A Bitcoin készen áll a szárnyalásra?

-

A Glassnode társalapítója, Yann Allemann szerint a Bitcoin készen állhat a rallyra.

Egy tweetben Allemann kiemelte, hogy a Bitcoin shortjai elfogytak, miután többször is kudarcot vallott a 200 napos egyszerű mozgóátlag (SMA), a jelentős támaszszintnek tekintett trendvonal alá törés kísérlete.

Ráadásul az 50 napos SMA bikás keresztezése a 200 napos SMA felett azt jelezheti, hogy a Bitcoin árfolyamának emelkedése a láthatáron van.

Ezek a bikás megjegyzések a JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon óvatos megjegyzései közepette érkeztek, aki nemrégiben a potenciálisan magasabb kamatlábakra figyelmeztetett.

A bank befektetői napján Dimon azt javasolta, hogy a kamatlábak a jelenlegi 5%-on túl akár 7%-ra is emelkedhetnek.

Dimon megjegyzései arra utalhatnak, hogy a kockázatos eszközök, mint például a Bitcoin, számára medvés környezetet teremtenek, amelyet a megemelkedett kamatlábak miatt erősödő amerikai dollár potenciálisan befolyásolhat.

Továbbá a Federal Reserve szigorodó monetáris politikát jelzett, miután nemrég 5%-5,25%-ra emelte irányadó kamatlábát.

Az intézmény jelenleg a júniusra tervezett további kamatemelések folytatásáról szóló megbeszélések közepén van, ami tovább növeli a bizonytalanságot és a kriptopénzpiacra nehezedő potenciális lefelé irányuló nyomást.

A cikk írásakor a Bitcoin a CoinMarketCap adatai szerint 27.330 dollár körül kereskedik. A potenciális szembeszél ellenére Allemann elemzése a Bitcoin lehetséges emelkedő tendenciáját sugallja.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Még nem tudni, hogyan reagál a piac mind a várható Federal Reserve döntésekre, mind az Allemann által azonosított támogató technikai jelekre, a befektetők és a megfigyelők egyaránt figyelemmel kísérik a kriptopénz vezérét.


Olvastad már? A Meta hatalmas, 1,3 milliárd dolláros bírságot kapott

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!