Tom Lee: „Fontos, hogy hátrébb lépjünk egyet, és a nagyobb képre fókuszáljunk.”

-

A napokban a legismertebb kriptopénz a bitcoin, nagy visszahúzódást tapasztalt. A bitcoin 10% fölötti eséssel 11000 dollár alá is benézett. Ez pedig mindössze két héttel azután történt, hogy tanúi lehettünk a 18 hónapja nem látott 13000 dolláros árfolyamnak.
Amellett, hogy az ilyen fajta hirtelen mozgások nem ritkák a kriptoszférában, ez az esés akkor is komolynak számít.

Tom Lee a Fundstrattól gyorsan reagált, és emlékeztetett minket, hogy hosszabb időtávon még mindig bullish a bitcoin.
Ahogy egy tweetben megosztotta:

„Fontos, hogy hátrébb lépjünk, és a nagyobb képre, a hosszabb időtávra fókuszáljunk a bitcoin esetében. Egy 2000 dolláros esés – részben Powell kommentjének hatására a Facebookról és a Libráról – láthatatlan a heti nézeten. A kriptotél véget ért.” 

Miközben a kapcsolat egyáltalán nem megerősített, az elemzők szerint az esés a FED elnökének, Jerome Powellnek a Facebook kriptoprojektjét, a Librát illető kritikájának köszönhető, amelyben a fejlesztés leállítását szorgalmazta, amíg a komoly aggályokat ki nem vizsgálják.
Ahogy megfogalmazta, „a libra számos aggályt felvet a privát szféra, pénzmosás, fogyasztóvédelem, és pénzügyi stabilitás tekintetében”. Ezt a megállapítást egy gyors lefelé irányuló korrekció követte.

Jerome megjegyzése okolható a bitcoin eséséért?

Az elemzők a kriptopénzek tömeges adoptációjának útját kikövező librával kapcsolatban pozitívak. Mikor június 18.-án felfedték, a bitcoin pár nap alatt 75%-ot növekedett, érintve a 14000 dolláros szintet.
Július 10.-én Jerome Powell tanúskodott az USA kongresszusi meghallgatásán, és kritikával illette a Libra projektet. Ez pedig a bitcoin árának eséséhez vezetett, és néhány szakértő szerint a kapcsolat egyértelmű.
Egyikük pedig Tom Lee a Fundstrattól, aki rávilágított a kapcsolatra az idézett tweetben.
Egy másik elemző, aki szintén egyetért ezzel az állásponttal, Craig Erlam, az OANDA forex platform piaci elemzője.

A Reutersnek adott interjújában elmondta, „Ez egyenes következménye Powell tanúskodásának, és a Libra kritikájának, amely következményei az egész kritoszférára kihatnak.”
Más elemzők viszont ezt az esést a bitcoin volatilitásának tudják be. Mati Greenspan, az eToro elemzője szerint bizonytalan, hogy a tréderek odafigyeltek-e Jerome kommentjére, hiszen „ekkora mértékű volatilitás normálisnak számít a bitcoin esetében”.

Olvastad már? A bitcoin olyan spekulatív eszköz, mint az arany

Nehéz megmondani, hogy tényleg a FED elnökének szavai okolhatók-e a mostani esésért, de az időzítés gyanúra adhat okot. Mindazonáltal, ahogyan a nagy zuhanás ellenére Tom Lee megjegyzi a tweetjében, heti nézeten ez alig látható esés, és bár követheti újabb lejtmenet, lassú konszolidáció is elindult már.
Forrás: zycrypto.com
Kiemelt kép: Tom Crypto

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!