A Ripple részesedést szerez a Bitstampban?

-

A Ripple a hírek szerint kisebbségi részesedést szerzett a Bitstampban, az egyik legrégebbi kriptotőzsdében a Pantera Capital, egy kriptopénzekre specializálódott fedezeti alaptól.

A tranzakciót a Galaxy Digital kripto-befektetés-kezelő cég május elején közzétett első negyedéves jelentésében hozták nyilvánosságra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jelentés szerint a Galaxy Digital azt állította, hogy az első negyedévben tanácsot adott a Panterának a Bitstampban lévő részesedésének eladásában a Ripple Labsnek.

Ez az ügylet a Galaxy Digital befektetési banking csapata tavaly rekord sikereket ért el, megszilárdítva ezzel pozícióját a digitális eszközök vezető befektetési bankjaként.

Bitstamp, Ripple és XRP

Az felvásárlás különösen érdekes az XRP közösség tagjai számára, akik néhány érdekes részletet fedeztek fel az üzletről.
Rámutattak, hogy a Pantera Capitalnak korai befektetései voltak mind a Ripple-ben, mind a Bitstampben.

Ráadásul a Bitstamp korábban a Ripple átjáróként szolgált, megkönnyítve a belépést a RippleNetbe. Ennek következtében az XRP a Bitstamp kereskedési volumenének 30%-át teszi ki, az XRP/Euro páros a legjelentősebb.

A Bitstamp az XRP második legnagyobb piacának státuszát is birtokolja, csak a Binance mögött marad le.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A mai napig sem a Ripple, sem a Bitstamp nem adott hivatalos kommentárt az eseményről. Bár a luxemburgi tőzsdén jegyzett tőzsdei részesedés vásárlása ésszerűnek tűnik, a Ripple befektetésének pontos indítékai továbbra sem világosak.

A feltételezések szerint a Ripple szolgáltatásai, mint például a Liquidity Hub vagy az ODL, szorosan kapcsolódhatnak ehhez a stratégiai lépéshez.

A felvásárlás pontos részleteire és következményeire azonban valószínűleg csak később derül fény.


Olvastad már? Engedély nélküli bitcoin-váltót működtetett a Bitcoin of America

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!