Az USA korábbi elnökjelöltje úgy véli, a kormány megtéveszti az állampolgárokat

-

Ron Paul, az USA korábbi elnökjelöltje és egyben texasi képviselője nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kormány megtéveszti a lakosságot az inflációt illetően.

Úgy tálalják az információkat, hogy el tudják kendőzni a problémák valódi forrását, hogy miért is van infláció.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Paul szerint a kormány eleve nem érdekelt abban, hogy az állampolgárok megfelelő tudással rendelkezzenek az inflációról, és, hogy valójában mi is okozza azt.

„Az úgynevezett osztrák közgazdaságtan egyértelműen meghatározza, hogy az infláció oka a pénzkészlet, és az államadósság növekedése. Ennek a másodlagos következménye a fogyasztói árak emelkedése. Ez az utolsó dolog a sorban, amire a kormány szerint az embereknek figyelnie kellene, hiszen ha a lakosság tudná, hogy mi okozza az inflációt, akkor a kormánynak kezdenie kellene valamit a pénznyomtatással.”

Paul szerint az adósságplafonról szóló jelenlegi viták tulajdonképpen színházi előadásnak tekinthetők, politikai manővereknek, amelyet a politikusok eljátszanak, és a vége úgyis az lesz, hogy emelnek az adósságplafonon.

Az infláció és a Federal Reserve

Paul azt is elmondta, az infláció alakulásában az is egy jellegzetes bonyodalom, hogy a kormány valójában nem is tudja, hogy kik a valódi áldozatok.

A középosztály és a szegényebbek sokkal jobban érzik az emelkedő árakat, és ezt semmiféle kormányintézkedés nem tudja elkendőzni.

„Mindig van valami dráma, valami körítés, trükközés. Adókedvezmények, vagy adómegszüntetés, de a lényeg mindig az, hogy az embereket a lehető legtovább meg lehessen téveszteni, de aztán ez sem működik, és végül fellázadnak.”

Paul szerint a Federal Reserve Bank szerepe vitathatatlan az infláció növekedésében, a kormány pedig mindent megtesz, hogy ez sose kapjon nagy hírverést, hogy sose derüljön ki, hogy az infláció legnagyobb mértékben nekik tulajdonítható.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Paul elmondása szerint maga a Fed létezése is ellentmond az amerikai Alkotmánynak.

„Valójában nem hibáztatják a Fedet, mármint igen, szóban néha megemlítik, de a valóságban semmi sem történik. Ha kezdeni akarnának valamit a helyzettel, akkor egyszerűen visszahoznák azt, amit az alapító atyák belefoglaltak az Alkotmányba, hogy az országban nem lehet központi bank, és kizárólag az aranyat és az ezüstöt lehet pénzként használni.”

Olvastad már? A Fairspin eddigi legnagyobb nyereménye, egy szerencsés játékos 4,15 millió dollárt nyert

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!