CFTC: Nincs lehetőség az összes kriptovaluta csalás ellenőrzésére

-

Egy vezető amerikai szabályozó hatóság (CFTC) kedden azt mondta, hogy nincs mód az összes kriptopénzcsalás ellenőrzésére, mert olyan sok van, már az ügynökség több nagy ügyön is dolgozik.

Christy Goldsmith Romero, az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság (CFTC) öt biztosának egyike elmondta, hogy a kriptopénzügyek az ügynökség portfóliójának mintegy 20%-át teszik ki, beleértve a Binance és az FTX tőzsdék elleni közelmúltbeli polgári pereket is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Egyszerűen rengeteg csalás van ezen a téren” – mondta Goldsmith Romero a New York-i Ügyvédi Kamara gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó konferenciáján.

„Egyszerűen nincs mód arra, hogy az összes csalást le tudjuk ellenőrizni, de valamit tennünk kell”.

Rostin Behnam, a CFTC elnöke nagyobb felhatalmazást kért a törvényhozóktól, hogy az ügynökség felügyelhesse a spot kriptopiacokat.

Goldsmith Romero visszautasította, hogy a CFTC és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet között „területi háború” lenne a kripto szabályozása miatt.

De elismerte, hogy az iparág számos terméke új, és az ügynökségek „még próbálják kiismerni azt”.

Azt is mondta, hogy a kriptotársaságoknak nem szabad a CFTC-t potenciálisan barátságosabb szabályozónak tekinteniük, mint a komolyabb költségvetésű SEC-et.

„Nem tetszik az az elképzelés, hogy a CFTC valahogy könnyelmű lenne” – mondta Goldsmith Romero.

Márciusban a CFTC beperelte a Binance-t és Changpeng Zhaót, az alapítóját és vezérigazgatóját, mert állítólag színlelt szabálykövetési programot működtetett.

Ezt a panaszt Zhao a „tények hiányos felsorolásának” nevezte.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A csődbe ment FTX elleni CFTC-ügyirat azzal vádolja a tőzsdét és alapítóját, Sam Bankman-Friedet, hogy több mint 8 milliárd dollárnyi ügyfélbetét elvesztését okozta.

Bankman-Fried ártatlannak vallotta magát az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának kapcsolódó büntetőjogi vádjaiban.


Olvastad már? A Ripple részesedést szerez a Bitstampban?

Forrás: reuters.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!