Justin Sun Donald Trump elnököt is meghívta a Warren Buffetal töltött ebédre

-

Justin Sun, a Tron társalapítója meghívta Donald Trumpot, az Amerikai Egyesült Államok elnökét az ebédre, mely során számos a kriptoszfrérában jelentős személlyel beszélgethetne, Sun emellett Warren Buffetet is megpróbálná meggyőzni.
Sun meghívását Trump Twitter posztjain közölte. A közösségi oldalon az USA elnöke elmondta:

 „Nem rajongok a bitcoinért és egyéb kriptopénzekért, amik nem számítanak pénznek, emellett értékük nagyon ingadozó és légből kapott. A szabályozatlan kriptoeszközök az illegális tevékenységeket segítik, mint a drogkereskedés és egyéb törvénybe ütköző tevékenységek.”

Sun válaszul meghívta Trumpot egy ebédre, melyen Warren Buffet is részt vesz számos kripto és hagyományos körökben ismert személlyel egyetemben.

 „Elnökúr, önt megvezették az álhírek. A bitcoin és a blokklánc a legjobb lehetőség az USA számára! Szeretném meghívni önt, hogy ebédeljen együtt a kriptopénzek számos vezetőjével és Warren Buffettal július 25-én. Garantálom, hogy az ebéd után senki nem fog többet tudni a kriptopénzekről, mint maga.”

Nem túl öreg a tanuláshoz

A kriptoközösség támogatta Justin ötletét, sokan elmondták, hogy az elnök „sosem lehet öreg új dolgokat tanulni” annak ellenére, hogy Trump 44 évvel idősebb Justinnál.
Sajnos nem mindenki áll Sun oldalán. Egyesek egyetértenek Trumppal, hogy a „szabályozások nélküli kripto teljes hülyeség.”

Hogy lehet, hogy egy tőzsde elvesztett 40 millió dollárt és mégis mindenki úgy tesz, mintha mi se történt volna? Itt emberek pénzéről van szó, ha egy bank tette volna, akkor még mindig téma lenne.
A bitcoin mellett Trump a Facebook Libra kriptoprojektjét is támadta. Szerinte a Librának bankolási engedélyt kell szereznie, mielőtt elindítja a Libra tokent.
Trump elmondta a Libráról:

 „Ha a Facebook és egyéb cégek bankokká szeretnének válni, akkor meg kell szerezniük a bankoláshoz szükséges és meg kell felelniük mindent bankokat érő szabályozásnak.”

A központi bankok vezetői a Libra ellen vannak

Érdekes, hogy mióta nyilvánossá váltak a Libráról szóló részletek, azóta számos központi bank vezetője szólalt fel a Facebook virtuális valutája ellen.
Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke szerint „komoly aggodalmak” vannak a Libra körül, melyeket ki kell vizsgálni.
Jerome aggodalmai közé tartozik, hogy a Librát pénzmosásra használnák, hogyan érintené a pénzügyi szektort, hogy oldaná meg az adatok védelmét és hogy biztosítaná a Facebook, hogy megvédi a fogyasztókat.
Egyéb központi bankok vezetői és kormányhivatalnokok is kritizálták a Facebook Libra projektjét, köztük Mark Carney a Bank of England kormányzója és Bruno Le Maire Franciaország pénzügyminisztere is.

A bitcoin vagyontárolási eszköz

Szerencsére Powell annak ellenére, hogy aggódik a Facebook kriptotervei miatt, hasonlóan gondolkodik a bitcoinról mint az aranyról.
Mialatt a Szenátus Bankolási Bizottsága előtt beszélt, Powell elmondta, hogy a bitcoint sokkal kevésbé alkalmazzák pénzként, inkább az „arany alternatívájaként használják.”
Ez nem az első esett, hogy a Fed elnöke a bitcoinért kampányol. Korábban már említette, hogy az USA megszüntethetné aranytartalékát és átállhatna a bitcoinra.
Azonban a bitcointámogatását egyesek máshogy értelmezték a kriptotérben.
Egy Twitter felhasználó elmondta:

 „A Fed elnöke azt mondja, hogy a bitcoin egy vagyontárolási forma és soha nem térünk vissza az aranysztandardre – szó szerint azt mondja, hogy ejtsük az aranyak, szerepelnie kéne az ejtsük az aranyat reklámban.”

Egyesek szerint Trumpnak ki kéne rúgnia Powellt, mivel az USA a „csőd felé tart” és már „nem lehet a végtelenségig húzni az elkerülhetetlent. Vegyél bitcoint Amerikában. Pénztelenek vagyunk.”

Olvastad már? Bitcoinvásárlás a MrCoinnal!

Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!