Mnuchin: „nagyon, nagyon szigorú” szabályozásokra figyelmezteti a bitcoin felhasználókat

-

Steven Mnuchin, az USA pénzügyminisztere a héten ismét a bitcoin felé fordította figyelmét, arra figyelmeztett, hogy a Trump kormány „nagyon, nagyon szigorúan” veszi a jelenlegi szabályozásokat, hogy megállítsa a bűnözőket abban, hogy kriptopénzekkel finanszírozzák bűnügyi tevékenységüket.

A pénzügyminiszter elmondta: a kriptopénzek veszélyt jelenthetnek a pénzügyi rendszerre

Mnuchin csütörtökön elmondta a Fehér Ház álláspontját a kriptopénzekről egy CNBC-nek adott interjúban, arra figyelmeztett, hogy a bitcoin „veszélyt jelenthet a pénzügyi rendszerre” ha olyan lesz, mint egy svájci bankszámla.

 „Megbizonyosodunk róla, hogy a bitcoin nem válik egy svájci bankszámla megfelelőjévé, mely mindenképpen veszélyt jelentene a pénzügyi rendszerekre” – mondta, ezzel megerősítve múltban tett hasonló állításait.

Mnuchin arra is figyelmeztet, hogy a bűnözők előszeretettel használják a kriptopénzeket illegális célokra, akár „több milliárd dollárnyi tranzakció értékében.”
Ezt követően azt a kétségbe vonható állítást tette, hogy a készpénzt nem használják „folyamatosan” pénzmosásra, ezzel vágott vissza a házigazdának, aki elmondta, hogy a fizikai amerikai dollár bankjegyeket világszerte előszeretettel használják a pénzmosók.

„Nem hiszen, hogy ez így pontos lenne, hogy a készpénzt folyamatosan pénzmosásra használják.” – válaszolt Mnuchin „Minden egyes nap felvesszük a harcot azokkal, akik kihasználnák az amerikai dollárt, hogy megvédjük az USA pénzügyi rendszerét.”
Nem emelte ki konkrétan, de Mnuchin valószínűleg az USA geopolitikai vetélytársai miatt is aggódik, köztük Kína, Oroszország és Irán miatt, akik saját blokklánc alapú valutájukat fejlesztik, hogy elkerüljék az USA gazdasági nyomását.

 „Elválasztanám a blokkláncot a bitcointól.”

A héten másodszor beszélt Mnuchin nyíltan a kriptopénzekről, miután Donald Trump amerikai elnök váratlanul támadni kezdte a bitcoint három twitter üzenetben.
Az üzeneteket elvileg a Libra kriptopénz körüli hype váltotta ki. A Libra a Facebook közösségi médiaóriás ötlete, akikkel nem ápol túl jó kapcsolatot Trump.
Munchin mindkét esetben a bűnügyi szervezetekkel hozta összefüggésbe a kriptopénzeket és azt ígérte, hogy szigorúan fellépnek az illegális felhasználás ellen.
Azonban nem beszélt semmilyen új szabályozásokról. Inkább csak arra figyelmeztetett, hogy a pénzügyi szabályozók szigorúan betartatják a jelenleg szabályokat.
Mnuchin megerősítette, hogy osztozik Trump kriptopénzekkel kapcsolatos aggodalmaival, de azzal az állítással nem erősítette meg egyetértését, hogy a bitcoin értéke „légből kapott”, azt mondta csak az elnököt idézte amikor ezt a kifejezést használta.
A Goldman Sachs korábbi igazgatója azt is szintén kihangsúlyozta, hogy a kormány nem szeretne a „pénzügyi innováció” útjába állni.

 „Szerintem egyértelmű felhasználási területei vannak a technológiának. Én elválasztanám a blokkláncot és a bitcoint.”

Oldalazott a bitcoin árfolyama Mnuchin figyelmeztetése után

A bitcoin árfolyama 9800 fölött volt Mnuchin élő interjúja közben, de 9333 dollárig zuhant a Bitstampen. Nem tisztázott, hogy Mnuchin kijelentései okozták-e a csökkenést.
A kriptopénz vívódott a héten, az elemzők szerint ez annak tudható be, hogy a Facebook Libra kriptopénzéről már két napja tartanak a kongresszusi meghallgatások a Capitol Hillen.
A kriptobennfentesek úgy érzik, hogy a Libra katalizátorként indíthatja be a bitcoin nagymértékű elterjedését, de még hosszú és nehéz út áll az engedélyek megszerzése előtt.

Olvastad már? A Facebook Libráról beszélt Raskó László, a MrCoin.eu stratégiai menedzsere a pénteki Millásreggeliben

Aggodalomra adhat okot, hogy a Libra veszélyeztetheti az amerikai dollárt, így az ellenséges szabályozók olyan törvényeket hozhatnak, melyek az összes kriptopénz és a bitcoin növekedését is akadályozhatják a Wall Streeten.
Forrás: ccn.com
Kiemelt kép: Peter G. Peterson Foundation

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Tron (TRX) fontos frissítések

A Tron natív kriptovalutája, a TRX november utolsó hetét bullish fellendüléssel zárta. Bár ez jó hír, a befektetők is örülni fognak a hálózat legújabb heti...

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!