Az USA korábbi elnökjelöltje úgy véli, a kormány megtéveszti az állampolgárokat

-

Ron Paul, az USA korábbi elnökjelöltje és egyben texasi képviselője nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kormány megtéveszti a lakosságot az inflációt illetően.

Úgy tálalják az információkat, hogy el tudják kendőzni a problémák valódi forrását, hogy miért is van infláció.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Paul szerint a kormány eleve nem érdekelt abban, hogy az állampolgárok megfelelő tudással rendelkezzenek az inflációról, és, hogy valójában mi is okozza azt.

„Az úgynevezett osztrák közgazdaságtan egyértelműen meghatározza, hogy az infláció oka a pénzkészlet, és az államadósság növekedése. Ennek a másodlagos következménye a fogyasztói árak emelkedése. Ez az utolsó dolog a sorban, amire a kormány szerint az embereknek figyelnie kellene, hiszen ha a lakosság tudná, hogy mi okozza az inflációt, akkor a kormánynak kezdenie kellene valamit a pénznyomtatással.”

Paul szerint az adósságplafonról szóló jelenlegi viták tulajdonképpen színházi előadásnak tekinthetők, politikai manővereknek, amelyet a politikusok eljátszanak, és a vége úgyis az lesz, hogy emelnek az adósságplafonon.

Az infláció és a Federal Reserve

Paul azt is elmondta, az infláció alakulásában az is egy jellegzetes bonyodalom, hogy a kormány valójában nem is tudja, hogy kik a valódi áldozatok.

A középosztály és a szegényebbek sokkal jobban érzik az emelkedő árakat, és ezt semmiféle kormányintézkedés nem tudja elkendőzni.

„Mindig van valami dráma, valami körítés, trükközés. Adókedvezmények, vagy adómegszüntetés, de a lényeg mindig az, hogy az embereket a lehető legtovább meg lehessen téveszteni, de aztán ez sem működik, és végül fellázadnak.”

Paul szerint a Federal Reserve Bank szerepe vitathatatlan az infláció növekedésében, a kormány pedig mindent megtesz, hogy ez sose kapjon nagy hírverést, hogy sose derüljön ki, hogy az infláció legnagyobb mértékben nekik tulajdonítható.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Paul elmondása szerint maga a Fed létezése is ellentmond az amerikai Alkotmánynak.

„Valójában nem hibáztatják a Fedet, mármint igen, szóban néha megemlítik, de a valóságban semmi sem történik. Ha kezdeni akarnának valamit a helyzettel, akkor egyszerűen visszahoznák azt, amit az alapító atyák belefoglaltak az Alkotmányba, hogy az országban nem lehet központi bank, és kizárólag az aranyat és az ezüstöt lehet pénzként használni.”

Olvastad már? A Fairspin eddigi legnagyobb nyereménye, egy szerencsés játékos 4,15 millió dollárt nyert

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!