Az Arbitrum rollupok bevezetése segítene “az Ethereumot a Reddit szintjére hozni” – jegyezte meg a platform csapata.

A Reddit bejelentette, hogy mostantól az Arbitrum skálázási megoldást használja a Moons and Bricks nevű Ethereum-alapú közösségi pont-tokenjei skálázásához.

“Arbitrummal skálázzuk a Reddit közösségi pontjait! Ma egy új Layer-2 rollupot telepítünk az Arbitrum technológiájával. Ezt a skálázódó hálózatot a Rinkeby teszthálózaton fogjuk kipróbálni, mielőtt áttérnénk az Ethereum mainnetre” – árulták el tegnap a Reddit adminisztrátorai.

Az Arbitrum egyike annak a számos “rollupnak”, amelyet jelenleg az Ethereumhoz fejlesztenek. Lényegében az a céljuk, hogy a tranzakciók láncon kívüli végrehajtásával levegyék a terhet az Ethereum főhálózatáról.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A nevet azért választották, mert az ilyen megoldások szó szerint több tranzakciót göngyölítenek össze, hogy azok egyetlen blokkba férjenek bele.

A népszerű vitafórum januárban kötött együttműködést az Ethereum Foundationnel, hogy a Reddit különböző módokat vizsgáljon meg a kriptovaluták és a blokklánc-technológia kihasználására.

Az elsődleges hangsúly mindig is a vitafórum közösségi pontjain volt, amelyeket a felhasználók a “minőségi” hozzászólásokért kapnak.

Kezdetben a Reddit az Arbitrumot a Rinkeby teszthálózatra telepítette, hogy kipróbálja, és azt tervezi, hogy a jövőben áttelepíti az Ethereum mainnetjére, ha minden a tervek szerint alakul.

Végső soron az integrációnak segítenie kell felgyorsítani a Moons és Bricks tokenek tranzakcióit, és még a gázdíjakat is csökkenteni.

„Észre fogod venni, hogy a tranzakciók sokkal gyorsabban történnek, és ha egyszer létrehoztál egy Vaultot, nem kell majd minden hónapban folyamatosan igényelned Moonokat/Briceket. Egyszerűen varázsütésre felbukkannak nálad!”

Bár más Layer-2 skálázási megoldások, például az Optimistic Rollups és a ZK-Rollups is fejlesztés alatt állnak, a Reddit csapata az Arbitrum technológiáját találta „a legígéretesebb skálázási technológiának a közösségi pontok számára”.

Az Arbitrum fő előnyei közül a Reddit csapata kiemelte a decentralizáltságot, a fejlesztőbarátságot és a széleskörű ökoszisztéma-támogatást.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

„A mai indulás nagy előrelépés, de a munkánk még messze nem ért véget. Célunk, hogy átlépjük a szakadékot a mainstream elfogadás felé, és felhasználók millióit hozzuk a blokkláncra” – összegezték a Reddit fejlesztői.

Olvastad már? A The Infinite Garden Documentary Project 1036 étert gyűjtött össze

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!