A Bitcoin készen áll a szárnyalásra?

-

A Glassnode társalapítója, Yann Allemann szerint a Bitcoin készen állhat a rallyra.

Egy tweetben Allemann kiemelte, hogy a Bitcoin shortjai elfogytak, miután többször is kudarcot vallott a 200 napos egyszerű mozgóátlag (SMA), a jelentős támaszszintnek tekintett trendvonal alá törés kísérlete.

Ráadásul az 50 napos SMA bikás keresztezése a 200 napos SMA felett azt jelezheti, hogy a Bitcoin árfolyamának emelkedése a láthatáron van.

Ezek a bikás megjegyzések a JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon óvatos megjegyzései közepette érkeztek, aki nemrégiben a potenciálisan magasabb kamatlábakra figyelmeztetett.

A bank befektetői napján Dimon azt javasolta, hogy a kamatlábak a jelenlegi 5%-on túl akár 7%-ra is emelkedhetnek.

Dimon megjegyzései arra utalhatnak, hogy a kockázatos eszközök, mint például a Bitcoin, számára medvés környezetet teremtenek, amelyet a megemelkedett kamatlábak miatt erősödő amerikai dollár potenciálisan befolyásolhat.

Továbbá a Federal Reserve szigorodó monetáris politikát jelzett, miután nemrég 5%-5,25%-ra emelte irányadó kamatlábát.

Az intézmény jelenleg a júniusra tervezett további kamatemelések folytatásáról szóló megbeszélések közepén van, ami tovább növeli a bizonytalanságot és a kriptopénzpiacra nehezedő potenciális lefelé irányuló nyomást.

A cikk írásakor a Bitcoin a CoinMarketCap adatai szerint 27.330 dollár körül kereskedik. A potenciális szembeszél ellenére Allemann elemzése a Bitcoin lehetséges emelkedő tendenciáját sugallja.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Még nem tudni, hogyan reagál a piac mind a várható Federal Reserve döntésekre, mind az Allemann által azonosított támogató technikai jelekre, a befektetők és a megfigyelők egyaránt figyelemmel kísérik a kriptopénz vezérét.


Olvastad már? A Meta hatalmas, 1,3 milliárd dolláros bírságot kapott

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!