Háromhetes magasságokban az Ethereum a kriptopiacok fellendülése közepette

-

A kriptopiacok fellendülése és a befektetők növekvő optimizmusa közepette az Ethereum ára több mint 8%-kal ugrott meg az elmúlt nap során.
Az Ethereum (ETH), a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a CoinGecko adatai szerint hétfőn elérte a 2.392 dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez 8,2%-os emelkedés az azt megelőző 24 órában és lenyűgöző 22,9%-os az elmúlt 7 napban. Utoljára július 7-én kereskedtek az ETH-val ilyen szinten.
Összehasonlításképpen a Bitcoin (BTC), amely jelenleg a 40.000 dollárral kacérkodik, 20,2%-kal emelkedett az elmúlt héten.
A nap további figyelemre méltó erősödői közé tartozik a Polygon (MATIC), amely 15%-ot emelkedett, a Chainlink (13,4%), a Bitcoin Cash (12,9%) és a Dogecoin (12,1%).
A cikk írásakor az ETH 2.344 dolláron cserélt gazdát.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Intézmények szemmel tartják az Ethereumot

Az Ethereumot már régóta a kriptovilág következő nagy dobásának tartják, a Goldman Sachs nemrég kiszivárgott jelentése szerint az okosszerződés-platform valós felhasználási esetei segíthetnek abban, hogy végül megelőzze a Bitcoint mint domináns digitális értéktárolót.
A világ második legnagyobb kriptovalutája a múlt héten újabb lendületet kapott, miután Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója felfedte, hogy a Bitcoin- és Dogecoin-állománya mellett személyesen is rendelkezik ETH-val.
Musk kijelentése a Twitter vezérigazgatójával, Jack Dorsey-val és az ARK Invest Cathie Woods-jával a „The B Word” konferencián folytatott beszélgetés során történt, és a Tesla főnöke a decentralizált pénzügyekért (defi) is kezeskedett – ez a virágzó kriptopénzszektor több decentralizált, nem letétkezelői pénzügyi terméket foglal magában, amelyek nagyrészt az Ethereum blokkláncára épülnek.
Technikai szinten az Ethereum egy közelgő, „London” névre keresztelt frissítésre készül.
A frissítés várhatóan augusztus 4-én lép életbe, és öt Ethereum Improvement Proposals (EIP) javaslatot tartalmaz, amelyek célja a hálózat jelenlegi proof of work mechanizmusának optimalizálása és javítása.

Emellett a múlt héten hivatalosan is bemutatták az EIP-3675-ös javaslatot, amely az Ethereumot a proof-of-stake konszenzusalgoritmusra kívánja átállítani.
A régóta várt Ethereum 2.0-ra való átállás még néhány hónapig várat magára, de várhatóan egy energiahatékonyabb, biztonságosabb és skálázhatóbb hálózatot eredményez majd.

Olvastad már? A bitcoin meglódulásával a legnagyobb defi-tokenek is emelkedésnek indultak

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!