Litecoin: Itt a jó hír a feleződés előtt

-

A Litecoin on-chain tranzakciós aktivitása fokozatosan nőtt, ami azt jelezte, hogy a nagy játékosok kezdtek beszállni a befektetésbe.

A Litecoin széles körben várt felezési eseménye alig több mint két hónap múlva lesz, amely 2015 és 2019 után a harmadik lesz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eseményt övező izgalom kezdett kialakulni, és a on-chain tranzakciós aktivitás fokozatosan nőtt, ami azt jelzi, hogy a nagy játékosok kezdtek beszállni az LTC befektetéseikbe.

Ali Martinez kriptoelemző a Twitteren hívta fel a figyelmet a proof-of-work (PoW) hálózat egyik fontos mérföldkövére.

Martinez megjegyezte, hogy több mint 832 000 aktív pénztárca lépett interakcióba a chain-en, mint küldő és fogadó, ami a Litecoin 12 éves történetében nem látott szint, amelyet a köznyelvben a Bitcoin „aranyának ezüstjeként” emlegetnek.

Az LTC a tetőfokára hág

Az LTC azóta van lendületben, amióta a Bitcoin hálózatának növekvő tranzakciós díjai miatt leterhelt felhasználók úgy döntöttek, hogy az olcsóbb alternatívák felé fordulnak.

A Litecoin növekvő hálózati forgalmának másik hajtóereje az LTC-20 token szabvány bevezetése volt. Ez egy elágazás a BRC-20 szabványból, amelyen a Bitcoin Ordinals NFT-k épülnek.

A megnövekedett hálózati forgalom az elmúlt hetekben a coin hash-rátájának emelkedéséhez is vezetett.

A Coinwarz szerint a hash-ráta május 18-án elérte a 778,5 TH/s-ot, ami éppen a 785 TH/s-os ATH alatt van.

Forrás: Coinwarz

A növekvő hash-ráta a bányászok számítási teljesítményét jelzi a hálózat biztonsága érdekében.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A HODL-ing növekszik

Az Age Consumed mérőszámot vizsgálva, amely a korábban nem használt tokenek mozgását követi, kiderült, hogy a legtöbb tulajdonos továbbra is megtartotta a tokenjeit, ami alátámasztja a Litecoin hosszú távú potenciáljába vetett bizalmat.

A címek számának megugrását elsősorban a lakossági befektetők okozták, akik miniatűr tárcakészleteket hoztak létre az LTC-20 tokenek tranzakcióihoz.

A 0-0,01 LTC közötti LTC-t birtokló tárcák száma drámaian megugrott, a cikk írásakor közel 6 millióra emelkedett, derült ki a Santiment adataiból.

Forrás: Santiment

Az LTC 90 dollár alá esik

A cikk írásakor az LTC 86,31 dolláron cserélt gazdát, ami a CoinMarketCap adatai szerint 5,9%-os meredek esést jelentett a 24 órás periódusban.

A legutóbbi zuhanás visszafordította az előző heti nyereség egy részét.

A zuhanás következtében az elmúlt 24 órában 1,65 millió dollár értékű long pozíciókat likvidáltak – jelezte a Coinglass.

Emellett az LTC határidős ügyletek nyílt kamatozása (OI) közel 6%-kal, 402,85 millió dollárra zuhant. Ugyanakkor összességében az OI 16%-kal emelkedett a hónapról hónapra (MTD).

litecoin
Forrás: Coinglass

Olvastad már? Miaminak már semmi köze a kriptóhoz?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!