A Polkadot (DOT) megközelíti a felsőbb szintjeit

-

A Polkadot [DOT] bikák stabilan tartják magukat 6.6 dolláron. A cikkírás során  a DOT értéke 6,645 dollár volt, zöld színnel felvillantva, ami azt jelzi, hogy a helyreállás valószínűsíthető.

A januári rally ellenére a DOT azon kevés eszközök egyike, amely nem érte el az FTX előtti szinteket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A DOT azonban a következő napokban/hetekben elérheti az FTX előtti értékét, különösen, ha a jövő heti FOMC bejelentés dovish lesz.

polkadot

Forrás: tradingview.com

A napos grafikonon a Relatív Erősség Index (RSI) 70, ami bullish DOT-ot mutat.

Az On Balance Volume (OBV) és a Chaikin Money Flow (CMF) emelkedett, ami azt jelzi, hogy a kereskedési volumenek kissé nőttek, így segítve a DOT jelenlegi piac erősödését.

Ha a trend folytatódik, a fellendülés lendülete növekedni fog, lehetővé téve a bikák számára, hogy megcélozzák a 6,841 dollárnál lévő felső ellenállást és a 7,127 dollár előtti FTX szintet.

A bikáknak azonban a 6,566 dollárnál lévő medvés rendelési blokkot kell megtisztítaniuk a felfelé irányuló lendület folytatásához.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Alternatívaként a medvék elnyomhatják a bikákat, tekintettel az alacsony kereskedési volumenre.

Egy ilyen lépés a DOT-ot a 6,178 dolláros támasz alá taszíthatná, érvénytelenítve a fent leírt bikás előfeszítést.

Az esés azonban a 100 periódusú EMA (exponenciális mozgóátlag) vagy az 5,600-5,800 dolláros támasz tartományban (zöld zóna) állapodhat meg.

Forrás: santiment.net

A finanszírozási ráta január 23-a körüli éles esése egybeesett a DOT legutóbbi csúcsával.

Január 24-én további áresés következett be a Funding Rate újabb csökkenésével, ami a származtatott termékek piacán csökkenő keresletre utal.

A cikk írásakor azonban a Funding Rate enyhe javulást regisztrált, mivel felfelé mozdult.

A javulás az észlelt árfolyam-emelkedését tükrözi, és a származtatott piac nagyobb kereslete alátámaszthatja a DOT értékét.

Mindazonáltal a DOT hangulat továbbra is negatív maradt, ami azt mutatja, hogy a befektetők még mindig nyugtalanok az eszközzel kapcsolatban.

A Coinglass által jelzett növekvő nyílt érdeklődés (OI) azonban tovább lendíthet az árfolyam-emelkedésen.


Olvastad már? „End fiat” – válaszolta a ChatGPT, amikor a bitcoinról beszélgettek vele

 

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!