Rendellenes állapot uralkodik a CME határidős kriptopiacán

-

Bár a határidős ügyletek prémiumra váltottak, a „futamidős struktúra” továbbra is backwardationben van, ami óvatosságot jelez az intézmények körében.

Az FTX tőzsde november eleji összeomlása után kialakult piaci pánik enyhülni látszik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A chicagói árutőzsdén (CME) jegyzett három hónapos bitcoin (BTC) határidős ügyletek az FTX csődje óta első alkalommal felárat fizetnek a kriptopénz azonnali piaci árához képest. Ezeket a termékeket széles körben az intézményi aktivitás jelzőjeként tartják számon.

A megújult prémium azt jelzi, hogy az intézményi aktivitás már nem a short oldalon koncentrálódik.

A CME határidős ügyletek november közepén rekordmértékű diszkontra estek, mivel a kifinomult kereskedők medvés fogadásokat kötöttek, hogy fedezzék a vezető kriptopénz FTX okozta mélyebb lejtmenetét.

A bitcoin bitcoin a vártnál ellenállóbb volt az elmúlt két hónapban, és a lefelé irányuló árfolyamot 16.000 dollár körül korlátozták.

A három hónapos CME határidős ügyletek éves szinten 0,2%-os prémiummal voltak vásárolhatók, míg a Binance társaik 2,4%-os prémiummal üzemeltek.

A CME futures lejárati struktúrája – a különböző lejáratú határidős ügyletek közötti különbség egy adott időpontban – az Arcane Research szerint továbbra is invertált vagy backwardationben van.

Más szóval, a távolabbi hónapra szóló kontraktusokkal továbbra is alacsonyabb áron kereskednek, mint a közeli hónapra szóló kontraktusokkal.

Ez rendellenes állapot, tekintve, hogy az árak általában magasabbak a görbe hosszú végén.

„Bár a CME bázisa helyreállt, a lejárati struktúra továbbra is backwardationben van, mivel az intézményi befektetők továbbra is óvatosan tekintenek a bitcoinra és a kevésbé likvid távolabbi lejárati dátumokra” – írta az Arcane Research az ügyfeleknek szóló jegyzetében.


Olvastad már? Pozsár Zoltán szerint nyáron fordulatot vesz a Fed hozzáállása

Kiemelt kép: Block Inspect

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!