Még nem halt meg a Solana (SOL), íme miért

-

Ellentétben a széles körben elterjedt vélekedéssel, miszerint a Solana aktivitása az FTX váratlanul bekövetkezett kiesése miatt zuhant

Az on-chain adatszolgáltató úgy találta, hogy a Solana-n elhelyezett főbb protokollok napi aktív pénztárcái „állandóak maradtak az FTX után”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Valójában az elmúlt négy hétben a láncon lévő napi aktív pénztárcák száma megháromszorozódott az FTX előtti szintre, annak ellenére, hogy a SOL értéke decemberben hatalmasat esett.

Arra vonatkozóan, hogy a Solana napi aktív pénztárcák száma továbbra is ilyen ütemben fog-e növekedni, Messari kijelentette:

Természetesen nyitott kérdés, hogy mennyire ragadós ez az új volumenszint, de legalábbis az FTX ökoszisztémából való kilépésével a volumen konzisztens szintje pozitív jel.”

solana

Forrás: messari.io

Messari értékelte továbbá a Solana tranzakciós volumenét és aktív díjfizető számláit, és megállapította, hogy mindkét mutató visszatért az FTX előtti csúcsra.

„A spekuláció felpörgethette a közelmúltbeli aktivitást, de az FTX összeomlását nehéz pontosan meghatározni ezeket a mérőszámokat vizsgálva, ami arra utal, hogy a felhasználói aktivitás szintje valójában soha nem esett vissza az FTX előtti szintekről.”

Forrás: messari.io

A felhasználói aktivitás növekedése ellenére a gázdíjak továbbra is viszonylag alacsonyak – állapította meg Messari.

Míg a Solana alapdíjai stabilak maradtak, addig a hálózat „aktívabb területeinek (pl. BONK) használatáért” fizetendő elsőbbségi díjak megugrottak.

Forrás: messari.io

A Solana natív tokenje, a SOL jelentős értéknövekedést ért el, a 2022-es kereskedési év végétől közel 95%-kal emelkedett.

A SOL értékének közelmúltbeli megugrása két kulcsfontosságú tényezőnek tulajdonítható, először is az Ethereum alapítójának, Vitalik Buterinnek a támogatásának, aki a december 30-i FTX összeomlást követően twitteren támogatta a Solana hálózatot.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A második, a Solana blokkláncon a BONK token elindítását követően megnövekedett aktivitás.

A SOL 16,08 dolláron cserélt gazdát. A folyamatban lévő fokozott kereskedés mellett a kulcsfontosságú momentummutatók, mint például a Relatív Erősség Index (RSI) és a Money Flow Index (MFI), túlvásárolt csúcson voltak. Az RSI 70,22-nél, míg az MFI 75,31-nél állt.

solana

Forrás: ambcrypto.com

Olvastad már? Rendellenes állapot uralkodik a CME határidős kriptopiacán

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!