A Bitcoin-bányászat egyre decentralizáltabbá válik

-

Az adatok azt mutatják, hogy az anonim szereplők egyre nagyobb erőt képviselnek a Bitcoin-bányászatban.
A Bitcoin jelentősen decentralizáltabbá vált az elmúlt évben egy mérőszám szerint – és a tendencia egyre erősödik.
A Blockchain.com on-chain adatai szerint a hashráta eloszlása egyre inkább a kis, ismeretlen bányászoknak kedvez.

Növekszik a kis bányászok részesedése

Annak ellenére, hogy az elmúlt 12 hónapban nagy árfolyam-emelkedés volt tapasztalható, a Bitcoin-bányászok nem lettek „vállalatiasabbak” – a bányászat valójában anonimabbá válik, mivel egyre több lakossági bányász csatlakozik a hálózathoz.
Ha a hashráta eloszlását nézzük, ez a tendencia a 2020 márciusi összeomlás óta megfigyelhető, és idén felgyorsult.
A 64 500 dolláros történelmi csúcsról való visszahúzódás előidézte a kisebb szereplők felé való elmozdulást, és várható is volt, hogy a kisebb hashráta bányászatra ösztönzi őket.

Forrás: Blockchain.com

Eközben a hashráta stabilizálódott az elmúlt két hétben, és elkezdte visszaszerezni az erejét.
A bányászközösség egésze által gyűjtött bevételek elemzése aláhúzza a folyamatban lévő helyreállást, ami reményt ad arra, hogy a hashráta májusig jellemző emelkedő tendenciája újraindul.
A cikk megírásának időpontjában a hashráta a becslések szerint 95 exahasht tett ki másodpercenként (EH/s), ami a 83 EH/s-os minimumról emelkedett.
Forrás: Blockchain.com

A bányászok körében a jövőbeni változások mindazonáltal úgy tűnik, hogy a nagyobb szereplőkre összpontosítanak, amelyek a kínai visszalépés nyomán az Egyesült Államokban és máshol is egyre nagyobb szerepet játszanak.
Ebben a hónapban egy sor bejelentés, köztük egy bányászati cég, amely az Egyesült Államokban tervezi a tőzsdére lépést, kombinálódik azokkal a hírekkel, amelyek szerint az iparág környezetvédelmi bizonyítványai gyorsan változnak.

„Sokkal több bejelentést látunk a bányászoktól is – a hashráta 32%-a csatlakozott egy szervezethez, a Bitcoin Mining Councilhoz, és most már negyedéves jelentéseket készítenek. Ezen a mintán belül a bányászok 67%-a megújuló vagy nukleáris energiával működött” – mondta Nic Carter, a CoinShares társalapítója a CNBC-nek szerdán.

„Tehát a bányászok, akik nyilvánosságra hozzák, hogyan dolgoznak – és ezek közül sok nyugati bányász, akik ki vannak téve a nyugati tőkepiacoknak – kifejezetten fenntarthatóak a működésükben”.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója utalt arra, hogy a Tesla a következő hónapokban e környezeti változások alapján újra elkezdheti elfogadni a bitcoint fizetésre.

Olvastad már? Vitalik Buterin feltűnt Ashton Kutcher és Mila Kunis nappalijában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!