Samson Mow: „Nagy bajban a Libra” – inkább a bitcoint kellett volna használni

-

Samson Mow, a Blockstream blokkláncfejelsztési cég fő stratégiai tisztje bejelentette, hogy szerinte a Facebooknak a bitcoint kellett volna használni egy saját stabilkoin fejlesztése helyett.
Egy sor twitter üzenetben osztotta meg gondolatait július 16-án.

„A Libra nem tudhat mindent mindenki számára”

Tweetjeiben Mow elmondta, hogy miután megnézte a Szenátus bankolási bizottságának Libra meghallgatását arra a következtetésre jutott, hogy „nagy bajban van a Libra.”

Azt a benyomást keltették benne, hogy Mark Zuckerberg nincs tisztában azzal, hogy mit is épít pontosan.
Mow hozzátette:

„A Libra nem tudhat mindent mindenki számára és nem lehet egyszerre nyílt és zárt is.”

Mow azt is hozzátette, hogy a projekt képviselői szerint, mivel nyílt forráskódú a projekt, így a frissen épített rendszer a közösséghez tartozik, ami akár kódokat is hozzáadhat a projekthez.
Az egyesület arra számít, hogy „idővel lemondhatnak a rendszer kódbázisának és a hálózat irányításáról is.”
Mow szerint ez szöges ellentétben áll a Libra képviselők korábbi nyilatkozataival.

„Ha ez a kijelentés valóban igaz, akkor a fejlesztőknek el kell távolítania az ügyfélazonosítási/pénzmosás elleni komponenseket a nem Calibra tárcákból, így továbbra is szabadon lehetne használni a rendszert a be és kiszálláson kívül.”

Ennek lehetősége azonban lehetetlenné tenné az egyesület számára, hogy betartsanak egy másik ígéretet, amit a képviselők mondtak. Pontosabban:

„A tárcák élni fognak a szankciókkal, melyet a nemzetbiztonsági apparátus és kincstár megítél.”

Mow szerint az egyesület csak akkor tud betartani ilyen ígéreteket, ha teljes irányítással rendelkeznek.
A Libra képviselők is kijelentették, hogy biztosítani akarják az emberek számára, hogy bármit megtehessenek stabilkoinjukkal „amíg szabályszerű dolgokra szeretnék használni.”

Inkább bitcoint kellett volna használni?

Mow szerint ezzel az a baj, hogy pontosan meg kell határozni mit is jelent a szabályszerű felhasználás.
Azzal zárta:

„Az jó, hogy Marcus azt mondta ’kihasználjuk az időt, hogy jól csináljuk ezt.’ Ha a Libra megfelel minden szabályozásnak, akkor csak egy bonyolultabb PayPal lesz, melyet egy egyesület kormányoz. Inkább bitcoint használtak volna.”

Időközben, a CNBC beszámolt róla, hogy a svájci csoport, mely a Libra titkosításáért felelne nem hallott a Facebook felől.

Olvastad már? Dél-Koreával kezdett szemezni a Binance kriptotőzsde

A Cointelegraph megírta, hogy Sherrod Brown amerikai Szenátor, a Szenátusi Bankolási Bizottság tagja szerint a Libra „ egy recept arra, hogy a cégeknek még több ereje legyen a piacok és az emberek felett.”
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

 

Legfrissebb bejegyzéseink

Tron (TRX) fontos frissítések

A Tron natív kriptovalutája, a TRX november utolsó hetét bullish fellendüléssel zárta. Bár ez jó hír, a befektetők is örülni fognak a hálózat legújabb heti...

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!