Rendellenes állapot uralkodik a CME határidős kriptopiacán

-

Bár a határidős ügyletek prémiumra váltottak, a „futamidős struktúra” továbbra is backwardationben van, ami óvatosságot jelez az intézmények körében.

Az FTX tőzsde november eleji összeomlása után kialakult piaci pánik enyhülni látszik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A chicagói árutőzsdén (CME) jegyzett három hónapos bitcoin (BTC) határidős ügyletek az FTX csődje óta első alkalommal felárat fizetnek a kriptopénz azonnali piaci árához képest. Ezeket a termékeket széles körben az intézményi aktivitás jelzőjeként tartják számon.

A megújult prémium azt jelzi, hogy az intézményi aktivitás már nem a short oldalon koncentrálódik.

A CME határidős ügyletek november közepén rekordmértékű diszkontra estek, mivel a kifinomult kereskedők medvés fogadásokat kötöttek, hogy fedezzék a vezető kriptopénz FTX okozta mélyebb lejtmenetét.

A bitcoin bitcoin a vártnál ellenállóbb volt az elmúlt két hónapban, és a lefelé irányuló árfolyamot 16.000 dollár körül korlátozták.

A három hónapos CME határidős ügyletek éves szinten 0,2%-os prémiummal voltak vásárolhatók, míg a Binance társaik 2,4%-os prémiummal üzemeltek.

A CME futures lejárati struktúrája – a különböző lejáratú határidős ügyletek közötti különbség egy adott időpontban – az Arcane Research szerint továbbra is invertált vagy backwardationben van.

Más szóval, a távolabbi hónapra szóló kontraktusokkal továbbra is alacsonyabb áron kereskednek, mint a közeli hónapra szóló kontraktusokkal.

Ez rendellenes állapot, tekintve, hogy az árak általában magasabbak a görbe hosszú végén.

„Bár a CME bázisa helyreállt, a lejárati struktúra továbbra is backwardationben van, mivel az intézményi befektetők továbbra is óvatosan tekintenek a bitcoinra és a kevésbé likvid távolabbi lejárati dátumokra” – írta az Arcane Research az ügyfeleknek szóló jegyzetében.


Olvastad már? Pozsár Zoltán szerint nyáron fordulatot vesz a Fed hozzáállása

Kiemelt kép: Block Inspect

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ferrari az USA után Európában is alkalmazza a kriptofizetéseket

A Ferrari e hónap végétől elfogadja a kriptovaluta fizetéseket Európában. A lépés az amerikai piacon való sikeres használat után következik. A kriptovaluták továbbra is a mainstream...

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!