Az intézményi befektetők szerint is erős év vár a bitcoinra

-

Egy új felmérés szerint az intézményi befektetők „erős évet várnak a bitcoin számára”, és bizakodóak a kriptopénz hosszú távú értékét illetően.

Emellett a megkérdezett intézményi befektetők 65%-a egyetért azzal, hogy a bitcoin elérheti a 100.000 dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Erős év” áll a Bitcoin előtt

A Nickel Digital Asset Management csütörtökön tette közzé egy felmérés eredményeit, amelyből kiderül, hogy az intézményi befektetők milyen magasra várják a bitcoin árfolyamát.

A londoni székhelyű befektetési alapkezelőt a Brit Pénzügyi Felügyelet (FCA) és az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) is ellenőrzi.

A Nickel megbízásából a Pureprofile piackutató cég által ebben a hónapban végzett felmérés során 200 intézményi befektetőt és vagyonkezelőt kérdeztek meg az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Szingapúrban, Svájcban, az Egyesült Arab Emírségekben és Brazíliában.

A válaszadók együttesen mintegy 2,85 billió dollárnyi vagyont kezeltek.

A felmérés eredményeit megosztva a Nickel elmondta:

„A professzionális befektetők erős évet jósolnak a bitcoin számára, és bíznak a hosszú távú értékében. Tízből majdnem kilenc hivatásos befektető a bitcoin árfolyamának emelkedését jósolja erre az évre. Háromból kettő egyetért azzal, hogy a 100.000 dolláros árfolyam lehetséges, de csak a hosszú távú befektetők számára.”

A bitcoin árfolyamával kapcsolatban a vagyonkezelő leírta: „A tanulmány nagyfokú bizalmat talált a kriptopénz hosszú távú trendjével kapcsolatban”, hozzátéve, miszerint 23%-uk azt prognosztizálja, hogy a BTC 2023 végére meghaladja a 30.000 dollárt.

Továbbá a megkérdezett intézményi befektetők 65%-a egyetért azzal, hogy a bitcoin hosszú távon még elérheti a 100.000 dollárt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Közülük 58% arra számít, hogy a BTC három-öt éven belül eléri ezt az árszintet, míg 25% szerint ez öt vagy több évbe telne.

Eközben az összes válaszadó 39%-a azt jósolta, hogy a bitcoin árfolyama három éven belül eléri a 2021. novemberi 69.000 dolláros csúcsot, míg 76% szerint ez öt éven belül valószínűsíthető.

„Mindössze 3% kérdőjelezte meg, hogy a bitcoin valaha is újra eléri-e a korábbi történelmi csúcsot” – jegyezte meg a vagyonkezelő cég.

A Nickel vezérigazgatója, Anatolij Crachilov megjegyezte:

Az árjóslás a kriptopénzek piacán mindig ijesztő feladat, azonban felmérésünk legjelentősebb megállapítása, hogy a befektetőknek mindössze 3%-a kérdőjelezi meg a bitcoin jövőjét.


Olvastad már? „End fiat” – válaszolta a ChatGPT, amikor a bitcoinról beszélgettek vele

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!