Dubajban épül a világ első Bitcoin-tornya

-

Dubaj, amely arról ismert, hogy hajlamos átlépni a határokat és létrehozni a különlegeset, ismét diktálja a tempót. Ezúttal a világ első Bitcoin-tornyának létrehozásával, egy 40 emeletes felhőkarcolóval, amely forradalmasítani készül a vendéglátó és ingatlanszektort.

A látnok olasz vállalkozó, Salvatore Leggiero által kezdeményezett és a Metaverse Investments LLC által támogatott forradalmi projekt célja a digitális és a fizikai ingatlanok egyesítése a bolygó egyik legdinamikusabb városának szívében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vendéglátás újragondolása a blokklánc korában

A hagyományos vendéglátás és a kriptovaluta egyedülálló ötvözésével a Bitcoin Tower nem csupán egy luxusszálloda, hanem a digitális korszak szimbóluma is, amely a kriptovaluták növekvő jelentőségét és befolyását szemlélteti mindennapi életünkben.

A szállodalánc innovatív megközelítése átalakítja a szállodai élményt azzal, hogy jutalomként exkluzív NFT-ket (Non-Fungible Token) kínál a vendégeknek.

Ezek a tokenek hitelességet és tulajdonjogot bizonyítanak a digitális világban, és exkluzív kiváltságokat biztosítanak a tulajdonosoknak.

Ez a modell új aspektust vezet be a vendéglátóiparban – a bérleti díj nem csupán fizetés, hanem befektetés.

Úgy kezelik, mint a kriptovaluta befektetését, amely éves százalékos hozamot (APY) eredményez, amelyre a vendégek igényt tarthatnak. Salvatore Leggiero szavaival élve, ez „az első olyan szálloda, amely visszaadja a kifizetett pénzt, plusz a kamatokat”.

Ez a projekt nemcsak a kriptovalutákról kívánja tájékoztatni a nagyközönséget, hanem a részvételre is ösztönöz.

Leggiero arra kéri a művészeket, építészeket, kreatívokat és a kripto rajongóit, hogy küldjék be műveiket.

Ezek az alkotások egy exkluzív NFT-kollekciót alkotnak majd, amely a Bitcoin-torony dizájnjának vagy belső tereinek szentelt, egy óriási kézzelfogható értékkel bíró értéket manifesztálva a digitális térben.

A fenntarthatóság és a technológia ötvözése

A részletek szerint a torony a Satoshi Nakamoto által elképzelt Bitcoin értéke előtt tiszteleg.

Emellett ez a hatalmas építmény nem csupán egy építészeti csoda, hanem Dubaj elkötelezettségének bizonyítéka a fenntarthatóság és a technológiai fejlődés iránt.

Az épület a legmodernebb mesterséges intelligencia- és blokklánc-technológiákat alkalmazza az anyagi fenntarthatóság és a nulla CO2-fogyasztás iránti rendíthetetlen elkötelezettséggel.

A Bitcoin-torony a közelgő dubaji COP28 csúcstalálkozóból merít ihletet, és csatlakozik a fenntarthatóbb jövő irányába tett globális lépésekhez.

A torony tervezéséért felelős híres építész, Simone Micheli a hagyományos építményektől teljesen eltérő koncepciót tervez.

Micheli elképzelései között szerepel az is, hogy a toronyban virtuális környezetet hoz létre, amely példátlan élményeket tesz lehetővé.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Micheli 33 éves, jellegzetes, ikonikus nemzetközi projektek létrehozásában szerzett komoly tapasztalata, valamint Leggiero startup-alapítóként, ingatlanfejlesztőként és befektetőként szerzett nagy tapasztalata révén ez a projekt újradefiniálja az építészeti, technológiai és vendéglátási paradigmák határait.

A „jövő városában” 40 emelet magasan álló Bitcoin Tower a Bitcoin értékei és jelentősége előtt tiszteleg, és a digitális-fizikai ingatlanforradalom megtestesítője.

Ahogy Leggiero tömören fogalmazott:

„A BITCOIN TOWER lesz a kiindulópont mindazok számára, akik részt akarnak venni ebben a forradalomban”.

Miközben a világ a digitális és a fizikai találkozásával küzd, a dubaji Bitcoin Tower a fejlődés jelzőfénye, amely egy új korszakot mutat, ahol a kriptopénz ugyanolyan szerves részévé válik az életünknek, mint az épületek, amelyekben lakunk.


Olvastad már? Leállt a Hotbit tőzsde, kiutalásra kérik a felhasználókat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!