A Ripple szerint Európa fog jól járni a zavaros amerikai kriptoszabályozással

-

Brad Garlinghouse, a Ripple ügyvezetője úgy gondolja, az USA inkompetens szabályozása elüldözi az országból a kriptoipari cégeket, Európa viszont tárt karokkal várja ezeket.

Garlinghouse szerint a legjobb megoldás az lenne, ha az USA követné a példákat, amelyeket az Egyesült Királyság, vagy éppen Szingapúr állított fel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Európa kifejezetten jól jár az amerikai szabályok életképtelenségével, és a helyi tőzsdefelügyelet, a SEC hozzá nem értésével.

Garlinghouse szerint a zavaros jogi környezet arra kényszeríti a kriptós vállalatokat, hogy ne az USA-ban fektessenek be, hanem inkább máshol működjenek.

A CNBC-nek adott interjújában az ügyvezető azt is megosztotta, hogy a SEC tevékenysége miatt ők is még inkább csökkentik az amerikai aktivitásukat.

„A SEC jogi eljárása szerencsétlen módon arra késztet minket, és sok más céget is, hogy az USA határain kívül keressük az üzleti lehetőségeket. Jelenleg már az ügyfeleink 95%-a nem amerikai, és idéntől már a munkatársaink esetében is igaz ez, mégpedig ugyanebből kifolyólag.”

A Ripple nemrégiben vásárolta fel a svájci Metaco céget, amely elmondásuk alapján tökéletesen illeszkedik a vállalati profilba, főleg az ügyfeleinek és a működési területének köszönhetően.

A 250 millió dollárért megvásárolt Metaco a tervek szerint elő fogja segíteni a Ripple tengerentúli jelenlétének az erősítését, köszönhetően a vállalat kiemelt ügyfeleinek, akik között ott található a BNP Paribas, a Citibank, és a Societe Generale is.

Garlinghouse arról is beszélt az interjúban, hogy az FTX bedőlése mennyiben változtatott a szabályozói hozzáálláshoz az iparágban, és elmondta, az USA példát vehetne másokról.

Anglia és Szingapúr, de még az Egyesült Arab Emírségek is egyértelműen kifejezték, hogy hogyan akarják majd szabályozni a digitális eszközök iparágát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az ilyen félreérthetetlen, világos jogi környezet pedig ahhoz vezet, hogy a vállalati szféra és a befektetők megfelelően együtt tudnak működni a szabályozó hatóságokkal.

Olvastad már? Az USA korábbi elnökjelöltje úgy véli, a kormány megtéveszti az állampolgárokat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!