A Polygon utolsó feltörése ezért nem tűnik magabiztosnak

-

A Polygon a DEX-volumen és a hálózat növekedése annak ellenére csökkent, hogy a DEX-volumen mérföldkőhöz érkezett.

A növekvő NFT-piac és a folyamatban lévő zkEVM-fejlesztések a jelenlegi visszaesések ellenére pozitívan hatottak a Polygon hosszú távú potenciáljára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Polygon (MATIC) a közelmúltban új mérföldkövet ért el a decentralizált tőzsde (DEX) volumenét tekintve.

Egy január 11-i tweet szerint átlépte az 50 milliárd dolláros DEX volument az elmúlt 12 hónapban.

Azonban annak ellenére, hogy elérte ezt a vízválasztó számot, a DEX volumen a Polygonon csökkent az elmúlt néhány hónapban a Dune Analytics adatai szerint.

Ez a volumencsökkenés többféle tényezőre vezethető vissza, például a más platformok által támasztott fokozott versenyre vagy a kriptopiaci kereskedési aktivitás általános csökkenésére.

Ez a volumencsökkenés azt sugallta, hogy bár a Polygon új mérföldkövet ért el a DEX volumenét tekintve, a Polygon növekedése ezen a területen lelassult.

Forrás: dune.com

Nem minden remény veszett el a Polygon számára.

A csökkenő DEX-aktivitás azonban nem érintette a Polygon NFT-piacát.

A Polygon növekvő NFT-piacai pozitívan mutatkoztak, a Dune Analytics adatai szerint az NFT-volumen megugrott. A kiugrás egyik valószínű oka a Donald Trump NFT-kollekció közelmúltbeli elindítása lehet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Továbbá a Polygon közelmúltbeli együttműködése az olyan közösségi médiaóriásokkal, mint a Reddit és az Instagram, szintén szerepet játszhatott.

Ezek az együttműködések hozzájárultak ahhoz, hogy a Polygon ökoszisztémája nagyobb figyelmet és kitettséget kapjon.

Forrás: dune.com

A MATIC tokenre térve – egyszerűen fogalmazva, a token hálózati növekedése és sebessége csökkent, a napi aktív címekkel együtt.

Ez utóbbi azt bizonyítja, hogy kevesebb aktív felhasználó van a hálózaton.

Ez a fent említett csökkenés a MATIC-tulajdonosok jövedelmezőségére is hatással volt, amit az MVRV-arány mutatott, amely az elmúlt hónapban csökkent.

Ez arra utalt, hogy a MATIC-tulajdonosok többsége pénzt veszítene, ha jelen pillanatban eladná a coinjait.

Továbbá a pozitív long/short különbség azt jelezte, hogy a hosszú távú tulajdonosok többsége veszteséget szenvedett.

Forrás: santiment.net

Ezeknek a rövid távú kudarcok ellenére a Polygon folytatta a zk-EVM folyamatos fejlesztését, amelynek célja, hogy megkönnyítse a zk-rollup dApp-ok létrehozását és telepítését a platformon.

A platform skálázhatóságra és teljesítményre való összpontosítása hosszú távon várhatóan több fejlesztőt és felhasználót fog vonzani.

A cikk írása idején a MATIC token ára 0,859 dollár volt, de a CoinMarketCap szerint az elmúlt 24 órában 1,41%-kal nőtt.

Forrás: santiment.net

Olvastad már? Biztonsági tippek a kriptopénzekhez 2023-ra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!