A Bitcoin-bányászat egyre decentralizáltabbá válik

-

Az adatok azt mutatják, hogy az anonim szereplők egyre nagyobb erőt képviselnek a Bitcoin-bányászatban.
A Bitcoin jelentősen decentralizáltabbá vált az elmúlt évben egy mérőszám szerint – és a tendencia egyre erősödik.
A Blockchain.com on-chain adatai szerint a hashráta eloszlása egyre inkább a kis, ismeretlen bányászoknak kedvez.

Növekszik a kis bányászok részesedése

Annak ellenére, hogy az elmúlt 12 hónapban nagy árfolyam-emelkedés volt tapasztalható, a Bitcoin-bányászok nem lettek „vállalatiasabbak” – a bányászat valójában anonimabbá válik, mivel egyre több lakossági bányász csatlakozik a hálózathoz.
Ha a hashráta eloszlását nézzük, ez a tendencia a 2020 márciusi összeomlás óta megfigyelhető, és idén felgyorsult.
A 64 500 dolláros történelmi csúcsról való visszahúzódás előidézte a kisebb szereplők felé való elmozdulást, és várható is volt, hogy a kisebb hashráta bányászatra ösztönzi őket.

Forrás: Blockchain.com

Eközben a hashráta stabilizálódott az elmúlt két hétben, és elkezdte visszaszerezni az erejét.
A bányászközösség egésze által gyűjtött bevételek elemzése aláhúzza a folyamatban lévő helyreállást, ami reményt ad arra, hogy a hashráta májusig jellemző emelkedő tendenciája újraindul.
A cikk megírásának időpontjában a hashráta a becslések szerint 95 exahasht tett ki másodpercenként (EH/s), ami a 83 EH/s-os minimumról emelkedett.
Forrás: Blockchain.com

A bányászok körében a jövőbeni változások mindazonáltal úgy tűnik, hogy a nagyobb szereplőkre összpontosítanak, amelyek a kínai visszalépés nyomán az Egyesült Államokban és máshol is egyre nagyobb szerepet játszanak.
Ebben a hónapban egy sor bejelentés, köztük egy bányászati cég, amely az Egyesült Államokban tervezi a tőzsdére lépést, kombinálódik azokkal a hírekkel, amelyek szerint az iparág környezetvédelmi bizonyítványai gyorsan változnak.

„Sokkal több bejelentést látunk a bányászoktól is – a hashráta 32%-a csatlakozott egy szervezethez, a Bitcoin Mining Councilhoz, és most már negyedéves jelentéseket készítenek. Ezen a mintán belül a bányászok 67%-a megújuló vagy nukleáris energiával működött” – mondta Nic Carter, a CoinShares társalapítója a CNBC-nek szerdán.

„Tehát a bányászok, akik nyilvánosságra hozzák, hogyan dolgoznak – és ezek közül sok nyugati bányász, akik ki vannak téve a nyugati tőkepiacoknak – kifejezetten fenntarthatóak a működésükben”.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója utalt arra, hogy a Tesla a következő hónapokban e környezeti változások alapján újra elkezdheti elfogadni a bitcoint fizetésre.

Olvastad már? Vitalik Buterin feltűnt Ashton Kutcher és Mila Kunis nappalijában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!