Miaminak már semmi köze a kriptóhoz?

-

Amikor a kriptovaluták izgalmas világáról van szó, Miamit gyakran nevezik úttörőnek. Nemrégiben mégis egy új narratíva kapcsán felröppent egy szóbeszéd.

Egyesek szerint a floridai város, amely egykor mindent megtett a digitális eszközökért, most visszalép a kriptopénzekkel kapcsolatos erőfeszítéseitől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy nemrégiben lezajlott Twitter-párbeszéd, amelyben Scott Melker kripto szakértő is részt vett, és egy látszólag változó képet festett.

Miami halványuló kriptoérdeklődése?

Scott Melker, a kriptoélet egyik elismert alakja heves szóváltást váltott ki a Twitteren, amikor arra utalt, hogy Miami kapcsolata a kriptóval talán hanyatlóban van.

Egy érdekes beszélgetőpartner, akit @BrotherKDG néven azonosítottak, megkérdőjelezte Melker állítását, és a nemrégiben megrendezett BitcoinMiami2023 eseményre hivatkozott, amely egy dinamikus kriptoközösség központja volt.

Ugyanakkor, ahogy Melker rámutatott, a kiemelt konferencia jövőre Nashville-be költözik, ami kérdéseket vet fel a város kriptó iránti elkötelezettségével kapcsolatban.

Melker megosztott egy cikket a Protostól, amely egy lehetséges magyarázatot ad az áthelyezésre.

A beszámolók szerint a Bitcoin Miami 2023 konferencián az előző évhez képest jelentősen visszaesett a résztvevők száma.

Az egykor a terjedelmes helyszínéről híres idei rendezvény egy lecsupaszított formában került megrendezésre, sőt, a Miami Beach Convention Center egy egész szárnyát is elveszítette.

Miami kripto visszalépése: Közelebbről megvizsgálva

A kriptovalutáktól való potenciális elfordulás rétegeinek lehámozása számos csalódást tár fel. Például az egykor lendületes MiamiCoin mára lényegében értéktelenné vált.

A város polgármestere, Francis Suarez, aki egykor Bitcoinban fogadta el a fizetését, és nagyszabású ígéreteket tett a MiamiCoinról, úgy tűnik, visszalépett.

Még a Blockchain.com is, amely bejelentette, hogy Miamiba költözik, mostanra elállt ettől.

E visszalépések ellenére Miami nem hagyta el teljesen a kriptoterepet. A Bitcoin Miami 2023 esemény közelebbi vizsgálata az optimizmus és a realizmus érdekes keverékét tárja fel.

Bár a konferencia energiaszintje csökkenhetett, nem hunyt ki teljesen. A vitaindító előadók számos nézőpontot ismertettek a Bitcoin állapotáról és jövőjéről, hozzájárulva a megpróbáltatásokkal szemben tanúsított ellenálló képesség és potenciál szélesebb narratívájához.

Isaiah Jackson, a „Bitcoin in Black America” című könyv szerzője megosztotta a motivációs mantrát, miszerint „A medvepiac az, amikor építkezel”.

Alyse Killeen, a Stillmark kockázati tőkebefektetője reményt sugallt, kiemelve, hogy a Bitcoin és a Lightning ökoszisztémában az innováció és a vállalkozói szellem ígéretes időszaka következik.

Martel Fox, a Layer Four Talent alapítója továbbra is pozitívan állt a helyzethez, és a Bitcoin megnövekedett ismertségét és megismerését vetítette előre.

Ezekkel a derűlátó véleményekkel szöges ellentétben azonban a kriptovilág néhány sürgető problémájáról nem esett szó.

Michael Saylor adócsalási pere, a MiamiCoin meredek hanyatlása, a Bitcoin City felszámolása és az el salvadori tömeges bebörtönzések feltűnően hiányoztak a nagyszínpadon elhangzott beszédből.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A konferencia alatti kijózanító hangulat ellenére a vízparti villákban, trendi klubokban és extravagáns helyszíneken rendezett káprázatos afterpartik más képet festettek.

Bikinik, csúcsminőségű alkohol és csillogó fények közepette a Bitcoin erkölcsiségének, árfolyam-emelkedési előrejelzéseknek, politikának, bányászatnak és szabályozási változásoknak a hangsúlya mintha szertefoszlott volna az éterben.

Vajon Miami búcsút int a kripto szerelemnek, vagy ez egyszerűen csak az idő jelensége, amikor a városok, akárcsak az egyének, a változó kriptográfiai környezettel együtt fejlődnek? Bármi is legyen a helyzet, a világ szorosan figyelni fogja.


Olvastad már? Engedély nélküli bitcoin-váltót működtetett a Bitcoin of America

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jönnek az okosszerződések a Stellar hálózatára

A Stellar soron következő, 20-as Protokoll nevű frissítésével immár az okosszerződések is megérkeznek a hálózatra. A szerződéseket működtető al-rendszer neve Soroban, és a tervek szerint...

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!