Jack Dorsey decentralizált Twittert szeretne

-

Jack Dorsey a közösségi platform alapítója elmondta, a Twitter cenzúra-problémájára az lenne a megoldás, ha eleve lehetetlenné tennék a céges vagy a kormányzati beavatkozást a működésbe.

A közösségi oldal új tulajdonosa, Elon Musk egy kiterjedt belső vizsgálatot indított, és számos problémás területet találtak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Dorsey felvetett néhány megoldási javaslatot, amelyek segítségével a felhasználók lennének az egyedüliek, akik hozzáférnek a saját maguk által feltöltött tartalmakhoz.

Így sem a cégnek, sem az államnak nem lenne lehetősége az önkényes moderálásra, ezzel pedig különösen ellenállóvá válhatna a platform.

„Úgy vélem, hogy az internetre feltöltött tartalmaknak, amelyeket valaki elkészített, meg kell maradniuk, egészen addig, amíg a szerző úgy nem dönt, hogy törli azt. Mindig elérhetőnek kell lennie. A törlésnek és a felfüggesztésnek nem szabadna lehetségesnek lennie.”

Dorsey úgy gondolja, hogy a Twitter már nem felel meg ezeknek a követelményeknek, és azt is elmondta, hogy önmagát hibáztatja, amiért annak idején nem küzdött eléggé a platformért.

„Ez az én hibám. Teljesen abbahagytam ezek erőltetését, mikor az aktivisták elkezdtek feltűnni a részvényesek között, még 2020-ban. Akkor én már a távozásomat terveztem, tudva, hogy nem én vagyok a megfelelő ember a Twitter élére.”

Dorsey szerint az egyik legnagyobb baj az volt, hogy a csapat olyan eszközök fejlesztésére koncentrált, amelyek segítségével irányíthatók a közösségi beszélgetések, és ezért nem nagyon fordítottak figyelmet olyanokra, amelyekkel a felhasználók maguk tudták volna szabályozni a közösségeiket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Ez vezetett ahhoz, hogy a cég végül túl nagy erőt kapott, túl sok dologba szólhatott bele.

Dorsey szerint ezt tovább tetézte, hogy a cégen kívülről is nagy nyomás nehezedett a vezetőségre.

Az alapító egy tweetben megosztott egy GitHub linket is, amely egy cenzúra-ellenálló, nyílt forráskódú protokollt mutat meg, amelyen jelenleg is dolgozik.

Ennek segítségével a tervek alapján olyan decentralizált közösségi hálózat építhető fel, amely a kriptográfián és privát kulcsokon alapul.

Dorsey még októberben tweetelt arról is, hogy hogyan áll a Bluesky Social, egy 2019-ben indult kezdeményezés.

Ez egy olyan platform lenne, ahol kizárólag a tartalomkészítők tudnák meghatározni, hogy mit publikálnak, a különböző vállalkozások pedig, mintegy piactéren, ki tudnák választani, hogy ebből mit tesznek elérhetővé az olvasóközönségüknek.


Olvastad már? Hogyan kereskedj a Wyckoff-indikátor alapján?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Esten Hurtle

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!