Arak Sutivong úgy véli, hogy a defi-nak szüksége van a hagyományos pénzügyekkel való hosszú távú és fenntartható kölcsönhatás keretrendszerére.

Arak Sutivong, az SCB 10X vezérigazgatója és a Siam Commercial Bank (SCB) elnöke betekintést nyújtott abba, hogy Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb kockázati tőkealapja hogyan látja a decentralizált pénzügyek (defi) jövőjét a szabályozás vitatott kérdését illetően.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az SCB 10X az SCB, Thaiföld legrégebbi bankjának kockázati ága, amely főként blokkláncalapú pénzügyi szolgáltatásokba, például a defi, valamint a digitális eszközökbe történő befektetésekre összpontosít.

Az SCB 10X második, defi-ról szóló globális virtuális csúcstalálkozóján, a REDeFiNE-on tartott nyitóbeszédében Sutivong hangsúlyozta, hogy mára a defi „sok szempontból” betört a mainstreambe.

A növekedés tekintetében megjegyezte, hogy az ágazat az elmúlt hat hónapban megtízszereződött, és idén több mint 100 milliárd dollár összértéket zároltak a defi-ökoszisztémába.

Sok más mérőszám – beleértve a felhasználókat, a tőzsdéken kereskedési volument és a kifejlesztett decentralizált alkalmazásokat – alapján a szektor szerinte „óriási növekedésnek” lehetett tanúja.

Mindezen fejlődés és izgalom mellett azonban Sutivong hangsúlyozta, hogy számos kérdés továbbra is ott lebeg a születőben lévő iparág felett, és megjegyezte, hogy „van néhány aggasztó terület, például a csalás, amelyről folyamatosan hallunk a hírekben. Az iparági érdekeltségek és a szabályozóhatóságok részéről sok az aggodalom”.

Ennek kezelése közép és hosszú távon egyedülálló kihívásokat jelent szerinte, tekintettel arra, hogy:

„A defi definíció szerint nem szabályozható teljes mértékben. Ehelyett keretet kell teremteni arra, hogy a DeFi hogyan integrálható a pénzügyi ökoszisztéma többi részébe.”

Sutivong megjegyzései a fenntarthatóságról és a szabályozási megfelelés változó megközelítéseiről a globális szabályozók és szervezetek egy sor – a proaktívtól a kifejezetten ellenségesig terjedő – beavatkozását követik.

Június elején a Világgazdasági Fórumon közzétettek egy politikai eszköztárat a defi számára, amelyben olyan igények kiegyensúlyozásának módjait javasolják, mint a decentralizációra és a magánélet védelmére irányuló törekvések teljesítése, miközben mérsékelnék az olyan tiltott tevékenységeket, mint a pénzmosás.

Konkrétabban, az eszköztár foglalkozott azokkal az aggodalmakkal, hogy az új szabályozási beavatkozások jelentős költségeket róhatnak az induló defi-vállalkozásokra, ami elriasztja a kisebb résztvevőket a piacra lépéstől.

Ezek az aggodalmak különösen sok defi-fejlesztőt érintenek, akik nem tudják, hogy a Pénzügyi Akciócsoportnak a virtuális eszközök szolgáltatóinak szabályozására vonatkozó ajánlásai milyen hatással lesznek rájuk.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Június elején Dan M. Berkovitz, az Egyesült Államok árutőzsdei határidős kereskedési bizottságának biztosa kijelentette, hogy szerinte a származékos termékeket kínáló defi-platformok megsérthetik az ország árutőzsdei törvényét, és így illegálisak lehetnek.

Olvastad már? Találd meg a lopott szakállat és kapj cserébe bitcoint – ilyen egyszerű

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!