Ahogy egyre többen figyelnek a kriptopénzekre, úgy a tőzsdék közötti harc is egyre éleződik. A győzelem érdekében egyedi termékeket alkottak a tőzsdék, hogy a kereskedőknek apelláljanak.

A Binance a világ vezető kriptotőzsdéje saját valutát indított, a BNB-t, mely egyebek mellett csökkeni a kereskedelmi költségeket a kereskedők számára.

Emellett saját blokkláncot indítottak és egy tőzsdén történő tokenkibocsájtási rendszert a Binance Launchpadet.

Emiatt egyre jobban eltávolódnak az ethereumtól, egyes pletykák szerint Changpeng szándékosan próbálja mellőzni az ethereumot, hogy saját pénzgyűjtési platformját népszerűsítse, mely a BNB-t használja.

A Bitpanda is beszáll

A többi tőzsde is hasonló dolgokkal próbálkozik. Az Európai Bitpanda virtuális valutaváltó is csatlakozott ehhez. A múlt hónapban bejelentették, hogy globális tőzsdét indítanak.

Eric Demuth, a Bitpanda vezérigazgatója elmondta:

 „Tapasztalt kereskedők számára nyújtjuk a digitális eszközök kereskedését, a következő logikus lépés az számunkra, hogy megépítsük a legnagyobb Euró alapú tőzsdét. A Bitpanda már 2014 óta üzemel és kulcsfontosságúak vagyunk Európában. Nagyon sok szinergiára és tapasztalatra építhetünk.

A globális tőzsde indulását egy tőzsdei tokenkibocsájtás (IEO) kíséri, melyet először csinált a Bitpanda.

A Bitpanda Ecosystem Token (BEST) a BNB-hez hasonlóan előnyöket nyújt a token birtokosai számára „a Bitpanda ökoszisztémáján belül.” Például a BEST tulajdonosok 25%-kal alacsonyabb költségekkel kereskedhetnek az oldalon.

Szintekre bontják a BEST tulajdonosokat

A költségek csökkentése mellett három szintre bontják a jutalmakat a BEST tulajdonosok számára. Az 1-es, 2-es és 3-as szinteket az választja el egymástól, hogy mennyi BEST-et vásároltak.

Az 1-es szinthez 5, a 2-eshez 50, a 3-as szinthez legalább 500 BEST szükséges. Mindegyik szint egyedi jutalmakkal rendelkezik.

Demuth elmondta:

 „A BEST-nek kulcsfontosságú szerepel lesz a Bitpanda globális terjedésében és abban, hogy demokratizálja víziónkat a személyes pénzügyekről és befektetésről. A BEST lesz a Bitpanda ökoszisztémájának üzemanyaga, vagyis a Bitpanda platform, a Bitpanda Gloval Exchange mellett az olyan jövőbeli termékek, mint a Bitpanda Launchpad alapja is.

A BEST publikus eladása július 9-én kezdődött, az első közben 500 millió token került eladásra az összes 1 milliárd tokenből. Indulása óta a tőzsde az 500 000 000 koin 60%-át adta darabonként 0,09 eurós árfolyamon.

A Bitpanda Launchpad

A Bitpanda egy saját pénzgyűjtő platform indításával is követi a Binancet, a Bitpanda Launchpad indításával. A platform célja, hogy startupok tőkét gyűjtsenek maguknak tőzsdén történő tokenkibocsájtásokkal.

A tőzsde szerint az IEO platform „felhasználó-barát lesz a befektetési lehetőségekbe és cégekbe, egy egyszerű kibocsájtási folyamaton keresztül.

A Binancehez hasonlóan:

 „A szolgáltatás lehetővé teszi cégek számára, hogy saját tokent indítsanak, azonnali hozzáféréssel Bitpanda Global Exchangen és a Bitpandán, mely nagy felhasználóbázissal rendelkezik. A Bitpandafelhasználók közvetlen hozzáférést kapnak ezekbe az IEO-kba a Bitpanda digitális befektetési platformon keresztül.”

A Binance Coin és a Binance Launchpad népszerűségre arra buzdította többi tőzsdét, hogy hasonló szogáltatásokat indítsanak.

A Bitpanda mellett olyan top tőzsdék, mint a BitMax, KuCoin, Huobi, Bibox és az OKEx is saját tokent indított. Ezek a tőzsdék a saját token mellett saját IEO platformot is indítottak, hogy fenntartsák népszerűségüket.

Forrás: ethereumworldnews.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂