Engedély nélküli bitcoin-váltót működtetett a Bitcoin of America

-

A kriptopénz- és bitcoin ATM szolgáltató Bitcoin of America le kellett, hogy állítsa a készülékeit, amelyeket Connecticut területén működtetett.

A helyi bankfelügyelet szerint ehhez a tevékenységhez engedély szükséges, a cég pedig nem rendelkezik ilyennel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A sajtóközlemény alapján a Bitcoin ATM-eket regisztráltatni kell az államban, hogy törvényesen működhessenek, a cég viszont ezt elmulasztotta megtenni.

A cég ellen az után indult vizsgálat, hogy egy kibertámadás során több felhasználót is több tízezer dolláros kárt ért, és ebben érintettek voltak a vállalat készülékei.

„A vizsgálatok eredményeként az a döntés született, hogy a Bitcoin of America a károsultak számára összesen 86 ezer dollárnyi kártérítéssel tartozik, emellett Connecticut területén le kell állítania a kriptopénz-váltási szolgáltatásait.”

Jorge Perez, a bankbizottság tisztviselője elmondta, az engedély nélkül működő váltók ellen a továbbiakban is fel fognak lépni.

Elmondása szerint sok esetben fordult elő, hogy egyes befektetőket befizetésre késztettek, majd ezt a pénzt aztán kriptopénzre váltották, amelyet saját maguknak küldtek el a csalók.

A Bank of America lehetővé teszi, hogy az ügyfelek pénzét harmadik felekhez is elutalják, emiatt a jelenlegi jogszabályok alapján pénzkezelési engedélyekkel kellene rendelkeznie.

A közelmúlt eseményei miatt a helyi állami szabályok szigorúbbak lettek, hogy nagyobb mértékben tudják biztosítani a fogyasztóvédelmet a hasonló típusú pénzváltók esetében.

Az intézkedésekkel párhuzamosan a helyi rendőrség, a bankfelügyelet, a főügyészség és a fogyasztóvédelmi hatóság közös felhívást tett közzé, amelyben az engedély nélkül működő váltók veszélyeire hívják fel a lakosság figyelmét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ohio államban, márciusban 52 bitcoin ATM-et állítottak le, amelyek szintén a Bitcoin of America kezelésében álltak, és amelyeket a gyanú szerint csalásokhoz használtak.

A világon növekvő feszültségek, és az egyre erősebb szabályozói tiltások miatt a bitcoin ATM-ek száma lassan csökken.

Március hónapban 3627 ATM kapcsolódott le a hálózatról, és eddig ez számít a negatív rekordnak.

bitcoin

2022 szeptembere óta négy egymást követő hónapban is csökkent az újonnan üzembe helyezett bitcoin ATM-ek száma.

Olvastad már? A Bitcoin készen áll a szárnyalásra?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kolumbiai elnök a bitcoin és a blokklánc felhasználási módjairól tartott megbeszélést

Gustavo Petro, a kolumbiai elnök Samson Mow, a JAN3 ügyvezetője, és több blokklánc-szakértő részvételével tartott egy megbeszélést, amely során a bitcoin lehetséges felhasználási módjairól értekeztek,...

Vajon a Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) karácsonyi rallyja december elején kezdődik?

Vendégbejegyzés A kriptopiac rugalmasságot és folyamatos emelkedést mutat, ahogy belépünk decemberbe. A legutóbbi PCE inflációs adatok úgy tűnik, hogy erősítették a piaci bizalmat, a Bitcoin (BTC) pedig...

Új részletek derültek ki SBF életéről a börtönben

A Brooklyn Metropolitan Detention Center egy volt rabja részleteket árult el SBF  börtönbeli életéről, amely a mérföldkőnek számító csalási peréig vezetett. SBF-t „megzsarolta" A kriptotartalmak készítőjével, Tiffany...

Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!