Litecoin: Itt a jó hír a feleződés előtt

-

A Litecoin on-chain tranzakciós aktivitása fokozatosan nőtt, ami azt jelezte, hogy a nagy játékosok kezdtek beszállni a befektetésbe.

A Litecoin széles körben várt felezési eseménye alig több mint két hónap múlva lesz, amely 2015 és 2019 után a harmadik lesz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eseményt övező izgalom kezdett kialakulni, és a on-chain tranzakciós aktivitás fokozatosan nőtt, ami azt jelzi, hogy a nagy játékosok kezdtek beszállni az LTC befektetéseikbe.

Ali Martinez kriptoelemző a Twitteren hívta fel a figyelmet a proof-of-work (PoW) hálózat egyik fontos mérföldkövére.

Martinez megjegyezte, hogy több mint 832 000 aktív pénztárca lépett interakcióba a chain-en, mint küldő és fogadó, ami a Litecoin 12 éves történetében nem látott szint, amelyet a köznyelvben a Bitcoin „aranyának ezüstjeként” emlegetnek.

Az LTC a tetőfokára hág

Az LTC azóta van lendületben, amióta a Bitcoin hálózatának növekvő tranzakciós díjai miatt leterhelt felhasználók úgy döntöttek, hogy az olcsóbb alternatívák felé fordulnak.

A Litecoin növekvő hálózati forgalmának másik hajtóereje az LTC-20 token szabvány bevezetése volt. Ez egy elágazás a BRC-20 szabványból, amelyen a Bitcoin Ordinals NFT-k épülnek.

A megnövekedett hálózati forgalom az elmúlt hetekben a coin hash-rátájának emelkedéséhez is vezetett.

A Coinwarz szerint a hash-ráta május 18-án elérte a 778,5 TH/s-ot, ami éppen a 785 TH/s-os ATH alatt van.

Forrás: Coinwarz

A növekvő hash-ráta a bányászok számítási teljesítményét jelzi a hálózat biztonsága érdekében.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A HODL-ing növekszik

Az Age Consumed mérőszámot vizsgálva, amely a korábban nem használt tokenek mozgását követi, kiderült, hogy a legtöbb tulajdonos továbbra is megtartotta a tokenjeit, ami alátámasztja a Litecoin hosszú távú potenciáljába vetett bizalmat.

A címek számának megugrását elsősorban a lakossági befektetők okozták, akik miniatűr tárcakészleteket hoztak létre az LTC-20 tokenek tranzakcióihoz.

A 0-0,01 LTC közötti LTC-t birtokló tárcák száma drámaian megugrott, a cikk írásakor közel 6 millióra emelkedett, derült ki a Santiment adataiból.

Forrás: Santiment

Az LTC 90 dollár alá esik

A cikk írásakor az LTC 86,31 dolláron cserélt gazdát, ami a CoinMarketCap adatai szerint 5,9%-os meredek esést jelentett a 24 órás periódusban.

A legutóbbi zuhanás visszafordította az előző heti nyereség egy részét.

A zuhanás következtében az elmúlt 24 órában 1,65 millió dollár értékű long pozíciókat likvidáltak – jelezte a Coinglass.

Emellett az LTC határidős ügyletek nyílt kamatozása (OI) közel 6%-kal, 402,85 millió dollárra zuhant. Ugyanakkor összességében az OI 16%-kal emelkedett a hónapról hónapra (MTD).

litecoin
Forrás: Coinglass

Olvastad már? Miaminak már semmi köze a kriptóhoz?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!