Mi a MACD: Moving Average Convergence Divergnece

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

MACD

A MACD (Moving Average Convergence Divergence) egy korlátlan oszcillátor. Ezt a mutatót gyakran használják a technikai elemzésben a trendváltás valószínűségének kiszámítására.

A MACD egy trendkövető indikátor, ami késleltetett indikátorrá teszi. Az oszcillátor a záróárakon alapuló három történelmi adatsor gyűjteménye.

Ez az ár gyors vagy rövid időszaki exponenciális mozgóátlaga és a lassú vagy hosszú időszaki EMA közötti különbség.

A mutató megmutatja, hogy az ár bullish vagy bearish mozgása erősödik vagy gyengül.

A MACD három fő összetevőből áll:

  1. MACD: Ez az ár mozgóátlaga. Ezt az összetevőt úgy számítják ki, hogy a 12 periódusú exponenciális mozgóátlagot (EMA) kivonják a 26 periódusú EMA-ból.
  2. MACD jelzővonal: Ez a MACD 9 periódusú EMA-ja.

3. MACD-hisztogram: A MACD és a jelzővonala közötti különbség.

MACD= 12 periódusú EMA-26 periódusú EMA

macd

A MACD használata:

A kilencnapos EMA-t hívják kiváltóvonalnak vagy jelzővonalnak. Ezt a MACD vonal fölött ábrázolják. Triggerként használják vételi vagy eladási jelzések generálásához.

Vásárlás: Amikor a MACD vonal a jelzővonal felett van.

Eladás: Amikor a MACD vonal a jelzővonal alatt van.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!