Dubajban épül a világ első Bitcoin-tornya

-

Dubaj, amely arról ismert, hogy hajlamos átlépni a határokat és létrehozni a különlegeset, ismét diktálja a tempót. Ezúttal a világ első Bitcoin-tornyának létrehozásával, egy 40 emeletes felhőkarcolóval, amely forradalmasítani készül a vendéglátó és ingatlanszektort.

A látnok olasz vállalkozó, Salvatore Leggiero által kezdeményezett és a Metaverse Investments LLC által támogatott forradalmi projekt célja a digitális és a fizikai ingatlanok egyesítése a bolygó egyik legdinamikusabb városának szívében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vendéglátás újragondolása a blokklánc korában

A hagyományos vendéglátás és a kriptovaluta egyedülálló ötvözésével a Bitcoin Tower nem csupán egy luxusszálloda, hanem a digitális korszak szimbóluma is, amely a kriptovaluták növekvő jelentőségét és befolyását szemlélteti mindennapi életünkben.

A szállodalánc innovatív megközelítése átalakítja a szállodai élményt azzal, hogy jutalomként exkluzív NFT-ket (Non-Fungible Token) kínál a vendégeknek.

Ezek a tokenek hitelességet és tulajdonjogot bizonyítanak a digitális világban, és exkluzív kiváltságokat biztosítanak a tulajdonosoknak.

Ez a modell új aspektust vezet be a vendéglátóiparban – a bérleti díj nem csupán fizetés, hanem befektetés.

Úgy kezelik, mint a kriptovaluta befektetését, amely éves százalékos hozamot (APY) eredményez, amelyre a vendégek igényt tarthatnak. Salvatore Leggiero szavaival élve, ez „az első olyan szálloda, amely visszaadja a kifizetett pénzt, plusz a kamatokat”.

Ez a projekt nemcsak a kriptovalutákról kívánja tájékoztatni a nagyközönséget, hanem a részvételre is ösztönöz.

Leggiero arra kéri a művészeket, építészeket, kreatívokat és a kripto rajongóit, hogy küldjék be műveiket.

Ezek az alkotások egy exkluzív NFT-kollekciót alkotnak majd, amely a Bitcoin-torony dizájnjának vagy belső tereinek szentelt, egy óriási kézzelfogható értékkel bíró értéket manifesztálva a digitális térben.

A fenntarthatóság és a technológia ötvözése

A részletek szerint a torony a Satoshi Nakamoto által elképzelt Bitcoin értéke előtt tiszteleg.

Emellett ez a hatalmas építmény nem csupán egy építészeti csoda, hanem Dubaj elkötelezettségének bizonyítéka a fenntarthatóság és a technológiai fejlődés iránt.

Az épület a legmodernebb mesterséges intelligencia- és blokklánc-technológiákat alkalmazza az anyagi fenntarthatóság és a nulla CO2-fogyasztás iránti rendíthetetlen elkötelezettséggel.

A Bitcoin-torony a közelgő dubaji COP28 csúcstalálkozóból merít ihletet, és csatlakozik a fenntarthatóbb jövő irányába tett globális lépésekhez.

A torony tervezéséért felelős híres építész, Simone Micheli a hagyományos építményektől teljesen eltérő koncepciót tervez.

Micheli elképzelései között szerepel az is, hogy a toronyban virtuális környezetet hoz létre, amely példátlan élményeket tesz lehetővé.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Micheli 33 éves, jellegzetes, ikonikus nemzetközi projektek létrehozásában szerzett komoly tapasztalata, valamint Leggiero startup-alapítóként, ingatlanfejlesztőként és befektetőként szerzett nagy tapasztalata révén ez a projekt újradefiniálja az építészeti, technológiai és vendéglátási paradigmák határait.

A „jövő városában” 40 emelet magasan álló Bitcoin Tower a Bitcoin értékei és jelentősége előtt tiszteleg, és a digitális-fizikai ingatlanforradalom megtestesítője.

Ahogy Leggiero tömören fogalmazott:

„A BITCOIN TOWER lesz a kiindulópont mindazok számára, akik részt akarnak venni ebben a forradalomban”.

Miközben a világ a digitális és a fizikai találkozásával küzd, a dubaji Bitcoin Tower a fejlődés jelzőfénye, amely egy új korszakot mutat, ahol a kriptopénz ugyanolyan szerves részévé válik az életünknek, mint az épületek, amelyekben lakunk.


Olvastad már? Leállt a Hotbit tőzsde, kiutalásra kérik a felhasználókat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!