Bitcoin-alapot regisztrálna az SEC-nél egy 10 milliárd dolláros vagyonkezelő

-

A Stone Ridge Asset Management, a New York Digital Investment Group (NYDIG) anyavállalata aktívan elemzi a Bitcoinba való befektetési lehetőségeket.
Pénteken a Stone Ridge nyílt végű befektetési alapja egy új, Bitcoinra összpontosító befektetési stratégiát mutatott be.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Stone Ridge Asset Management, a New York Digital Investment Group mögött álló alternatív befektetési alapkezelő új tájékoztatót nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságához (SEC), hogy nyílt végű befektetési alapjába felvegye a Bitcoint (BTC).
A Stone Ridge Bitcoin Strategy Fund tájékoztatója pénteken jelent meg az SEC honlapján, bár a tényleges bejelentés 2021. július 26-i keltezésű.
Az alap a Stone Ridge Trust, egy Delaware államban bejegyzett nyílt végű befektetési társaság befektetési portfóliójának része.
A tájékoztató szerint a Stone Ridge Bitcoin Strategy Fund elsődleges befektetési célja a „tőkenövekedés”.
Az alap a bitcoinnak való kitettségre a határidős piacokon keresztül törekszik, szemben az azonnali vásárlásokkal:

„Az Alap befektetési stratégiáját elsősorban bitcoin futures kontraktusokba és olyan összevont befektetési eszközökbe történő befektetéssel valósítja meg, amelyek közvetlenül vagy közvetve bitcoinba invesztálnak (együttesen „bitcoinhoz kapcsolódó befektetések”). Az Alap nem fektet közvetlenül bitcoinba vagy más digitális eszközökbe.”

A bejelentés az SEC N-1A formanyomtatványa alapján történt, amely a nyílt végű alapkezelő társaságok, köztük a befektetési alapok létrehozásához szükséges.
Az alap szerkezetét tekintve nagyon hasonlít az idén májusban benyújtott NYDIG Bitcoin Strategy Fund II alaphoz.
A tájékoztatóban továbbá kifejtik, hogy az alap „várhatóan jelentős készpénzállományt, amerikai állampapírokat, jelzálog-fedezetű értékpapírokat” és egyéb eszközöket tart majd.
Az alap célzott kitettségét illetően a dokumentum kimondja:

„Az Alap arra törekszik, hogy bitcoinhoz kapcsolódó befektetésekbe fektessen be úgy, hogy az Alap gazdasági kitettségét képező bitcoin összértéke az Alap nettó eszközeinek 100% és 125%-a között legyen”.

Az év elején a Stone Ridge benyújtott egy tájékoztatót a Diversified Alternatives Fund (Diverzifikált Alternatív Alap) számára, amely a Bitcoin és más alternatív eszközöknek való kitettségre törekedett.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a Stone Ridge 2020 októberében 10.000 BTC-t vásárolt az NYDIG-en keresztül a pandémiát követő befektetési stratégiája részeként.
A vásárlás időzítése egybeesett a Bitcoin hét hónapos emelkedő trendjének kezdetével, amely áprilisban 65.000 dollár közelében érte el az értékének csúcspontját.
Az elmúlt évben több intézményi befektető is kitettséget szerzett a Bitcoinban, ami a szélesebb körű elfogadottságot és a digitális eszközök iránti növekvő étvágyat tükrözi.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, az intézményi elfogadás következő hullámát a pénzügyi tanácsadók – azon szakemberek széles kategóriája, akik mindig új befektetési horizontokat keresnek – vezethetik.

A pénzügyi tanácsadók számára a Bitcoinba való befektetés már nem hordozza magában ugyanazt a stigmát, mint néhány évvel ezelőtt.
A Bitcoin árfolyama ezen a hétvégén egyértelműen emelkedő tendenciát mutat, bár az elemzők továbbra is a 35.000 dollár közelében lévő felső ellenállásra figyelmeztetnek.
A cikk írásakor a BTC árfolyama 6,5%-kal 34.230 dollárra emelkedett.

Olvastad már? A Reddit egy Ethereum Layer-2 megoldást választ

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!