CFTC: Nincs lehetőség az összes kriptovaluta csalás ellenőrzésére

-

Egy vezető amerikai szabályozó hatóság (CFTC) kedden azt mondta, hogy nincs mód az összes kriptopénzcsalás ellenőrzésére, mert olyan sok van, már az ügynökség több nagy ügyön is dolgozik.

Christy Goldsmith Romero, az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság (CFTC) öt biztosának egyike elmondta, hogy a kriptopénzügyek az ügynökség portfóliójának mintegy 20%-át teszik ki, beleértve a Binance és az FTX tőzsdék elleni közelmúltbeli polgári pereket is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Egyszerűen rengeteg csalás van ezen a téren” – mondta Goldsmith Romero a New York-i Ügyvédi Kamara gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó konferenciáján.

„Egyszerűen nincs mód arra, hogy az összes csalást le tudjuk ellenőrizni, de valamit tennünk kell”.

Rostin Behnam, a CFTC elnöke nagyobb felhatalmazást kért a törvényhozóktól, hogy az ügynökség felügyelhesse a spot kriptopiacokat.

Goldsmith Romero visszautasította, hogy a CFTC és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet között „területi háború” lenne a kripto szabályozása miatt.

De elismerte, hogy az iparág számos terméke új, és az ügynökségek „még próbálják kiismerni azt”.

Azt is mondta, hogy a kriptotársaságoknak nem szabad a CFTC-t potenciálisan barátságosabb szabályozónak tekinteniük, mint a komolyabb költségvetésű SEC-et.

„Nem tetszik az az elképzelés, hogy a CFTC valahogy könnyelmű lenne” – mondta Goldsmith Romero.

Márciusban a CFTC beperelte a Binance-t és Changpeng Zhaót, az alapítóját és vezérigazgatóját, mert állítólag színlelt szabálykövetési programot működtetett.

Ezt a panaszt Zhao a „tények hiányos felsorolásának” nevezte.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A csődbe ment FTX elleni CFTC-ügyirat azzal vádolja a tőzsdét és alapítóját, Sam Bankman-Friedet, hogy több mint 8 milliárd dollárnyi ügyfélbetét elvesztését okozta.

Bankman-Fried ártatlannak vallotta magát az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának kapcsolódó büntetőjogi vádjaiban.


Olvastad már? A Ripple részesedést szerez a Bitstampban?

Forrás: reuters.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!