A Bitzlato visszaállítja működését és Oroszországba költözik

-

A nyugati bűnüldöző szervek által lefoglalt, Oroszországhoz kötődő Bitzlato kriptopénzváltó azt tervezi, hogy újraindítja működését és engedélyezi a részleges pénzkivételt, jelentette be egyik társalapítója.

A kereskedési platform csapatának tagjai az üzletet az Orosz Föderációba is át kívánják telepíteni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A társalapító szerint a tőzsde hozzáférést biztosít a felhasználói pénzekhez

A Bitzlato kriptotőzsde lépéseket tesz a működés helyreállítására és azonnal engedélyezi az ügyfelek számára a bitcoin kiutalását – mondta az egyik alapító, Anton Skurenko a Satoshkin Live, a kriptobefektetésekkel és -kereskedéssel foglalkozó Youtube csatornának adott interjúban, amelyet a Forklog és a Bits.media nagy orosz nyelvű kriptohírportálok idéznek.

Januárban a Hongkongban bejegyzett platformot egy nemzetközi bűnüldözési akció részeként buktatták le, amelyet az amerikai hatóságok „a kriptobűnözésre mért csapásként” jellemeztek.

A Bitzlato állítólag 700 millió dollárnyi illegális pénzt dolgozott fel, amelyet olyan bűnszervezetektől kapott, mint a Hydra darknetpiac és az orosz kriptoponzi-rendszer, a Finiko.

A másik társalapítót, Anatolij Legkogymovot, aki Kínában élő orosz állampolgár, Miamiban tartóztatták le, a csapat több más tagját pedig Európában vették őrizetbe.

A szolgáltatást a francia hatóságok részvételével zavarták meg, akik átvették az irányítást a szerverek felett, és lekapcsolták a weboldalát.

Skurenko a Satoshkin műsorvezetőjének, Dmitrij Styepaninnak elmondta hogy a francia rendőröknek sikerült lefoglalniuk a Bitzlato forrótárcáját, amely akkoriban a felhasználók pénzeszközeinek mintegy 35%-át tárolta különböző kriptovalutákban.

A pontos összeget nem részletezte, de cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint az összeg meghaladja az 1 milliárd dollárt.

Az ügyvezető tagadta azokat a vádakat is, hogy a vállalat adókikerülést követett volna el, és biztosította, hogy mindig is betartotta az európai törvények szerinti ügyfél-azonosítási és pénzmosás elleni szabályokat, miközben együttműködött a bűnüldöző szervekkel az illegális tevékenységek megakadályozása érdekében.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Reményét fejezte ki, hogy hamarosan ejtik a vádakat, és az elfogott személyeket szabadon engedik.

A Bitzlato négy alkalmazottját az Europol részvételével tartóztatták le, és Skurenko felfedte személyazonosságukat:

Mihail Lunyev volt ügyvezető igazgatót, Alekszandr Goncsarenko marketingmenedzsert, Pavel Lerner, a Monolithos DAO megvalósításán dolgozó vállalkozót és egy Konstantyin néven azonosított rendszergazdát. Utóbbit Cipruson óvadék ellenében szabadlábra helyezték.


A Bitzlato kriptopénz-tőzsde Oroszországba költözik

A Bitzlato jelenleg a veszteségeit vizsgálja, mondta a társalapító, és elárulta, hogy a cég Oroszországba tervez költözni, és orosz joghatóság alatt újítja fel tevékenységét. Jelenleg a Bitzlato infrastrukturális vállalkozót keres – mondta.

Ami a felhasználói pénzek visszafizetését illeti, Anton Skurenko biztosította, hogy az ügyfelek a Bitzlato pénztárcáiban lévő BTC-k 50%-át ki tudják majd venni a platform újraindításának napján.

Az altcoinokban lévő állományokat fokozatosan fogják felszabadítani – tette hozzá, menetrend megjelölése nélkül.

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance, amely a Bitzlato egyik legnagyobb kedvezményezettje volt, mivel a hírek szerint 346 millió dollárnyi pénzt dolgozott fel a platformról, a bűnüldözési műveletet követően zárolta a Bitzlato-felhasználók egyes számláit Kelet-Európában és a Független Államok Közösségében (FÁK).

A vezető tőzsde később közölte, hogy a legtöbb ilyen számlához azóta már visszaállította a hozzáférést.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Olvastad már? Csalásért ítélték el a My Big Coin alapítóját

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!