A kriptopiacok fellendülése és a befektetők növekvő optimizmusa közepette az Ethereum ára több mint 8%-kal ugrott meg az elmúlt nap során.

Az Ethereum (ETH), a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a CoinGecko adatai szerint hétfőn elérte a 2.392 dollárt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez 8,2%-os emelkedés az azt megelőző 24 órában és lenyűgöző 22,9%-os az elmúlt 7 napban. Utoljára július 7-én kereskedtek az ETH-val ilyen szinten.

Összehasonlításképpen a Bitcoin (BTC), amely jelenleg a 40.000 dollárral kacérkodik, 20,2%-kal emelkedett az elmúlt héten.

A nap további figyelemre méltó erősödői közé tartozik a Polygon (MATIC), amely 15%-ot emelkedett, a Chainlink (13,4%), a Bitcoin Cash (12,9%) és a Dogecoin (12,1%).

A cikk írásakor az ETH 2.344 dolláron cserélt gazdát.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Intézmények szemmel tartják az Ethereumot

Az Ethereumot már régóta a kriptovilág következő nagy dobásának tartják, a Goldman Sachs nemrég kiszivárgott jelentése szerint az okosszerződés-platform valós felhasználási esetei segíthetnek abban, hogy végül megelőzze a Bitcoint mint domináns digitális értéktárolót.

A világ második legnagyobb kriptovalutája a múlt héten újabb lendületet kapott, miután Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója felfedte, hogy a Bitcoin- és Dogecoin-állománya mellett személyesen is rendelkezik ETH-val.

Musk kijelentése a Twitter vezérigazgatójával, Jack Dorsey-val és az ARK Invest Cathie Woods-jával a „The B Word” konferencián folytatott beszélgetés során történt, és a Tesla főnöke a decentralizált pénzügyekért (defi) is kezeskedett – ez a virágzó kriptopénzszektor több decentralizált, nem letétkezelői pénzügyi terméket foglal magában, amelyek nagyrészt az Ethereum blokkláncára épülnek.

Technikai szinten az Ethereum egy közelgő, „London” névre keresztelt frissítésre készül.

A frissítés várhatóan augusztus 4-én lép életbe, és öt Ethereum Improvement Proposals (EIP) javaslatot tartalmaz, amelyek célja a hálózat jelenlegi proof of work mechanizmusának optimalizálása és javítása.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Emellett a múlt héten hivatalosan is bemutatták az EIP-3675-ös javaslatot, amely az Ethereumot a proof-of-stake konszenzusalgoritmusra kívánja átállítani.

A régóta várt Ethereum 2.0-ra való átállás még néhány hónapig várat magára, de várhatóan egy energiahatékonyabb, biztonságosabb és skálázhatóbb hálózatot eredményez majd.

Olvastad már? A bitcoin meglódulásával a legnagyobb defi-tokenek is emelkedésnek indultak

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.