Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben.

Bitcoin

Bitcoin, történelme során először kapott “A” minősítését a Weiss Ratings ügynökségétől, amely elsőként, a tavalyi év eleje óta rangsorolja a kriptopénzeket.

Arthur Hayes, a BitMEX vezetője egy Cointelegraph számára készült interjúban a Bitcoin legnagyobb gyengeségéről beszélt, amely egyben a legnagyobb veszélyt jelenti a rejtvaluta számára. A tranzakciók névtelenségére gondolt, mivel szerinte a jövőben ez lesz az oka annak, hogy a kormányok akadályozni fogják a bitcoin fellendülését. Javaslata szerint a probléma lehetséges megoldása egy hard fork.

Donald Trump legutóbbi, bitcoinnal kapcsolatos kritikus nyilatkozataira a kriptopénz világának több képviselője is reagált. Alex Kruger, ismert bitcoinkommentátor szerint nagyon valószínűtlennek tűnik, hogy az amerikai kormány betiltsa a bitcoint, viszont nem teljesen lehetetlen.

Donald Trump álláspontját, miszerint a bitcoin eddig leginkább illegális tevékenységekre szolgált, Steven Mnichin, amerikai pénzügyminisztérium is támogatta. A rejtpénznem szabályozásának kapcsán a nemzeti biztonságról is beszélt.

A bitcoin amerikai kormány általi betiltásának lehetőségéhez Patrick McHenry, amerikai republikánus politikus is hozzászólt. Egy CNBC-nek adott interjúban elmondta, hogy sem az Egyesült Államok, sem akármilyen egyéb kormány nem tudja megállítani a Bitcoint.

Tom Lee, a Fundstrat Advisors vezető elemzője úgy véli, hogy a bitcoin ármozgásai az elmúlt hetekben rendben voltak és egészségesen javultak. Changpeng Zhao Binance-vezérigazgató azt mondta, hogy a Bitcoin növekedése ebben az évben még mindig többnyire a lakossági befektetéseknek köszönhető.

Egy kis, de jelentős lépést tett a bitcoin Kínában. A helyi internetjogokkal foglalkozó törvényszék ugyanis tulajdonként ismerte el egy megsemmisült kriptopénzváltóról kialakult vita kapcsán. Dovey Wan, kínai befektető szerint ez egy fontos mérföldkő a bitcoin számára, mivel a kriptopénzzel történő kereskedés Kínában hivatalosan tilos.

Altcoinok

Nagyon ellentmondásos javaslattal rukkolt elő Vitalik Buterin Ethereum-alapító, amikor kijelentette, hogy a kriptovaluta skálázhatóságának problémájára ideiglenes megoldás lehetne a Bitcoin Cash blokkláncának használata.

A Libra nevű kriptopénz az Ethereum vezető képviselőit is foglalkoztatja. Michai Alisie, az ETH vezető fejlesztője azt állítja, hogy a Libra decentralizált platformnak tűnik, viszont a valóságban már centralizált pénznemről van szó. Joseph Lubin kijelentette, hogy a Libra egy decentralizált ruházatú centralizált farkas.

Vitatott téma kapcsán újra említették a Tethert, amely tévedésből 5 milliárd új stabilkoint „nyomtatott ki”.

Ezen a héten tárgyalások zajlottak az Egyesült Államok Kongresszusa és a Facebook képviselői között a Libra rejtvalutát illetően. A közösségi média pénzneme ugyanis nagy aggodalomra ad okot a szabályozók számára. A Facebookot a nyilvános interjú során David Marcus projektmenedzser képviselte, aki többször is biztosította a jelenlévőket arról, hogy a vállalat még a projekt elindítása előtt megoldást kínál minden felmerülő aggályra.

Samson Mow, a Blockstream szakembere elmondta, hogy a Libra kriptopénz egy teljes bonyodalom. Külön rámutatott arra, hogy a kongresszusnak tett ígéretek ellentmondásosak abból a szempontból, hogy a projektnek decentralizáltnak kell lennie, és a Libra idővel át lesz adva a nyilvánosságnak.

Jamie Dimon, a JP Morgan Chase vezetője elmondta, hogy a következő években a Libra nem fog veszélyt jelenteni a hagyományos bankrendszerre. Úgy véli, hogy több mint három év múlva kell majd részletesebben foglalkozni vele.

SZINTÉN TUDNOTOK KELL

  • Tudtad, hogy a nap melyik órája a legfontosabb a rejtpénznemek kereskedelmében? Megállapították, hogy az elmúlt két évben a legnagyobb volatilitás a közép-európai idő szerinti reggel 3 órakor volt.
  • A Seychelle-szigeteken hivatalosan bejegyzett BitMEX értéktőzsde az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) által folytatott vizsgálattal néz szembe. A vád szerint illegálisan teszi lehetővé a kriptopénzalapú származtatott ugyletekkel történő kereskedést az amerikai állampolgárok számára. Nouriel Roubini professzor, a kriptopénzek leghíresebb kritikusa odáig ment, hogy a BitMEX-et hatalmas pénzmosógépnek nevezte. A bejelentés szerint anonim forrásból származó tanúvallomásokkal is rendelkezik.
  • Ron Paul, amerikai republikánus elnökjelölt azt mondta, hogy szereti a kriptopénzeket, és úgy véli, a dollár nem fog örökre létezni.
  • A Siemens a blokklánc-technológiát szeretné használni a forgalmi A Siemens Corporate Technology kibernetikai biztonságának vezető osztálya szerint a vállalat arra törekszik, hogy a technológiát beépítse a nyilvános autómegosztók tesztelésébe.
  • A Coinbase három új kereskedési mutatót tett közzé annak érdekében, hogy ügyfelei jobb áttekintést kapjanak a kriptovaluták piacáról.
  • Japán a SWIFT rejtpénznemes változatát szeretné létrehozni az olcsó és gyors nemzetközi fizetések érdekében. A G7 szintjén is szó volt erről a lehetőségről.
  • A GRIN kriptovaluta első sikeres hard forkján belül kezelték az ASIC-bányászattal szembeni ellenállóképességét.
  • Warren Buffett Justin Sunnal (TRON) megtervezett ebédjére a Circle cég vezetője, Jeremy Allaire is elfogadta a meghívást. Sunon és Allaire-on kívül az ebéden még részt vesz Charlie Lee Litecoin-alapító is. Justin Sun tájékoztatása szerint annak a további négy vendégnek a neve, akik a világ harmadik leggazdagabb embere előtt fogják megvédeni a kriptovaluta és a blokklánc előnyeit, a következő héten kerül nyilvánosságra.


Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva.

Tartsatok velünk a héten is! 🙂