Mi lesz a következő lépés az Ethereum számára?

-

A 10.000 ETH-nál több ETH-t tartalmazó Ethereum címek nemrég hathavi mélypontra zuhantak. Más mérőszámok azonban azt mutatták, hogy a befektetők ETH-t halmoztak fel.

A legtöbb kriptóhoz hasonlóan az Ethereum árfolyama is jó néhány hétig oldalazott a közelmúltban.

A CoinMarketCap szerint az ETH árfolyama az elmúlt 24 órában több mint 2%-kal csökkent.

A cikk írásakor 1.800 dollár körül kereskedtek vele, több mint 214 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legutóbbi árfolyam-akció úgy tűnik, nem tetszett a bálnáknak, mivel a Glassnode adatai szerint a nagy befektetők értékesítik eszközeiket.

Eladási hullámban vannak a bálnák?

A Glassnode 2023. május 23-án közzétett tweetje szerint a 10 000 ETH-nál több ETH-t tartalmazó címek száma féléves mélypontra, 1156-ra esett.

Ez aggasztónak tűnt, mivel arra utalt, hogy a token eladási nyomás alatt áll.

Itt van a csavar…

Azonban nem pontosan ez volt a helyzet, mivel más adatállományok másra utaltak. Például a nem nullás címek száma elérte a 99 597 841-es ATH-t.

Ráadásul a Santiment adataiból valójában az derült ki, hogy a befektetők nem eladták, hanem inkább felhalmozták az ETH-t.

A top címek által tartott kínálat jelentősen megnőtt az elmúlt 30 napban.

ethereum
Forrás: Santiment

Ráadásul a tőzsdéken lévő Ethereum-kínálat erőteljes csökkenést regisztrált, míg a tőzsdéken kívüli kínálat nőtt.

Ez tovább bizonyította, hogy a befektetők valóban felhalmozták a tokent.

Az Ethereum felhalmozása az árfolyam emelkedését jelenti?

Mivel a magas felhalmozás a befektetők ETH-ba vetett bizalmára utal, rövid távon lehetséges lehet egy árfolyam emelkedés. Az ETH MACD-je bikás kereszteződést mutatott.

A Money Flow Index (MFI) jelentősen megugrott, ami tovább növeli az elkövetkező napokban várható felfelé irányú ármozgás esélyét.

A Relatív Erősség Index (RSI) azonban továbbra is a medvék mellett maradt, mivel csökkenést regisztrált, és az 50-es semleges szint alá került.

ethereum
Forrás: TradingView

A mérőszámok a következőket mondják

Bár néhány piaci mutató árfolyam emelkedést sugallt, a mérőszámok másról árulkodtak.

A CryptoQuant szerint az Ethereum árfolyamtartaléka növekedett. A csere tartalékok növekedése azt jelenti, hogy a token eladási nyomás alatt áll.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A vevői vételi/eladási aránya piros volt, ami arra utal, hogy az eladási nyomás dominál a piacon. A származtatott piacon azonban a dolgok emelkedőnek tűntek.

A Coinglass szerint az ETH nyílt érdeklődése csökkent az elmúlt hetekben, ami arra utal, hogy az aktuális ártrend hamarosan véget érhet.

Forrás: Coinglass

Olvastad már? CFTC: Nincs lehetőség az összes kriptovaluta csalás ellenőrzésére

Kiemelt kép: Ivan Radic

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!