.


Olvastad már? A stabilcoinba menekülnek a brazilok az infláció elől

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!