A napokban a legismertebb kriptopénz a bitcoin, nagy visszahúzódást tapasztalt. A bitcoin 10% fölötti eséssel 11000 dollár alá is benézett. Ez pedig mindössze két héttel azután történt, hogy tanúi lehettünk a 18 hónapja nem látott 13000 dolláros árfolyamnak.

Amellett, hogy az ilyen fajta hirtelen mozgások nem ritkák a kriptoszférában, ez az esés akkor is komolynak számít.

Tom Lee a Fundstrattól gyorsan reagált, és emlékeztetett minket, hogy hosszabb időtávon még mindig bullish a bitcoin.

Ahogy egy tweetben megosztotta:

„Fontos, hogy hátrébb lépjünk, és a nagyobb képre, a hosszabb időtávra fókuszáljunk a bitcoin esetében. Egy 2000 dolláros esés – részben Powell kommentjének hatására a Facebookról és a Libráról – láthatatlan a heti nézeten. A kriptotél véget ért.” 

Miközben a kapcsolat egyáltalán nem megerősített, az elemzők szerint az esés a FED elnökének, Jerome Powellnek a Facebook kriptoprojektjét, a Librát illető kritikájának köszönhető, amelyben a fejlesztés leállítását szorgalmazta, amíg a komoly aggályokat ki nem vizsgálják.

Ahogy megfogalmazta, „a libra számos aggályt felvet a privát szféra, pénzmosás, fogyasztóvédelem, és pénzügyi stabilitás tekintetében”. Ezt a megállapítást egy gyors lefelé irányuló korrekció követte.

Jerome megjegyzése okolható a bitcoin eséséért?

Az elemzők a kriptopénzek tömeges adoptációjának útját kikövező librával kapcsolatban pozitívak. Mikor június 18.-án felfedték, a bitcoin pár nap alatt 75%-ot növekedett, érintve a 14000 dolláros szintet.

Július 10.-én Jerome Powell tanúskodott az USA kongresszusi meghallgatásán, és kritikával illette a Libra projektet. Ez pedig a bitcoin árának eséséhez vezetett, és néhány szakértő szerint a kapcsolat egyértelmű.

Egyikük pedig Tom Lee a Fundstrattól, aki rávilágított a kapcsolatra az idézett tweetben.

Egy másik elemző, aki szintén egyetért ezzel az állásponttal, Craig Erlam, az OANDA forex platform piaci elemzője.

A Reutersnek adott interjújában elmondta, „Ez egyenes következménye Powell tanúskodásának, és a Libra kritikájának, amely következményei az egész kritoszférára kihatnak.”

Más elemzők viszont ezt az esést a bitcoin volatilitásának tudják be. Mati Greenspan, az eToro elemzője szerint bizonytalan, hogy a tréderek odafigyeltek-e Jerome kommentjére, hiszen „ekkora mértékű volatilitás normálisnak számít a bitcoin esetében”.

Olvastad már? A bitcoin olyan spekulatív eszköz, mint az arany

Nehéz megmondani, hogy tényleg a FED elnökének szavai okolhatók-e a mostani esésért, de az időzítés gyanúra adhat okot. Mindazonáltal, ahogyan a nagy zuhanás ellenére Tom Lee megjegyzi a tweetjében, heti nézeten ez alig látható esés, és bár követheti újabb lejtmenet, lassú konszolidáció is elindult már.

Forrás: zycrypto.com

Kiemelt kép: Tom Crypto


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂