A bitcoin meglódulásával a legnagyobb defi-tokenek is emelkedésnek indultak

-

Az Aave, a SushiSwap és a Uniswap top defi-ok tokenjei az elmúlt 24 órában mind két számjegyű mértékben emelkedtek a Bitcoin legutóbbi raliját követően.
Amikor a Bitcoin mozog, akkor a kriptopiac többi része is meglódul. Ez a hétvégén történt bullish aktivitás során sem volt másként.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogy a vezető kriptopénz 11%-os emelkedést követően a kulcsfontosságú 40.000 dolláros határt vette szemügyre, számos más vezető token követte őt.
Ezek közül a legjelentősebbek a növekvő decentralizált pénzügyi, vagyis defi-térhez kapcsolódó tokenek voltak. Ez a szektor lényegében számos hagyományos banki szolgáltatást, például a hitelezést és a pénzlekötést helyettesíti kódsorokkal és úgynevezett „okosszerződésekkel”.
Az utóbbi időben az ágazat valósággal virágzik. A DeFi Pulse, a különböző defi-protokollok adataggregátora szerint 64,28 milliárd dollárnyi pénzeszköz forog ezen az ágazaton belül.
Ez mindenesetre közel 30%-kal kisebb a májusi piaci hájp idején elért 90 milliárd dolláros csúcshoz képest.
Forrás: DeFi Pulse

A mai fellendülésben három népszerűbb „blue chip” defi-token vitte a prímet.
Az Aave, egy magas kamatozású kriptomegtakarítási szolgáltatás ma 16,8%-os emelkedést produkált a cikk írásakor. A protokoll egyben a legértékesebb is a DeFi Pulse szerint, 11,58 milliárd dollárt kezel.
Az AAVE token úgynevezett governance tokenként szolgál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy javaslatokat tegyenek a protokoll tulajdonságainak és működésének megváltoztatására.
A SushiSwap, egy decentralizált kriptotőzsde, amely nemrég egy csomó új terméket vezetett be, szintén kétszámjegyű emelkedést produkált, 15,4%-os nyereséget könyvelhetett el az elmúlt 24 órában.
A protokoll legutóbbi frissítése, amelyet az ETHcc-n jelentettek be a múlt héten, számos népszerű kereskedési szolgáltatást egyesít egy fedél alatt.
A „Trident” névre keresztelt új szolgáltatás a Curve Finance stablecointőzsde, a Balancer kripto-ETF platform és a Uniswap vezető decentralizált tőzsde működéséből merít inspirációt.
Az Uniswap natív tokenje, a UNI szintén meredek chartot rajzolt ki, az elmúlt 24 órában 9,3%-kal emelkedett. A kriptovilág legnépszerűbb decentralizált tőzsdéje a közelmúltban kezdett el számos tokent törölni a platformjáról, leginkább az úgynevezett „stock tokeneket”.

A lépés válasznak tűnik az ilyen jellegű termékekkel szembeni összehangolt szabályozási szigorításra, mivel a hatóságok egyértelműen értékpapírként definiálják ezeket a termékeket.
Az összes pozitív lépés mindenütt mégis a Bitcoin újjáéledésére vezethető vissza. A teljes, 1,5 billió dolláros kriptopiacban lévő 45%-os részesedése okán nem is csoda, hogy amikor a narancssárga érme mozog, minden más mozog, beleértve a defi-t is.

Olvastad már? Ez a klasszikus kereskedési mintázat azt jelzi, hogy a Bitcoin árfolyama elérte a csúcsot

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!