7 évre ítéltek egy ausztrál alapkezelőt, 54 millió dollárt lopott el a befektetőktől

-

Egy alapkezelőt több mint hét év börtönbüntetésre ítéltek egy Ponzi-rendszer működtetéséért, amellyel 54 millió dollárt csalt ki a befektetőktől.
Stefan He Qint, két kriptopénzfedezeti alap alapítóját több mint hét év börtönbüntetésre ítélték, miután az amerikai hatóságok megállapították, hogy 54 millió dollárt csalt ki a befektetőktől,

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az amerikai igazságügyi minisztérium (DoJ) szeptember 15-i közleménye szerint Valerie Caproni amerikai kerületi bíró 90 hónapos büntetést szabott ki Qinre, amiért 54 millió dollárt csalt ki a befektetőitől.
A 24 éves ausztrál 2017 és 2020 között két kriptopénzbefektetési alapot birtokolt és működtetett – a Virgil Sigma és a VQR alapokat, amelyek közül az utóbbit 2020 februárjában alapították.
Annak ellenére, hogy a Virgil Sigma azt állította, hogy az ügyfelek vagyonát kriptopénz-arbitrázs stratégiákba fekteti, a DoJ megállapította, hogy Qin 2017 óta sikkasztott befektetői tőkét az alapból személyes kiadásokra, többek között élelmiszerre, albérletre és magánbefektetésekre.
Annak érdekében, hogy ne keltsen gyanút a befektetői körében, Qin hamis számlakivonatokat és hamis adóügyi dokumentumokat készített, azt állítva, hogy a cég 2016 augusztusától kezdve minden egyes hónapban nyereséges volt, kivéve 2017 márciusát.

Miután rendszeresen hazudott az ügyfeleinek a „befektetési tőkéjük értékét, helyét és állapotát” illetően – a Sigma 90 millió dolláros vagyonra hivatkozott annak ellenére, hogy Qin „szinte az összes befektetői tőkét eloszlatta” –, Qin arra törekedett, hogy a VQR-től eszközöket lopjon el, hogy a Sigma befektetőinek visszavásárlási kéréseit kifizesse.
2020 decemberében Qin utasította a VQR vezető kereskedőjét, hogy számolja fel az alap összes pozícióját, és utalja át a pénzeszközöket az ausztrálnak.
Annak ellenére, hogy a vezető kereskedő figyelmeztette, hogy a lépés veszteséget okozna a VQR befektetőinek, a VQR pozícióit felszámolta, és a pénzeszközöket Qinnek továbbította.
2021. február 4-én Qin bűnösnek vallotta magát egyrendbeli értékpapírcsalás vádjában. A DoJ legutóbbi közleményében Audrey Strauss amerikai ügyész azt mondta:

„Qin arcátlan és széleskörű tervével több mint 54 millió dollárt hagyott veszni ostromlott befektetői számára, és most a megfelelő hosszúságú, több mint hét év szövetségi börtönbüntetést kapta”.

Qint arra is kötelezték, hogy több mint 54 millió dollárt térítsen vissza, és három év felügyelt szabadlábra helyezésre ítélték.

Olvastad már? A Google NFT vállalkozással társul

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!