A bitcoin árfolyama élesen emelkedett az idei év során, az adatok szerint a bálnák kihasználták a bitcoin nemrég bekövetkezett 15%-os esését, hogy még több bitcoinhoz jussanak.

A Reddit r/Bitcoin aloldalán egy felhasználó arra hívta fel a figyelmet, hogy a Coinbase adatai szerint a legtöbb bitcoinnal rendelkező felhasználóból (a felső 10%) 77%-uk vásárolt be a mostani esésből, és 23%-uk eladott.

A Whale Alert Twitter bot a vezető kriptopénzek legnagyobb blokklánc tranzakciókat követi öt utalást is észrevett több mint 3000 bitcoin (35,1 millió dollár) értékben, melyek a népszerű OKEx tőzsdéről származtak. Egyesek szerint ezek bálnák, akik visszautalták vagyonukat.

A bitcoin 15%-os esése a hónap elején történt. A kriptopénz tavaly decemberben 3200 dollárról indult és 13 000 dolláros csúcson volt késő júniusban. Egy kisebb korrekció után először 12 000 dollárig, majd 9800 dollárig esett, miután gyorsan helyrejött az árfolyam.

Nem tudni, hogy pontosan mi okozta az esést.

A héten Donald Trump, az USA elnöke megosztotta nézeteit a bitcoinról és a kriptopénzekről, elmondta, hogy nem rajong értük és nem tekint rájuk pénzként a változékony árfolyam miatt. Hozzátette, hogy „légből kapottak.”

Az amerikai dollárról elmondta, hogy „ez az egyetlen igazi valuta az USA-ban és erősebb, mint valaha, emellett megbízható és bizalomgerjesztő.”

A kriptoközösség megköszönte, hogy írt a bitcoinról és így több mint 62 millió követője számára mutatta be a kriptopénzeket.

Jeremy Powell, a Federal Reserve System (Szövetségi Tartalék Rendszer) elnöke nemrég beszélt a kriptopénzekről, a bitcoinról elmondta, hogy „egy olyan spekulatív vagyontárolási eszköz, mint az arany.”

Mindketten elmondták, hogy aggódnak a Facebook Libra kriptopénze miatt.

A jelentős kriptoelemzők, mint a Fundstrat Tom Lee-je szerint mindkét szemlélet pozitív a bitcoin és a kriptopénzek számára.

Lee korábban a 10 000 dollár áttörése után azt becsülte, hogy a bitcoin árfolyama 40 000 dollár lesz idén októberre. A cikk írásakor a bitcoin árfolyama 10 110 dollár.

Olvastad már? Mostantól a Litecoin a Miami Dolphins „hivatalos kriptopénze”

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂