A Polygon utolsó feltörése ezért nem tűnik magabiztosnak

-

A Polygon a DEX-volumen és a hálózat növekedése annak ellenére csökkent, hogy a DEX-volumen mérföldkőhöz érkezett.

A növekvő NFT-piac és a folyamatban lévő zkEVM-fejlesztések a jelenlegi visszaesések ellenére pozitívan hatottak a Polygon hosszú távú potenciáljára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Polygon (MATIC) a közelmúltban új mérföldkövet ért el a decentralizált tőzsde (DEX) volumenét tekintve.

Egy január 11-i tweet szerint átlépte az 50 milliárd dolláros DEX volument az elmúlt 12 hónapban.

Azonban annak ellenére, hogy elérte ezt a vízválasztó számot, a DEX volumen a Polygonon csökkent az elmúlt néhány hónapban a Dune Analytics adatai szerint.

Ez a volumencsökkenés többféle tényezőre vezethető vissza, például a más platformok által támasztott fokozott versenyre vagy a kriptopiaci kereskedési aktivitás általános csökkenésére.

Ez a volumencsökkenés azt sugallta, hogy bár a Polygon új mérföldkövet ért el a DEX volumenét tekintve, a Polygon növekedése ezen a területen lelassult.

Forrás: dune.com

Nem minden remény veszett el a Polygon számára.

A csökkenő DEX-aktivitás azonban nem érintette a Polygon NFT-piacát.

A Polygon növekvő NFT-piacai pozitívan mutatkoztak, a Dune Analytics adatai szerint az NFT-volumen megugrott. A kiugrás egyik valószínű oka a Donald Trump NFT-kollekció közelmúltbeli elindítása lehet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Továbbá a Polygon közelmúltbeli együttműködése az olyan közösségi médiaóriásokkal, mint a Reddit és az Instagram, szintén szerepet játszhatott.

Ezek az együttműködések hozzájárultak ahhoz, hogy a Polygon ökoszisztémája nagyobb figyelmet és kitettséget kapjon.

Forrás: dune.com

A MATIC tokenre térve – egyszerűen fogalmazva, a token hálózati növekedése és sebessége csökkent, a napi aktív címekkel együtt.

Ez utóbbi azt bizonyítja, hogy kevesebb aktív felhasználó van a hálózaton.

Ez a fent említett csökkenés a MATIC-tulajdonosok jövedelmezőségére is hatással volt, amit az MVRV-arány mutatott, amely az elmúlt hónapban csökkent.

Ez arra utalt, hogy a MATIC-tulajdonosok többsége pénzt veszítene, ha jelen pillanatban eladná a coinjait.

Továbbá a pozitív long/short különbség azt jelezte, hogy a hosszú távú tulajdonosok többsége veszteséget szenvedett.

Forrás: santiment.net

Ezeknek a rövid távú kudarcok ellenére a Polygon folytatta a zk-EVM folyamatos fejlesztését, amelynek célja, hogy megkönnyítse a zk-rollup dApp-ok létrehozását és telepítését a platformon.

A platform skálázhatóságra és teljesítményre való összpontosítása hosszú távon várhatóan több fejlesztőt és felhasználót fog vonzani.

A cikk írása idején a MATIC token ára 0,859 dollár volt, de a CoinMarketCap szerint az elmúlt 24 órában 1,41%-kal nőtt.

Forrás: santiment.net

Olvastad már? Biztonsági tippek a kriptopénzekhez 2023-ra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!