Nagyot romlott az amerikai háztartások pénzügyi helyzete

-

A Federal Reserve, az Egyesült Államok központi bankja legutóbbi felmérése során arra jutott, hogy a tavalyi év során jelentős mértékben romlott az amerikai háztartások anyagi helyzete.

A Fed hétfőn publikálta, most már tízedik alkalommal, az éves lakossági pénzügyi felmérésének az eredményeit.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ennek során az amerikai háztartások pénzügyi helyzetét, és az arra potenciális kockázatokat jelentő tényezőket vizsgálják meg.

A felmérést tavaly októberben végezték el, és 11 ezer felnőtt amerikainak tették fel a kérdéseket.

Hogy a tavalyihoz képest jobbak-e az anyagi körülményeik, 35% határozott nemmel válaszolt, tehát ennyien vélik úgy, hogy rosszabbul élnek.

„A 2022-es felmérés során arra jutottunk, hogy a pénzügyi stabilitás szintje 2016 óta nem látott mélységet ért el. A háztartások többségére negatív hatással van az áremelkedés, annak ellenére, hogy a munkaerőpiac erős.”

A válaszadók nagy százaléka nyilatkozott úgy, hogy nagyobbat nőttek a költségeik, mint a bevételeik.

43% elmondta, hogy több kiadásuk van tavalyhoz képest, és mindössze 33% fogalmazott úgy, hogy a bevételük is hasonló mértékben emelkedett.

A megkérdezettek 63%-a válaszolta azt, hogy egy hirtelen jött 400 dolláros extra kiadást gond nélkül fedezni tudna a készpénz-tartalékaiból. Tavaly ilyenkor ez az arány viszont 68%-on állt.

18% válaszolta azt, hogy ha olyan kiadással kerülne szembe, amelyet kizárólag a megtakarításaiból fedezhetne, akkor maximálisan 100 dollárt tudna ilyen célra szánni.

14%-uk nyilatkozta azt, hogy ugyanebben a helyzetben akár 100-499 dollár közötti összeget is elő tudna teremteni a kiadások fedezésére.

A Fed megfogalmazása alapján a társadalomban sokféleképpen fejtette ki a hatását a magas infláció.

„Az infláció befolyásolja a lakosság költekezési, megtakarítási szokásait, számos módon. A válaszadók közel kétharmada mondta azt, hogy abbahagyta egy bizonyos termék vagy szolgáltatás használatát, vagy csökkentett annak a mértékén. 64%-uk egy olcsóbb termékre tért át, 51%-uk pedig a megtakarításait is igénybe vette, hogy fedezni tudja a megnövekedett kiadásait.

A felmérésben részt vettek 94%-a rendelkezik bankszámlával, de a nagy többség a hagyományos fizetési és hitelszolgáltatásokat használja, az újabb megoldások, vagy éppen a kriptopénzes tranzakciók aránya alacsony.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A felmérés alapján mindössze 3% használt kriptopénzt tavaly, és 12% mondta azt, hogy valamely nem hagyományos fizetési megoldást is igénybe vett a tavalyi év folyamán.

Olvastad már? A Ripple részesedést szerez a Bitstampban?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!