Kripto a köbön – hétnyitó hírsaláta

-

Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben.

Bitcoin

Bitcoin, történelme során először kapott „A” minősítését a Weiss Ratings ügynökségétől, amely elsőként, a tavalyi év eleje óta rangsorolja a kriptopénzeket.
Arthur Hayes, a BitMEX vezetője egy Cointelegraph számára készült interjúban a Bitcoin legnagyobb gyengeségéről beszélt, amely egyben a legnagyobb veszélyt jelenti a rejtvaluta számára. A tranzakciók névtelenségére gondolt, mivel szerinte a jövőben ez lesz az oka annak, hogy a kormányok akadályozni fogják a bitcoin fellendülését. Javaslata szerint a probléma lehetséges megoldása egy hard fork.
Donald Trump legutóbbi, bitcoinnal kapcsolatos kritikus nyilatkozataira a kriptopénz világának több képviselője is reagált. Alex Kruger, ismert bitcoinkommentátor szerint nagyon valószínűtlennek tűnik, hogy az amerikai kormány betiltsa a bitcoint, viszont nem teljesen lehetetlen.

Donald Trump álláspontját, miszerint a bitcoin eddig leginkább illegális tevékenységekre szolgált, Steven Mnichin, amerikai pénzügyminisztérium is támogatta. A rejtpénznem szabályozásának kapcsán a nemzeti biztonságról is beszélt.
A bitcoin amerikai kormány általi betiltásának lehetőségéhez Patrick McHenry, amerikai republikánus politikus is hozzászólt. Egy CNBC-nek adott interjúban elmondta, hogy sem az Egyesült Államok, sem akármilyen egyéb kormány nem tudja megállítani a Bitcoint.
Tom Lee, a Fundstrat Advisors vezető elemzője úgy véli, hogy a bitcoin ármozgásai az elmúlt hetekben rendben voltak és egészségesen javultak. Changpeng Zhao Binance-vezérigazgató azt mondta, hogy a Bitcoin növekedése ebben az évben még mindig többnyire a lakossági befektetéseknek köszönhető.
Egy kis, de jelentős lépést tett a bitcoin Kínában. A helyi internetjogokkal foglalkozó törvényszék ugyanis tulajdonként ismerte el egy megsemmisült kriptopénzváltóról kialakult vita kapcsán. Dovey Wan, kínai befektető szerint ez egy fontos mérföldkő a bitcoin számára, mivel a kriptopénzzel történő kereskedés Kínában hivatalosan tilos.

Altcoinok

Nagyon ellentmondásos javaslattal rukkolt elő Vitalik Buterin Ethereum-alapító, amikor kijelentette, hogy a kriptovaluta skálázhatóságának problémájára ideiglenes megoldás lehetne a Bitcoin Cash blokkláncának használata.
A Libra nevű kriptopénz az Ethereum vezető képviselőit is foglalkoztatja. Michai Alisie, az ETH vezető fejlesztője azt állítja, hogy a Libra decentralizált platformnak tűnik, viszont a valóságban már centralizált pénznemről van szó. Joseph Lubin kijelentette, hogy a Libra egy decentralizált ruházatú centralizált farkas.
Vitatott téma kapcsán újra említették a Tethert, amely tévedésből 5 milliárd új stabilkoint „nyomtatott ki”.
Ezen a héten tárgyalások zajlottak az Egyesült Államok Kongresszusa és a Facebook képviselői között a Libra rejtvalutát illetően. A közösségi média pénzneme ugyanis nagy aggodalomra ad okot a szabályozók számára. A Facebookot a nyilvános interjú során David Marcus projektmenedzser képviselte, aki többször is biztosította a jelenlévőket arról, hogy a vállalat még a projekt elindítása előtt megoldást kínál minden felmerülő aggályra.
Samson Mow, a Blockstream szakembere elmondta, hogy a Libra kriptopénz egy teljes bonyodalom. Külön rámutatott arra, hogy a kongresszusnak tett ígéretek ellentmondásosak abból a szempontból, hogy a projektnek decentralizáltnak kell lennie, és a Libra idővel át lesz adva a nyilvánosságnak.
Jamie Dimon, a JP Morgan Chase vezetője elmondta, hogy a következő években a Libra nem fog veszélyt jelenteni a hagyományos bankrendszerre. Úgy véli, hogy több mint három év múlva kell majd részletesebben foglalkozni vele.

SZINTÉN TUDNOTOK KELL

  • Tudtad, hogy a nap melyik órája a legfontosabb a rejtpénznemek kereskedelmében? Megállapították, hogy az elmúlt két évben a legnagyobb volatilitás a közép-európai idő szerinti reggel 3 órakor volt.
  • A Seychelle-szigeteken hivatalosan bejegyzett BitMEX értéktőzsde az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) által folytatott vizsgálattal néz szembe. A vád szerint illegálisan teszi lehetővé a kriptopénzalapú származtatott ugyletekkel történő kereskedést az amerikai állampolgárok számára. Nouriel Roubini professzor, a kriptopénzek leghíresebb kritikusa odáig ment, hogy a BitMEX-et hatalmas pénzmosógépnek nevezte. A bejelentés szerint anonim forrásból származó tanúvallomásokkal is rendelkezik.
  • Ron Paul, amerikai republikánus elnökjelölt azt mondta, hogy szereti a kriptopénzeket, és úgy véli, a dollár nem fog örökre létezni.
  • A Siemens a blokklánc-technológiát szeretné használni a forgalmi A Siemens Corporate Technology kibernetikai biztonságának vezető osztálya szerint a vállalat arra törekszik, hogy a technológiát beépítse a nyilvános autómegosztók tesztelésébe.
  • A Coinbase három új kereskedési mutatót tett közzé annak érdekében, hogy ügyfelei jobb áttekintést kapjanak a kriptovaluták piacáról.
  • Japán a SWIFT rejtpénznemes változatát szeretné létrehozni az olcsó és gyors nemzetközi fizetések érdekében. A G7 szintjén is szó volt erről a lehetőségről.
  • A GRIN kriptovaluta első sikeres hard forkján belül kezelték az ASIC-bányászattal szembeni ellenállóképességét.
  • Warren Buffett Justin Sunnal (TRON) megtervezett ebédjére a Circle cég vezetője, Jeremy Allaire is elfogadta a meghívást. Sunon és Allaire-on kívül az ebéden még részt vesz Charlie Lee Litecoin-alapító is. Justin Sun tájékoztatása szerint annak a további négy vendégnek a neve, akik a világ harmadik leggazdagabb embere előtt fogják megvédeni a kriptovaluta és a blokklánc előnyeit, a következő héten kerül nyilvánosságra.


Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva.
Tartsatok velünk a héten is! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!