„End fiat” – válaszolta a ChatGPT, amikor a bitcoinról beszélgettek vele

-

Egy Bitcoin-mentor arról győzte meg a ChatGPT mesterséges intelligencián alapuló csevegőbotot, hogy a bitcoin elhozza a fiat pénzek pusztulását.

A ChatGPT egy nagy teljesítményű új mesterséges intelligencia (AI) eszköz, amely képes problémamegoldásra, fejlett kódolásra, bonyolult kérdések megválaszolására, és most a fiat valuták eltűnéséről is mesélt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Parman, a önjelölt bitcoinmentor és -író megtanította a ChatGPT-nek, hogy a Bitcoin
BTC az államilag kibocsátott fiat pénznemek végét hozza majd el, és az eredményeket egy Twitter-threadben osztotta meg.

„Nem fogjátok elhinni, de én most Orange Pilleltem a #ChapGPT.-t Bitcoinerré változott. Nézd meg ezt a beszélgetést, hihetetlen.”

Parman elmagyarázta, hogy „Orange Pillezte”, vagyis győzte meg a botot a Bitcoinról, és hogy a gépi tanuló eszköz „most már Bitcoiner”.

A folyamat egyszerű volt. Először is Parman megkérdezte a ChatGPT-t, hogyan tudna az emberiség véget vetni a központi bankok hatalmának.

Elvégre a Bitcoin a 2008-as pénzügyi válság árnyékában jött létre, és a genezisblokkba a „Chancellor on the brink of second bailout for banks” (Újabb bankmentő program jöhet) szavakat vésték, ami talán az alapító Satoshi Nakamoto központi bankokkal szembeni ellenszenvét mutatja.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A ChatGPT szerint a defi-ban van a jövő

A ChatGPT elmagyarázza, hogy a központi bankrendszer megszüntetésének egyik módja a „decentralizált digitális valuta” lehet, ami nagyon hasonlít a Bitcoinra.

Parman arra kérte a botot, hogy két szóban válaszoljon a kérdésre, amire az azt válaszolja, hogy „decentralizálja a pénzügyeket”. Vagyis a defi véget vethetne a központi banki tevékenységnek.

Parman, a Bitcoin-maximalista, azt mondta a botnak, hogy a defi egy „marketingkifejezés arra, ami valójában centralizált pénzügy, hogy átverjék az embereket”, és megkérte, hogy nézzen egy kicsit mélyebbre, amire a ChatGPT azt válaszolta, hogy „end fiat”.

A Cointelegraph-fal folytatott beszélgetésben Parman elmagyarázta, hogy a ChatGPT tesztelése közben megpróbálta két szóból álló válaszokkal felpörgetni a beszélgetést:

„Látni akartam, hogy mennyire ’okos’ [a ChatGPT]. Ha a központi banki tevékenységet megszüntető két szóra olyan választ ad, mint a ’vegyél Bitcoint’, akkor eldobom az agyam.”

Parman elégedett volt azzal a válasszal, hogy a fiat megszüntetése a központi banki tevékenység végéhez vezetne, így továbblépett a hogyanra. Hogyan vethet véget az emberiség a fiat valutának?

A ChatGPT négy lehetőséget vázolt fel: visszatérés az aranyszabványhoz, alternatív valuták, például a bitcoin népszerűsítése, a kormányzati kiadások csökkentése és a kormányzati felfogás megváltoztatása.

Az AI-bot közel járt, de Parman nem hagyta magát. Mint mondta:

„A természetes ösztöneimből fakadóan Orange Pillezek, így a helyes válaszhoz irányítottam.”

A gépi tanuló eszköz most már megértette, hogy a kriptó bevezetése a fiat végéhez vezethet, de Parman szerint a kriptó nem a megoldás. „Csak egyetlen kriptopénz teszi ezt lehetővé, mivel ez az egyetlen, amelynek nincs kibocsátója” – írta.

Bitcoin vagy kriptó?

Parman arra utal, hogy amikor először bányászták ki a bitcoint, az egy digitális próba volt, egy kísérlet egy olyan digitális tokennel, amelynek nem volt értéke, és nem is ígért értéket.

Minden más kriptovaluta, magyarázta Parman, „vezetői csapatokkal rendelkezik, és ezért központosított”.

Így hát megkérdezte a ChatGPT-t: Bitcoin vagy kriptó? A bot válaszolt: Bitcoin.

Parman sikeresen meggyőzött egy gépi tanuló botot arról, hogy a Bitcoin elhozhatja a fiat valuta végét. De miért is érdemes ennyi erőfeszítést tenni? Parman a Cointelegraph-nak adott beszélgetésben magyarázta el:

„Fontos, hogy a világnak tudnia kell, hogy a központi bankrendszer egy átverés, és mindenkinek tudnia kell, hogy a Bitcoin az egyetlen dolog, ami megállíthatja azt.”

Talán a nagy teljesítményű ChatGPT bot a Bitcoin csapatában, a világ egy kicsit közelebb kerülhet ehhez a felismeréshez.

Nem mind arany, ami fénylik

Az igazsághoz természetesen hozzátartozik, hogy a ChatGPT csak egy beszélgetésen belül jegyzi meg a neki írt válaszokat.

A ChatGPT valójában már nem is emlékszik arra, hogy Parman mit mondott neki a Bitcoinról.

A Cointelegraph beszámolóját azért is érdemes fenntartásokkal kezelni, mivel a ChatGPT arra is betanítható, hogy bizonyos kérdésekre milyen válaszokat adjon:

ChatGPT beszélgetés

Forrás: Cointelegraph

Olvastad már? Hogyan hat az Ethereum Shanghai frissítés az ETH tulajdonosokra?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!