A brazil rendőrség 33 millió dollárt foglalt le az Operation Exchange nyomozás során

-

Brazília elindította az Operation Exchange nevű műveletet, amely olyan helyi kriptotőzsdéket vizsgál, amelyek segítettek a bűnözőknek a pénzmosásban.
A brazil rendőrség 172 millió brazil reált (33 millió dollár) foglalt le egy pénzmosás elleni akcióban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A „Operation Exchange” elnevezésű csalási akció hat házkutatási parancsra terjedt ki Sao Paulo Diadema településén és magában a fővárosban – derült ki a rendőrség július 22-i közleményéből.
A nyomozás még folyamatban van, de a rendőrség azt állítja, hogy számos kriptopénzváltó segített a bandáknak a pénzmosásban.
A rendőrség 17 kamu céget talált, amelyeket bűnözők hoztak létre, hogy kriptotőzsdéken keresztül pénzt mossanak. A pénzmosás után a bűnözők azt tervezték, hogy a pénzeket offshore számlákra küldik.
Öt hónap alatt az egyik kriptotőzsde hat fiktív cégtől 1,93 millió dollárt mosott tisztára – közölte a rendőrség –, nyolc másik cég pedig 2,9 millió dollárnyi kriptót kapott.
A kriptotőzsdék nem ellenőrizték ezeknek a pénzeknek az eredetét vagy a cégek valódiságát, mondta a rendőrség.
A bíróságok lefoglalták ezeknek a cégeknek és két, a nyomozással kapcsolatban álló személynek a vagyonát.
A hónap elején a brazil rendőrség lezárta a „Daemon hadműveletet”, egy legalább 1,5 milliárd brazil reál (kb. 300 millió dollár) állítólagos sikkasztása miatt indított nyomozást, amelynek 7000 áldozata volt.
A rendőrség letartóztatta Cláudio Oliveirát, akit az országban inkább „Bitcoin-királyként” ismernek, és aki a Bitcoin Banco Group nevű letétkezelő céget vezette, amely rendkívüli nyereséget ígért mindazoknak, akik rábízták a cégre a pénzüket.

A cég azonban azt állította, hogy 2019 végén 7000 bitcoint veszített el. A rendőrség szerint ez is a rendszer része volt.
A brazil rendőrségnek három évébe telt, mire befejezte a Daemon-műveletet. Az Operation Exchange azonban még csak most kezdődött.

Olvastad már? Bitcoin-alapot regisztrálna az SEC-nél egy 10 milliárd dolláros vagyonkezelő

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!