Az EU Tanácsa egyhangúlag jóváhagyta a MiCA-rendeletet

-

Az Európai Unió (EU) 27 tagállamot képviselő Tanácsa ma egyhangúlag elfogadta a kriptoeszközök piacairól szóló jogszabályt (Markets in Crypto Assets, MiCA), így az EU a világ első olyan jelentős joghatósága lett, amely kriptoengedélyezési rendszerrel rendelkezik.

A Tanács emellett megállapodott a kriptopénz-átutalásokra vonatkozó további pénzmosás elleni garanciákról is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A pénzügyminiszterek hamarosan hivatalossá teszik az új szabályokról szóló megállapodásukat.

Ezek az új szabályok lehetővé tennék az adóhatóságok számára, hogy információt cseréljenek a lakosság által birtokolt kriptopénzekről.

A MiCA célja a befektetők védelme az átláthatóság fokozásával és a kibocsátók és szolgáltatók számára teljes körű keretrendszer létrehozásával.

Ez magában foglalja a pénzmosás elleni szabályoknak való megfelelést is. Az új korlátozások a utility tokenek, az eszközfedezetű tokenek és a stablecoinok kibocsátóira vonatkoznak.

Ez kiterjed a szolgáltatókra is, például a kereskedési platformokra és a pénztárcákra, ahol kriptovalutákat tárolnak.

A MiCA egységes szabályozási keretet hoz létre az EU-ban. Ez, tekintettel a kriptopiacok globális jellegére, előrelépés a jelenlegi forgatókönyvvel szemben, amelyet csak néhány tagállam nemzeti szabályozás jellemez.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A kriptonagyúrak örültek az európai szabályozás egyértelműségét

Patrick Hansen, az USD Coin (USDC) stabilcoin kibocsátó Circle EU-politikai igazgatója twitteren azt írta, hogy a „MiCA-effektus” egy év alatt mintegy tízszeresére növelte az európai kriptovállalkozásokba történő VC-befektetéseket.

Megosztott egy PitchBook képernyőképet, amely szerint Európa a kripto vállalkozások teljes VC-finanszírozásának 48%-át kapta 2023 második negyedévében.

Emellett a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao a Twitteren üdvözölte a törvényjavaslatot, amikor az Európai Parlament múlt hónapban elfogadta, mondván, hogy az megvédi a felhasználókat és támogatja az innovációt.

Richard Teng, a Binance Ázsiáért, Európáért és a MENA régióért felelős regionális vezetője a múlt héten tweetelte:

„Az új MICA keretrendszer szabályozási egyértelműséget és következetességet biztosít a kripto vállalkozások számára az EU-ban. Modell más szabályozók számára, amelyet követni lehet”.

A Crunchbase azonban a múlt hónapban arról számolt be, hogy miközben az új MiCA-szabályozás felhívja a befektetők figyelmét az európai piacokra, a kripto vállalkozások VC-finanszírozása 82%-kal csökkent 2023 első negyedévében.

Olvastad már? A világ első NFT-je 2010-ből

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!