Engedély nélküli bitcoin-váltót működtetett a Bitcoin of America

-

A kriptopénz- és bitcoin ATM szolgáltató Bitcoin of America le kellett, hogy állítsa a készülékeit, amelyeket Connecticut területén működtetett.

A helyi bankfelügyelet szerint ehhez a tevékenységhez engedély szükséges, a cég pedig nem rendelkezik ilyennel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A sajtóközlemény alapján a Bitcoin ATM-eket regisztráltatni kell az államban, hogy törvényesen működhessenek, a cég viszont ezt elmulasztotta megtenni.

A cég ellen az után indult vizsgálat, hogy egy kibertámadás során több felhasználót is több tízezer dolláros kárt ért, és ebben érintettek voltak a vállalat készülékei.

„A vizsgálatok eredményeként az a döntés született, hogy a Bitcoin of America a károsultak számára összesen 86 ezer dollárnyi kártérítéssel tartozik, emellett Connecticut területén le kell állítania a kriptopénz-váltási szolgáltatásait.”

Jorge Perez, a bankbizottság tisztviselője elmondta, az engedély nélkül működő váltók ellen a továbbiakban is fel fognak lépni.

Elmondása szerint sok esetben fordult elő, hogy egyes befektetőket befizetésre késztettek, majd ezt a pénzt aztán kriptopénzre váltották, amelyet saját maguknak küldtek el a csalók.

A Bank of America lehetővé teszi, hogy az ügyfelek pénzét harmadik felekhez is elutalják, emiatt a jelenlegi jogszabályok alapján pénzkezelési engedélyekkel kellene rendelkeznie.

A közelmúlt eseményei miatt a helyi állami szabályok szigorúbbak lettek, hogy nagyobb mértékben tudják biztosítani a fogyasztóvédelmet a hasonló típusú pénzváltók esetében.

Az intézkedésekkel párhuzamosan a helyi rendőrség, a bankfelügyelet, a főügyészség és a fogyasztóvédelmi hatóság közös felhívást tett közzé, amelyben az engedély nélkül működő váltók veszélyeire hívják fel a lakosság figyelmét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ohio államban, márciusban 52 bitcoin ATM-et állítottak le, amelyek szintén a Bitcoin of America kezelésében álltak, és amelyeket a gyanú szerint csalásokhoz használtak.

A világon növekvő feszültségek, és az egyre erősebb szabályozói tiltások miatt a bitcoin ATM-ek száma lassan csökken.

Március hónapban 3627 ATM kapcsolódott le a hálózatról, és eddig ez számít a negatív rekordnak.

bitcoin

2022 szeptembere óta négy egymást követő hónapban is csökkent az újonnan üzembe helyezett bitcoin ATM-ek száma.

Olvastad már? A Bitcoin készen áll a szárnyalásra?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!