A defi-t sosem fogjuk tudni teljes mértékben szabályozni az SCB vezérigazgatója szerint

-

Arak Sutivong úgy véli, hogy a defi-nak szüksége van a hagyományos pénzügyekkel való hosszú távú és fenntartható kölcsönhatás keretrendszerére.
Arak Sutivong, az SCB 10X vezérigazgatója és a Siam Commercial Bank (SCB) elnöke betekintést nyújtott abba, hogy Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb kockázati tőkealapja hogyan látja a decentralizált pénzügyek (defi) jövőjét a szabályozás vitatott kérdését illetően.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az SCB 10X az SCB, Thaiföld legrégebbi bankjának kockázati ága, amely főként blokkláncalapú pénzügyi szolgáltatásokba, például a defi, valamint a digitális eszközökbe történő befektetésekre összpontosít.
Az SCB 10X második, defi-ról szóló globális virtuális csúcstalálkozóján, a REDeFiNE-on tartott nyitóbeszédében Sutivong hangsúlyozta, hogy mára a defi „sok szempontból” betört a mainstreambe.
A növekedés tekintetében megjegyezte, hogy az ágazat az elmúlt hat hónapban megtízszereződött, és idén több mint 100 milliárd dollár összértéket zároltak a defi-ökoszisztémába.
Sok más mérőszám – beleértve a felhasználókat, a tőzsdéken kereskedési volument és a kifejlesztett decentralizált alkalmazásokat – alapján a szektor szerinte „óriási növekedésnek” lehetett tanúja.
Mindezen fejlődés és izgalom mellett azonban Sutivong hangsúlyozta, hogy számos kérdés továbbra is ott lebeg a születőben lévő iparág felett, és megjegyezte, hogy „van néhány aggasztó terület, például a csalás, amelyről folyamatosan hallunk a hírekben. Az iparági érdekeltségek és a szabályozóhatóságok részéről sok az aggodalom”.
Ennek kezelése közép és hosszú távon egyedülálló kihívásokat jelent szerinte, tekintettel arra, hogy:

„A defi definíció szerint nem szabályozható teljes mértékben. Ehelyett keretet kell teremteni arra, hogy a DeFi hogyan integrálható a pénzügyi ökoszisztéma többi részébe.”

Sutivong megjegyzései a fenntarthatóságról és a szabályozási megfelelés változó megközelítéseiről a globális szabályozók és szervezetek egy sor – a proaktívtól a kifejezetten ellenségesig terjedő – beavatkozását követik.
Június elején a Világgazdasági Fórumon közzétettek egy politikai eszköztárat a defi számára, amelyben olyan igények kiegyensúlyozásának módjait javasolják, mint a decentralizációra és a magánélet védelmére irányuló törekvések teljesítése, miközben mérsékelnék az olyan tiltott tevékenységeket, mint a pénzmosás.
Konkrétabban, az eszköztár foglalkozott azokkal az aggodalmakkal, hogy az új szabályozási beavatkozások jelentős költségeket róhatnak az induló defi-vállalkozásokra, ami elriasztja a kisebb résztvevőket a piacra lépéstől.
Ezek az aggodalmak különösen sok defi-fejlesztőt érintenek, akik nem tudják, hogy a Pénzügyi Akciócsoportnak a virtuális eszközök szolgáltatóinak szabályozására vonatkozó ajánlásai milyen hatással lesznek rájuk.

Június elején Dan M. Berkovitz, az Egyesült Államok árutőzsdei határidős kereskedési bizottságának biztosa kijelentette, hogy szerinte a származékos termékeket kínáló defi-platformok megsérthetik az ország árutőzsdei törvényét, és így illegálisak lehetnek.

Olvastad már? Találd meg a lopott szakállat és kapj cserébe bitcoint – ilyen egyszerű

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!