A Bitcoin az elmúlt 10 évből 7-ben felülmúlta a pénzügyi piacokat

-

A bitcoin (BTC) régóta nagy volatilitással társítják, miközben a digitális valuta kísérleteket tesz arra, hogy mainstream pénzügyi eszközzé váljon.

A volatilitás ellenére az eszköz az évek során jelentős hozamokat ért el, eltörpítve ezzel a hagyományos pénzügyi termékeket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Különösen az elmúlt évtizedben a tíz évből hét évben a bitcoin bizonyult a legjobban teljesítő eszköznek.

Érdekes módon abban a három évben, amikor a bitcoin nem került a csúcsra, az kriptopénz a legrosszabbul teljesítő eszköz volt – derül ki a Raoul Pal befektetési stratéga által december 13-án megosztott adatokból.

A hét év alatt a Bitcoin által felülmúlt termékek közé tartozik az S&P 500 index, a dollárindex és a Fed mérlege.

A Bitcoin legalacsonyabb hozamai egybeestek az eszköz medvepiaci fázisaival, például 2014-ben, amikor a Bloomberg Bitcoin Galaxy Index -57,51%-os teljesítményt mutatott, míg 2018-ban -74,28%-os volt az érték.

bitcoin

Globális multi-asset hozamok 10 évre visszamenőleg. Forrás: Bloomberg

Továbbá a bitcoin 2022-ben is a legrosszabbul teljesítő eszköznek számít, -61,97%-os hozammal.

Figyelemre méltó, hogy a Bitcoin 2022-es teljesítménye úgy alakult ki, hogy az eszköz leginkább a hagyományos pénzügyi termékekkel, például a részvényekkel korrelált.

Ugyanakkor mindkét eszközosztályra hatással volt a szárnyaló infláció és a kamatemelések növekedésének veszélye, ami a befektetőket a partvonalra szorította.

Továbbá, a bitcoin és a kriptopiac megpróbál kilábalni egy sor nagy visszhangot kiváltó eseményből, mint például a Terra (LUNA) ökoszisztéma összeomlása és az FTX kriptopénz tőzsde összeomlása, egy sor kriptopénz csődbejelentés mellett.

Az események részben a kriptopiac fenntarthatóságával kapcsolatos kérdéseket vetettek fel.

Az eredmény potenciálisan azt is eredményezte, hogy az intézményi befektetők figyelmen kívül hagyták a bitcoint, annak ellenére, hogy döntő szerepet játszott az eszköz 2021-es, közel 69.000 dolláros történelmi csúcsának elérésében.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Érdemes megemlíteni, hogy a bitcoin teljesítménye annak ellenére következik be, hogy a kriptopénz rendkívül szabályozatlan környezetben működik.

Valóban úgy vélik, hogy a szabályozási bizonytalanság a jövőben hatással lesz az eszköz hozamára.

Ugyanakkor a különböző joghatóságok részéről előrelépés tapasztalható, amelyek megpróbálnak releváns joghatósági rendelkezéseket hozni az ágazat számára.

A Bitcoin jövője

Amellett, hogy a bitcoin 2022-ben gyenge hozamokat könyvelhetett el, megpróbálja az évet magasan zárni, mivel a kriptovaluta zászlóshajója a bikás kitörés jeleit mutatja, ami egybeesik az Egyesült Államokban a csökkenő inflációs rátával.

Hasonlóképpen, miközben a bitcoin megpróbálja visszaszerezni a 18.000 dolláros szintet, a kriptoközösség több mint 80%-a továbbra is bullish az eszköz kilátásait illetően 2023 felé haladva.


Olvastad már? Bitcoin technikai elemzés 12.15.

Forrás: finbold.com

Kiemelt kép: Alan Geraghty

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!