Franciaországban engedélyhez kötnék a kriptotőzsdék működését

-

A francia parlament a tervek alapján szigorítana a kriptós vállalkozások szabályzásán, összhangban a nemzetközi folyamatokkal.

Az ország felülvizsgálhatja a jelenlegi, viszonylag egyszerűnek mondható engedélyeztetési folyamatot, amelyen keresztül kell menni a digitális eszközök szolgáltatóinak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a lépés viszont lehetséges, hogy megnehezíti majd Franciaország törekvését, hogy a kontinens leginkább kriptobarát országává válhasson.

A francia Szenátus pénzügyi bizottságának az egyik tagja, Hervé Maurey úgy nyilatkozott a Financial Times-nak, hogy a jelenlegi szabályok alapján 2026-ig akkor is működhetnének a kriptoipari vállalkozások, ha nem rendelkeznek mindenre kiterjedő engedéllyel, de elképzelhető, hogy a parlament szigorítana ezen a feltételen.

A francia jogszabály abban a tekintetben is megengedőnek számít, hogy 2024-ben elméletileg hatályba lép a MiCA, azaz az európai kriptopiaci felügyeleti törvény.

Maurey elmondása alapján az országban 2023 októbere után már lehet, hogy csak azok a vállalakozások működhetnek, amelyek megfelelnek a mindenre kiterjedő ellenőrzőlistának, és beszerzik a megfelelő engedélyeket az AMF, a helyi pénzügyi hatóság részéről.

A politikusok ezt azzal indokolják, hogy az FTX összeomlása túl nagy hatást gyakorolt a piacokra.

„Ezek az események arra késztetnek minket, hogy átgondoljuk, néhány, az ország területén működő vállalat esetleg szorosabb felügyeletet igényelne.”

A rendelkezésre álló adatok alapján jelenleg nagyjából 50 regisztrált vállalat működik Franciaországban anélkül, hogy kifejezetten az AMF által kiadott engedélyeket is beszerezte volna.

A szakértők szerint ez a felállás tulajdonképpen semmiféle befektetővédelmet sem biztosít, vagy ha mégis, az kifejezetten csekély.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Az új tervezetet a szenátus december 13-án fogadta el, és a januári ülésszakban fog a parlament elé kerülni.

A helyi kriptoipar szereplői, köztük az Adan, a Francia Digitális-eszköz Egyesület úgy véli, ez a lépés nem más, mint az iparág jövőjének az elárulása a francia törvényhozás részéről.

Emmanuel Macron, a franciák elnöke a második terminusát tölti, és eddig hangos támogatója volt a kriptoiparnak.

Még áprilisban úgy fogalmazott, hogy az országnak több nagy kriptós, technológiai vállalatra van szüksége, emellett saját NFT szabályokat szeretnének kidolgozni, és részt venni egy európai metaverzum kialakításában.

Emellett viszont többször kifejezte a szkepticizmusát is a pénzszektor önszabályzásával kapcsolatban.


Olvastad már? Jack Dorsey decentralizált Twittert szeretne

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!