A népszerű Miami Doplhins amerikai futballcsapat nemrég üzleti megállapodást kötött a Litecoin Alapítvánnyal. Céljuk, hogy kriptofizetéseket is elfogadjanak.

A csütörtökön kiadott sajtóközlemény szerint a Litecoin Alapítvány és a Miami Doplhins közötti megállapodás a 2019-es NFL-szezontól lép érvénybe. Ettől kezdve a Dolphins csapata litecoinfizetéseket is fogad majd, mint „hivatalos kriptopénzük.”

Ez azt jelenti, hogy az amerikai foci rajongói bitcoinnal és litecoinnal is vásárolhatnak jegyeket a mérkőzésekre a csapat Hard Rock Stadiumában. A bevétel fele egy jótékonysági szervezethez, a Miami Dolphins Foundationhöz kerül.

A kriptofizetéseket egy harmadik fél fogja kezelni a megállapodás szerint, az Aliant Payment fizetésfeldolgozó cég.

A sajtóközlemény szerint a társulás keretében a Litecoin „lehetővé teszi, hogy a Litecoin belépjen az NFL egyik legnagyobb és legelhivatottabb rajongói táborába játékon belüli jelöléseken és egyedi reklámozási lehetőségeken keresztül a Hark Rock Stadionban.”

Charlie Lee a Litecoin megalkotója és a Litecoin Foundation vezérigazgatója elmondta:

Ez a megállapodás világszerte több millió ember számára teszi elérhetőé a Litecoint, egy olyan időszakban, amikor jelentős löket viszi a kriptopénzek terjedését és az ökoszisztéma olyan valós felhasználási területeket is elérhetővé tesz, melyekről korábban azt gondolták, hogy nem lehetséges.

Lee hozzátette, hogy a Litecoin Foundation szerint „ez egy nagyon jó módja a figyelemfelkeltésnek és az emberek oktatásának” a litecoinról és a kriptoszféráról.

Kim Rometo, a Miami Dolphins alelnöke és információs vezetője hozzátette, hogy a megállapodás révén a jótékonysági kezdeményezés is nagyobb lendületet kaphat.

A Litecoin Foundation egy nonprofit szervezet, amely az LTC terjedésében segít. Az elmúlt pár hónapban jelentős eredményeket értek el.

Decemberben üzleti megállapodást kötöttek az Ultimate Fighting Championship-el (UFC), mely egy vezető vegyesküzdősport-szervezet, így a Litecoin logója is megjelenik a címmérkőzéseken.

Olvastad már? 55 millió dollárnyi kockázati befektetés kriptóba – hírösszefoglaló

Nemrég a litecoint is hozzáadták a Flexa SPEDN mobilalkalmazáshoz. Ez több mint 39 üzletben teszi lehetővé a felhasználók számára a kriptopénzes fizetést.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂