A defi-t sosem fogjuk tudni teljes mértékben szabályozni az SCB vezérigazgatója szerint

-

Arak Sutivong úgy véli, hogy a defi-nak szüksége van a hagyományos pénzügyekkel való hosszú távú és fenntartható kölcsönhatás keretrendszerére.
Arak Sutivong, az SCB 10X vezérigazgatója és a Siam Commercial Bank (SCB) elnöke betekintést nyújtott abba, hogy Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb kockázati tőkealapja hogyan látja a decentralizált pénzügyek (defi) jövőjét a szabályozás vitatott kérdését illetően.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az SCB 10X az SCB, Thaiföld legrégebbi bankjának kockázati ága, amely főként blokkláncalapú pénzügyi szolgáltatásokba, például a defi, valamint a digitális eszközökbe történő befektetésekre összpontosít.
Az SCB 10X második, defi-ról szóló globális virtuális csúcstalálkozóján, a REDeFiNE-on tartott nyitóbeszédében Sutivong hangsúlyozta, hogy mára a defi „sok szempontból” betört a mainstreambe.
A növekedés tekintetében megjegyezte, hogy az ágazat az elmúlt hat hónapban megtízszereződött, és idén több mint 100 milliárd dollár összértéket zároltak a defi-ökoszisztémába.
Sok más mérőszám – beleértve a felhasználókat, a tőzsdéken kereskedési volument és a kifejlesztett decentralizált alkalmazásokat – alapján a szektor szerinte „óriási növekedésnek” lehetett tanúja.
Mindezen fejlődés és izgalom mellett azonban Sutivong hangsúlyozta, hogy számos kérdés továbbra is ott lebeg a születőben lévő iparág felett, és megjegyezte, hogy „van néhány aggasztó terület, például a csalás, amelyről folyamatosan hallunk a hírekben. Az iparági érdekeltségek és a szabályozóhatóságok részéről sok az aggodalom”.
Ennek kezelése közép és hosszú távon egyedülálló kihívásokat jelent szerinte, tekintettel arra, hogy:

„A defi definíció szerint nem szabályozható teljes mértékben. Ehelyett keretet kell teremteni arra, hogy a DeFi hogyan integrálható a pénzügyi ökoszisztéma többi részébe.”

Sutivong megjegyzései a fenntarthatóságról és a szabályozási megfelelés változó megközelítéseiről a globális szabályozók és szervezetek egy sor – a proaktívtól a kifejezetten ellenségesig terjedő – beavatkozását követik.
Június elején a Világgazdasági Fórumon közzétettek egy politikai eszköztárat a defi számára, amelyben olyan igények kiegyensúlyozásának módjait javasolják, mint a decentralizációra és a magánélet védelmére irányuló törekvések teljesítése, miközben mérsékelnék az olyan tiltott tevékenységeket, mint a pénzmosás.
Konkrétabban, az eszköztár foglalkozott azokkal az aggodalmakkal, hogy az új szabályozási beavatkozások jelentős költségeket róhatnak az induló defi-vállalkozásokra, ami elriasztja a kisebb résztvevőket a piacra lépéstől.
Ezek az aggodalmak különösen sok defi-fejlesztőt érintenek, akik nem tudják, hogy a Pénzügyi Akciócsoportnak a virtuális eszközök szolgáltatóinak szabályozására vonatkozó ajánlásai milyen hatással lesznek rájuk.

Június elején Dan M. Berkovitz, az Egyesült Államok árutőzsdei határidős kereskedési bizottságának biztosa kijelentette, hogy szerinte a származékos termékeket kínáló defi-platformok megsérthetik az ország árutőzsdei törvényét, és így illegálisak lehetnek.

Olvastad már? Találd meg a lopott szakállat és kapj cserébe bitcoint – ilyen egyszerű

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!