A Coinbase és a Bitpanda partnerséget köt

-

A partnerség a Coinbase globális terjeszkedésének része, az Egyesült Államokon kívül.

A Coinbase kriptovaluta tőzsde partnerségre lépett a Bitpanda osztrák fintech céggel – közölte a Fintech Finance május 23-án.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitpanda és a Coinbase együtt fog dolgozni

A partnerség lehetővé teszi, hogy a két vállalat az Egyesült Államokon kívül is kínáljon intézményi kereskedési szolgáltatásokat.

Emellett a Bitpanda a Coinbase likviditási szolgáltatásait és a Coinbase Prime letétkezelési megoldását is igénybe fogja venni.

A jelentés szerint mindkét vállalat szabályozott és KYC-as-a-service szolgáltatást kínál.

Ez lehetővé teszi az intézményi ügyfelek számára, hogy az API és a white-labeled szolgáltatások gyorsabb integrálásával gyorsabban piacra lépjenek.

A Coindesk május 24-i külön jelentése szerint a Coinbase a partnerség révén európai bankokkal és fintech cégekkel is együtt tud majd működni.

Guillaume Chatain, a Coinbase EMEA és APAC intézményi értékesítési vezetője a partnerség globális vonatkozásairól nyilatkozott.

Elmondta, hogy a Coinbase hisz abban, hogy a kripto és a blokklánc „világszerte növelheti a gazdasági szabadságot és a lehetőségeket”.

A Coinbase más uniós erőfeszítései

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong áprilisban azt mondta, hogy cége fontolóra veszi amerikai székhelyének áthelyezését az ország szabályozási ellenségeskedései miatt.

Később azt mondta, hogy a vállalatnak mindig lesz amerikai jelenléte.

A Coinbase május 2-án indított egy új, EU-ra összpontosító platformot Coinbase International Exchange néven.

Ez a szolgáltatás, a Bitpanda partnerséghez hasonlóan, kizárólag intézményi ügyfeleket céloz meg.

Tágabb értelemben az EU új szabályozást vezet be MiCA néven. Ez kezelhetőbb működési keretet biztosíthat a Coinbase és más kriptotársaságok számára.


Olvastad már? Nagyot romlott az amerikai háztartások pénzügyi helyzete

Kiemelt kép: Marco Verch Professional

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!