Ennyire befolyásolták Musk és Saylor tweetjei a kriptoárfolyamokat a második negyedévben

-

Elon Musk és Michael Saylor a kriptó két legbefolyásosabb nevévé váltak. A The TIE és az eToro USA új, hangulatvezérelt elemzése feltárja befolyásuk mértékét.
Elon Musk és Michael Saylor jelentős szerepet játszott a kriptobefektetői hangulat alakításában a második negyedév során. Mindez rámutatott arra, hogy a digitáliseszköz-befektetés még mindig mennyire gyerekcipőben jár, ha összehasonlítjuk más, már jobban megalapozott piacokkal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A The TIE és az eToro USA hangulatvezérelt elemzése rámutatott, hogy Musk és Saylor milyen mértékben befolyásolták a Bitcoin (BTC) értékét a második negyedévben.
Az eredményeket az eToro USA „A befolyás valódi értéke” című negyedéves jelentésében mutatta be.

Elon Musk

Musk bitcoinnal kapcsolatos tweetjeit átlagosan a BTC árfolyamának 1,6%-os csökkenése követte az elkövetkező 24 órában – derült ki a jelentésből.
Musk bitcoin fókuszú bejegyzései azonban pozitívan befolyásolták a befektetői hangulatot, és hozzájárultak a BTC-vel kapcsolatos tweetmennyiség 44,4%-os emelkedéséhez.
A kutatók három olyan esetet azonosítottak, amikor Musk Bitcoinhoz kapcsolódó tweetjei nagyobb áreséssel jártak együtt.
Május 16-án a bányászat központosításáról szóló tweetje a következő 24 órában a Bitcoin árfolyamának 7,6%-os csökkenését előzte meg.


A május 12-i tweetje a Bitcoin fosszilistüzelőanyag-felhasználásával kapcsolatban valószínűleg hozzájárult ahhoz, hogy a BTC 9,4%-ot esett ugyanebben az időszakban.
Végül május 20-án Musk állítása, miszerint a globális Bitcoin-bányászat meghaladja néhány közepes méretű ország energiafelhasználását, megelőzte a BTC árfolyamának 11,3%-os csökkenését 24 óra alatt.


Musk jócskán kivívta a Bitcoin-közösség megvetését, amikor azt mondta, hogy a Tesla környezetvédelmi aggályok miatt nem fogad el többé BTC-fizetéseket.
A Tesla vezérigazgatója úgy tűnt, hogy a múlt héten visszavonta ezeket a megjegyzéseket, amikor azt mondta, hogy a Bitcoin-bányászok már elérhették a megújuló energiával kapcsolatos referenciaértékét.

Michael Saylor

Úgy tűnik, hogy a MicroStrategy vezérigazgatójának, Michael Saylornak a tweetjei is befolyásolták a Bitcoin árfolyamát, de az ellenkező irányban. Ahogy a TIE és az eToro USA magyarázza:

„[A] tweetjeinek többsége akkor érkezett, amikor a bitcoin ára 11k dollárról 60k dollárra emelkedett. A legtöbbjük pozitív perspektívát mutat be, kezdve a MicroStrategy közelmúltbeli Bitcoin-vásárlásainak bejelentésétől az eszköz egészének általános népszerűsítéséig”.

A Saylor Bitcoin-fókuszú tweetjeit követő 24 órában az árfolyam átlagosan 4,4%-kal emelkedett, a befektetési hangulat 0,8%-kal csökkent, a tweet volumene pedig 4,1%-kal ugrott meg.
A MicroStrategy vezérigazgatója meg van győződve arról, hogy a Bitcoin az emberiség „csúcsteljesítménye”, és a civilizációt pusztító infláció „gyógymódjaként” hivatkozik rá.
A közvetlen irányítása alatt álló entitások 2020 közepe óta több mint 111.000 BTC-t halmoztak fel.


Egy nemrégiben végzett felmérésben Saylor megkérdezte 1,3 millió Twitter-követőjét, hogy szerintük meddig fog kitartani a Bitcoin.
A több mint 105.000 ember közül, akik részt vettek a felmérésben, közel 38% mondta azt, hogy szerintük a Bitcoin 10.000 évig fog tartani.

A YouTube-influencerek felemelkedése

A jelentés a YouTuberek növekvő hatását is kiemelte a kriptopénzek piacán.

„Ahogyan az influencerek köztudottan ösztönzik az elkötelezettséget a fogyasztási cikkek és a divatipar piacán, a népszerű közösségimédia-személyiségek ugyanezt teszik a kriptoeszközök és protokollok esetében is mind a felhasználók, mind a kereskedők és a befektetők számára” – mondták a kutatók.

A jelentés külön kiemelte a Bitboy Crypto csatornát, amely több mint 1,1 millió követővel rendelkezik – az iparág egyik legelkötelezettebb közönségével.
Az olyan csatornák, mint a Coin Bureau, az Altcoin Daily és Sheldon Evans szintén említést kaptak a bikapiac során történt jelentős növekedésükért.

Olvastad már? Bitcoin-alapot regisztrálna az SEC-nél egy 10 milliárd dolláros vagyonkezelő

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!